baterie

Nu este chiar atat de simplu cu interzicerea motoarelor termice

interzicerea motoarelor

Nu este chiar atat de simplu cu interzicerea motoarelor termice si cu toate ca la inceputul acestei luni aflam ca Parlamentul European deja a votat adoptarea unui pachet legislativ ce are catinta reducerea emisiilor de CO2 cu 100% pana in 2035, sunt o serie de tari care au spus NU, este prea devreme pentru aceasta masura. Si se cere o amanare.

Si sa fim sinceri, este destul de greu ca masura sa se aplice incepand cu anul 2035, Europa inca nu este pregatita pentru o masura atat de drastica. Germania deja a anuntat ca se impotriveste acestei masuri si daca aceasta tara nu este de acord, greu de spus ca va fi ignorata.

Imediat, alte tari au spus si ele ca vor macar o amanare. Printre aceste tari se numara si Romania, dar si Bulgaria, Portugalia, Italia sau Slovacia. De vina ar fi infrastructura care nu ar avea cum sa se dezvolte atat de mult pana atunci si nu ar avea cum sa faca fata unui numar mare de masini electrice.

motoare interzise

Aceste tari cer o amanare pana in 2040, insa de subliniat ca Germania ramane pe pozitii si nu este de acord cu decizia luata de Parlamentul European. Uniunea Europeana ar merge si mai departe, se pare ca exista un plan care ar obliga fiecare tara sa implementeze un anumit numar de statii pentru incarcarea masinilor electrice. Deci, momentan nu este nimic clar si pana la o decizie finala mai avem ceva de asteptat.

In plus, mai apare o problema care a fost prezentata de un oficial din Bulgaria: “politicile climatice trebuie să ia în considerare factori economici și sociali, cum ar fi „diferențele semnificative” în puterea de cumpărare dintre țările UE.” 

Uniunea Europeana vrea sa accelereze trecerea la vehiculele electrice si se straduiește sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 55% pana în 2030, fața de nivelurile din 1990.