O pateste si Xiaomi? Cateva telefoane vor fi delistate din Geekbench, asta la scurt timp dupa ce modelele flagship de la Samsung au avaut parte de acelasi tratament, producatorul recunoscand pana la urma ca facea ceva “artificii” pentru a da mai bine in testele de performanta.
Noile modele si performantele telefoane de la Xiaomi, 12 Pro și 12X vor fi scoase in curand din rezultatele de benchmark ale Geekbench. Condorm acestora, producatorul chinez manipuleaza performanța telefoanelor pentru a ridica punctajele. Si cu cat esti mai sus in top, publicatiile scriu despre tine, clientii vad si cumpara!
Dar asta nu inseamna neaparat ca aceste telefoane mobile nu raman performante sau ca au ceva probleme. Xiaomi le da un mic boost atunci cand ruleaza testele si in acest mod, ele trec inaintea altor terminale care nu procedeaza asa si joaca mai curat.
In momentul in care aceste doua modele sunt puse sa ruleze jocuri sau teste de performanta, se activeaza mai multa putere, Nimic neobisnuit pana acum, numai ca atunci cand sunt pornite alte aplicatii, puterea aceasta pare a nu mai fi atat de mare.
Potrivit surselor, Xiaomi a dezvoltat mai multe profiluri care sunt activate in funcție de aplicațiile care ruleaza. Procesorul Snapdragon 8 Gen 1 integrat in Xiaomi 12 Pro, dezvolta o putere semnificativ mai scazuta atunci cand nu este pus la incercare de anumite jocuri sau teste bench.
Fondatorului Geekbench, John Poole, spune pe contul sau de Twitter ca pana si Xiaomi Mi 11 ar avea acelasi comportament. „Se pare ca Xiaomi ia decizii de performanța pe baza aplicațiilor identificate”. „Iata rezultatele unui Xiaomi Mi 11 care ruleaza Geekbench și apoi ruleaza Geekbench deghizat în Fortnite. Scorurile single-core sunt cu 30% mai mici, iar scorurile multi-core sunt cu 15% mai mici in versiunea Fortnite”
Intr-un comunicat, Geekbench spune: „Este dezamăgitor sa vezi ca un alt producator de dispozitive induce în eroare consumatorii reducand performanța aplicației, dar nu evaluand performanța. Investigam ce telefoane Xiaomi au problema și vom elimina dispozitivele”.
Pana la urma, este neclar de ce producatorii de top procedeaza in acest mod. Posibil sa doreasca sa obtina o autonomie mai mare a acumulatorului, aspect posibil prin reducerea performantelor unui chipset. Sau poate ca vor ca telefonul sa nu se incalzeasca excesiv, etc.