Acasă Stiri Android Si Noutati OMS: Prin coletele din China nu se transmite Coronavirus (Wish, Joom, etc)

OMS: Prin coletele din China nu se transmite Coronavirus (Wish, Joom, etc)

0

OMS: Prin coletele din China nu se transmite Coronavirus

In ultima perioada, s-a tot discutat pe seama acestui subiect. Multi au incetat sa mai comande din China, indiferent daca faceau comenzile prin intermediul Joom, Wish, Gearbest sau alte platforme online.

Pe de alta parte, sunt si oameni care nu au niciun fel de stres si au continuat sa cumpere diverse produse de pe platformele amintite anterior. Din fericire, vine si o veste buna de la OMS (Organizaţia Mondiala a Sanatatii)

Informatiile au fost preluate si de Guvernul Romaniei, acestia au realizat chiar mai multe pliante prin care raspund unor intrebari care au fost puse pe buzele tuturor.

Deci, raspunsul la intrebarea: “Exista vreun risc de infectare cu coronavirus/COVID-19 daca primesc o scrisoare sau un colet din China?”

Nu, nu exista niciun risc. Persoanale care primesc colete din China nu prezinta riscul de a intra in contact cu coronaviurs/COVID-19!

In afara de aceasta situatie care pare lamurita, am mai primit si raspunsuri pentru alte intrebari legate de acest subiect:

Animalele de companie pot transmite virusul COVID-19?

Nu, nu exista dovezi prin care animalele de companie (cainii sau pisicile) pot fi infectate cu coronavirus. Totusi, se spune ca “nu exista dovezi”, nu ca nu exista riscuri!

Prin pulverizarea alcoolului sau clorului pe tot corpul se poate ucide COVID-19?

NU. Stropirea cu alcool sau cu clor pe tot corpul, nu vor ucide virusii care deja au intrat in corpul vostru. Pulverizarea acestor substante poate fi chiar periculoasa pentru ochi sau pentru gura.

Mancand usturoi se poate preveni infectia cu noul coronavirus?

In special pe Facebook sau pe alte retele de socializare, a circulat o stire care spunea ca daca am manca mai mult usturoi, ne-am putea proteja de coronavirus. Probabil ca astfel de texte au fost scrise spre amuzamentul unora!

OMS: Nu exista dovezi potrivit carora consumul de usturoi va poate proteja de noul coronavirus.

Antibioticele sunt eficiente în prevenirea și tratarea noului coronavirus?

Si acesta este un subiect important, primim si raspuns oficial: NU, antibioticele nu functioneaza impotriva virusilor. Acestea au o rata de succes numai in cazul bacteriilor. Si cum coronavirus este un virus, antibioticele nu trebuie utilizate ca mijloc de prevenire sau de tratament!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here