Connect with us

Review gadget

Pareri despre televizorul Allview QLED 4K 126cm si QLED vs LED

Published

on

Pareri despre televizorul Allview QLED 4K 126cm si QLED vs LED

Allview QLED 4K 126cm – Mi-a fost destul de simplu sa-mi dau seama despre ce este vorba si chiar am putut sa compar doua tehnologii usor diferite. Este vorba despre QLED vs LED. Ca televizor personal, detin tot un Allview, tot cu Android si tot 4K 126 cm.

Numai ca este vorba despre traditionalul LED, cel de aici. Chiar le-am pornit pe ambele, le-am pus unul langa altul si am vazut cu exactitate despre ce este vorba. Am atasat acestui articol si doua clipuri video, in cel comparativ va puteti da si voi seama despre ce este vorba.

QLED vs LED – VIDEO

Advertisement

In cazul celui QLED, am observat culori mai intense. As spune ca acestea sunt cam cu 30% mai placute in comparatie cu LED-ul standard. O diferenta este si la reproducerea culorii negre, insa ceva mai mica.

oled vs qled

In orice caz, ambele au un contrast foarte bun si negrul este cea mai mica problema a acestor televizoare. Revenind la modelul QLED, nu gresesc daca spun ca este un televizor bun si cu un pret ok pentru ceea ce ne ofera.

Dar si de data aceasta, ca minusuri, spun ca mi-ar fi placut unghiurile de vizualizare ceva mai bune si un control al imaginii inclusiv in modul smart. Nu poti seta sau schimba nimic cand este in aplicatii (Netflix, YouTube, HBO, etc), ma refer la sunet sau imagine.

Advertisement

Allview QLED 4K 126cm

Butoanele dedicate de pe telecomanda sunt utile numai in modul Live TV si numai atunci poti regla imaginea sau sunetul. Si setarile sunt multe si complexe, chiar te pierzi in ele.

QLED vs LED

La baza, un QLED, este tot un LED si nimic altceva. Insa, exista o tehnologie care face diferenta. Intre LCD si lumina de fundal produsa de un panou cu led-uri, mai exista un strat cu nano-particule reactive la energie (puncte Quantum). Acest strat, are capacitatea de a filtra lumina si in acest mod, culorile devim mai saturate si mai placute ochiului.

TV Allview QLED 4K – VIDEO

Advertisement

Am putea crede ca putem reproduce aceste culori si pe un LED traditional, fiind suficient sa crestem saturatia culorilor din meniu. Nu este asa, nu vom face decat sa coloram totul si rezultatul final va fi unul nedorit.

Pareri despre televizorul Allview QLED 4K 126cm si QLED vs LED

In cazul unui QLED, culorile sunt mai aprinse fara sa intervenim si mai saturate. Oarecum, putem sa comparam imaginea cu cea reprodusa de un OLED sau AMOLED.

Cu toate ca tehnologiile sunt diferite, rezultatele nu difera chiar foarte mult. Dar nu trebuie in final sa comparam tehnologia QLED cu OLED, la baza este ceva total diferit.

Advertisement

Pareri despre televizorul Allview QLED 4K 126cm si QLED vs LED

Televizorul parca te atrage prin culorile reproduse si este un impact vizual destul de mare cand il pornesti pentru prima data. Desi cu timpul acest impact scade, culorile iti vor atrage atentia de fiecare data cand il privesti.

Pareri despre televizorul Allview QLED 4K 126cm si QLED vs LED

Allview ne vorbeste si despre cateva tehnologii integrate, le voi enumera si eu mai jos. Dar repet, unghiurile de vizualizare puteau fi mai bune. Daca-l privim dintr-o parte laterala, culorile devin mai spalacite si parca se amesteca, dispare si albul care de altfel este reprodus destul de corect.

Pareri despre televizorul Allview QLED 4K 126cm si QLED vs LED

  • Procesor Video MStar High Performance
  • Conversie frame rate la valori superioare
  • Sistem avansat de control al luminii de fundal in funcție de continutul imaginilor
  • Reducerea efectului de blur pentru imaginile aflate in miscare
  • Advanced Adaptive Block Noise Reduction
  • Ultra Clear Noise Reduction
  • Real-Time, Content Adaptive
  • Contrast Enhancement cu Chroma Compensated
  • Ultra-Contrast Dimming / MaxVivid
  • Tehnologia VA (Vertical Alignment) ce ofera o crestere a ratelor de contrast cu pana la 400% si a uniformitatii nivelului de negru cu 200% fata de tehnologia IPS.

Este adevarat ca cele mai bune rezultate le vom cunoaste in momentul in care ne uitam la continut 4K HDR10, in special pe YouTube, Netflix sau alte aplicatii care ofera acces la imagini de cea mai buna calitate.

Impactul vizual nu va fi la fel de mare cand privim spre un post TV ce nu emite nici macar la rezolutie HD. Insa, majoritatea programelor TV care sunt disponibile in rezolutie HD, ofera o imagine placuta si chiar buna.

Advertisement

Allview QLED 4K 126cm – constructie + OS

In linii mari, este un televizor identic cu restul celor care fac parte din seria ePlay. Adica un design reusit, subtire, margini ale ecranului inguste, constructie robusta, fara sa scoata zgomote suspecte atunci cand se incalzeste.

Pareri despre televizorul Allview QLED 4K 126cm si QLED vs LED

Materiale bune si ca diferente, acest QLED are rama laterala din aluminiu si partea de jos este neagra, nu argintie. Picioruse metalice cu design reusit si un joystick pentru controlul televizorului daca nu avem telecomanda langa noi.

Pareri despre televizorul Allview QLED 4K 126cm si QLED vs LED

Ruleaza sistemul de operare Android si chiar a a primit o actualizare imediat de cum l-am pornit pentru prima data. Chiar daca are tot un procesor cu 4 nuclee si 1.5GB RAM + Android 9, parca este cu 20% mai rapid in comparatie cu LED-ul meu, tot un Allview cu dotari identice.

Advertisement

Pareri despre televizorul Allview QLED 4K 126cm si QLED vs LED

Telecomanda SMART cu acces direct catre YouTube si Netflix. Te obisnuiesti repede cu ea, destul de bine construita si isi face treaba cu brio. Mie imi place ca are mai multe butoane, sunt unii care prefera ceva mai minimalist.

Pareri despre televizorul Allview QLED 4K 126cm si QLED vs LED

Exista inclusiv conectivitate Bluetooth, putem asocia o pereche de casti dotata cu asa ceva. Dar si jack audio, optic sau setari multiple pentru sunet sau imagine. Iata cateva dintre optiunile pe care le vedem in meniu, precizez ca aproape toate vin impreuna cu alte setari disponibile

  • Lumina din spate
  • Luminozitate
  • Contrast
  • Saturatie
  • Nuanta
  • Claritate
  • Gamma
  • Temperatura de culoare
  • Modul de afisare
  • Setari video avansate
  • Tuner de culoare
  • Resetare la valori implicite

In meniul de setari avansate, intalnim (si acestea cu alte optiuni):

  • DNR
  • MPEG NR
  • Control Luma adaptiv
  • Controlul contrastului local
  • Mod Film DI
  • Blue Stretch
  • Mod Joc
  • Mod PC

Tuner de culoare (setari disponibile)

  • Activat sau dezactivat
  • Nuanta
  • Saturatie
  • Luminozitate
  • Decalaj
  • Castig

Pareri despre televizorul Allview QLED 4K 126cm si QLED vs LED

In concluzie, va spun clar ca nu este numai o strategie de marketing si chiar exista diferente intre QLED si LED-ul clasic, unele pe care deja le-am mentionat pana acum. Am enumerat si minusurile pe care le-am descoperit eu, adica unghiurile de vizualizare nu tocmai perfecte si lipsa posibilitatii de a seta ceva in modul SMART.

Advertisement

Allview QLED 4K 126cm – Pretul televizorului este acum de 2499 lei (126cm) sau pentru cei ce vor o diagonala si mai mare, 3499 lei (164cm). Pentru tot ceea ce ne ofera si pentru functionarea rapida si sunetul chiar bun, spun ca isi merita banii.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

5 Comments

5 Comments

  1. Alin

    octombrie 11, 2020 at 14:52

    “Oarecum, putem sa comparam imaginea cu cea reprodusa de un OLED sau AMOLED”
    Ce comic esti 🙂
    Niciodata!
    Sunt tehnologii total diferita si daca le pui unul linga altul îi sare diferența in ochi chiar si unui “neavizat”
    Hai sa fim seriosi. Nu exista comparatie intre ele. La OLED ai negrul perfect ceea ce ii scoate in evidenta imaginea cat mai apropiata de perfectiune ,de realitate . La QLED ai culorile suprasaturate…placute pt cei care nu prea au habar..,just marketing dupa parerea mea.

    In fine ,nu ai comentat nimic legat de blooming,clouding si backlight bleeding adica acele pete pe display la diferite nuante de culori, sau umbre la subtitrari…etc
    Eu asta as vrea sa stiu inainte de a cumpara un TV si chiar te rog sa ii faci asemenea testari !
    Gasesti videoclipuri si info pe youtube daca vrei.
    QLED Samsung au in mare parte aceste probleme si nu vad de ce ar fi diferit si aici ,decat daca Allview are o alta parere si sa incerce sa ne convinga de contrariu.
    Restul poate fi util totusi pt unii potentiali cumparatori. Dar eu cam stiu ce poate un android tv in general

  2. Cosmin

    octombrie 11, 2020 at 16:22

    Eu cred ca putem compara putin imaginea cu ceea ce ne ofera un OLED. Am vazut si asa ceva. Desi sunt diferente, se apropie de OLED in compararie cu LED (la asta ma refer). Pete pe display nu are, poti sa te uiti cu atentie si la pozele atasate in galerii. E nou si de regula problemele apar ceva mai incolo. Eu am patit-o dupa 1.5 ani la vechiul TV.

    • Alin

      octombrie 12, 2020 at 20:58

      Nu este chiar asa !
      Acele pete de care ziceam sunt defecte de fabricație si apar din prima secunda de utilitare. Alea care apar mai tarziu sunt cu totul altceva si sunt caracteristice de obicei lcd-urilor dar nu numai..
      De fapt acest lucru pot sa ti-l confirme orice calibrator profesionist .Nu exista 2 display-uri identice, lucru valabil la orice producator de display-uri !
      Sunt necesare ore bune de munca pt o calibrare de calitate dar in fine asta este o alta discutie .Ideea ramane si anume ca sunt riscuri destul de mari in a nimerii un display fara probleme, mai ales Qled .
      La oled sunt alte riscuri ( burn in..), si acestea da, pot aparea dupa o perioada de utilizare dar se pare ca ultimile modele au mai eliminat din neajunsuri .
      Si ca sa inchei,cu siguranță ca nu as da un Oled pe un Qled, cel putin nu acum si probabil nici in viitor
      Viitorul va fi Oled pt o perioada destul de lunga

      Ps.sunt fan Sony dar am un model cu display fabricat de Samsung (:))si cu caracteristici asemanatoare a-lor lor Qled doar ca si -a pus si Sony amprenta fiind facute la comanda speciala

  3. valy

    noiembrie 6, 2020 at 14:17

    Buna,
    Se poate atasa un suport pentru perete .

    • Cosmin

      noiembrie 6, 2020 at 15:23

      Da, fara probleme.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171