Connect with us

Xiaomi ne prezinta Poco C51, un smartphone mai ieftin si fara prea mari pretentii. Este interesant ca au ales sa puna un Android 13 GO, teoretic ar trebui sa functioneze ceva mai bine pe un hardware usor mai slab, un procesor MediaTEK Helio G36 (fabricat pe 12 nm). Inca nu stim cu exactitate pentru ce piete a fost gandit, dar pot fi unele magazine din Romania care sa-l listeze.

Pretul este unul mic, discutam despre numai 100USD. Observ deja ca se renunta la camera de 2MP si au gasit alta “inventie”, adica un senzor mai mic de atat, 0.08 MP. Nu este primul smartphone cu o astfel de dotare. Camera principala a acestui smartphone avand 8MP, senzorul secundar fiind pentru poze cu fundal blurat.

poco c51

Poco C51 are un design destul de simplu, o constructie din plastic, dar macar nu pare a fi genul de telefon care sa atraga amprentele, materialul din spate imitand textura pielii. Camera de selfie in stil “picatura de apa” si senzor de amprente clasic. In schimb, ar trebui sa stea bine la capitolul autonomie prin acumulatorul de 5000 mAh, incarcarea fiind de numai 10W.

telefon ieftin poco c51

Telefonul are un display IPS LCD cu rezolutie HD+ si diagonala de 6.52 inch, o luminozitate maxima de numai 400 nits si o rata de refresh de 60Hz, ceva standard la pretul de 100USD. 4GB RAM ce pot fi extinsi prin soft pana la 7GB, 64GB stocare interna, conectivitate 4G, suport DualSIM, Wi-Fi 802.11 b/g/n, jack audio si microUSB 2.0, nimic impresionant dar de inteles.

poco telefon ieftin

Poco este o marca de telefoane ce a fost fondata in anul 2018 de catre compania chineza Xiaomi, F1 fiind un hit la acea data. Initial, Poco a fost creata ca o divizie, insa in 2020 a devenit o companie independenta. Dar asa cum stim, acest brand nu inseamna numai telefoane cu specificatii mentionate anterior, unele telefoane avand chiar dotari excelente si concureaza cu modele mult mai titrate.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!