baterie

O declaratie sincera, problemele telefoanelor de TOP

O declaratie sincera, problemele telefoanelor de TOP

Inainte sa-ti cumperi un telefon ce costa in jur de 4000 de lei, trebuie sa te gandesti bine la ce vrei de fapt. Desi stiu foarte bine despre ce vorbesc, in ultima luna, am putut sa testez 3 telefoane.

OnePlus 6 ce costa 2200 lei, Huawei Mate 20 PRO (4400 lei), dar si Samsung Galaxy Note 9 (4000 de lei). Pe OnePlus 6 l-am folosit ca telefon personal aproape 1 luna si de curand, alternez intre Note 9 si telefonul de top al celor de la Huawei. Modelul celor de la OnePlus l-am vandut, nu imi pare deloc bine ca am procedat asa, simt ca l-am tradat aiurea.

O declaratie sincera, problemele telefoanelor de TOP

Desi am facut-o in mai multe articole, inca o data tin sa precizez ca marea problema este pretul, unul exagerat si nu ma refer la OnePlus 6.

In mare, toate telefoanele flagship ale anului 2018 ofera performante de varf, majoritatea sunt dotate cu procesoare Snapdragon 845 sau Kirin 980. Diferenta de pret este data nu este data de rapiditatea cu care un telefon lucreaza. Aceste diferente sunt insesizabile si pot spune ca cu greu le vei observa daca vei compara S8 cu Note 9.

Va pot spune cu certitudine ca un Pocophone F1 sau un OnePlus 6 sunt uneori mai rapide in rulare fata de Samsung Galaxy Note 9. Pe alocuri si in unele cazuri, aceste doua modele se ridica chiar si la nivelul lui Huawei Mate 20 PRO. De altfel, aceste aspecte sunt sustinute si de rezultatele in testele de benchmark.

Deci, de ce sa deschidem bine ochii atunci cand vrem sa dam peste 3500 lei pe un telefon mobil?

NFC, incarcare wireless, rezistenta la apa, S-Pen, camere de top si carcasa de sticla? Ce facem cu ele?

Pai va spun tot eu. In ultima luna, desi aveam posibilitatea, nu am avut nevoie de NFC, nu am folosit incarcarea wireless, am scos dispozitivul S-Pen de la locul lui numai din pura curiozitate, am facut poze cu camerele de top numai pentru a imortaliza diverse momente pe care oricum le voi pierde prin calculator, nu am avut nevoie sa fac baie cu telefonul pentru a vedea cat de rezistent este la apa si automat, carcasa eleganta din sticla am acoperit-o rapid cu o husa de protectie.

Insa, am avut nevoie de rapiditate si de performante. Le-am obtinut foarte bine utilizand modelul OnePlus 6, telefonul este pur si simplu o racheta!

Deci, pentru ce am platit sau pentru ce platim 2000 de lei in plus? Chiar nu stiu. Desi unii ar putea spune ca bateria, difuzorul, firma producatoare sau interfata sunt cele ce fac diferenta. Sa fie oare asa? Probabil ca da, multi vor sa aiba un telefon in buzunar pe care sa scrie Samsung sau Huawei, se simt mai bine…

Da, recunosc, fac parte si eu din categoria asta, probabil acesta este si motivul pentru care am vandut modelul OnePlus 6 si am inceput sa folosesc atat Mate 20 PRO cat si Samsung Galaxy Note 9. Da, regret ca l-am vandut pe OnePlus 6 si imi este dor de simplitatea si de viteza lui.

Am ramas cu telefoane pe care scrie Samsung sau Huawei si implicit, cu NFC, incarcare wireless, S-Pen, standard IP68, ecrane curbate si multe camere. Imi sunt cu adevarat utile toate acestea? Puteti trage voi concluziile 😉 Eu simt ca Note 9 si Mate 20 PRO pur si simplu l-au inghitit inexplicabil pe OnePlus 6.

Concluzia mea? Samsung Galaxy Note 9 si Huawei Mate 20 PRO sunt telefoane excelente, frumoase si dotate. Frumusestea o vei ascunde rapid cu o husa, dotarile extra le vei folosi de multe ori? Iti vor fi utile?  Per ansamblu, sunt cele mai bune telefoane din lume (cu Android). Sunt ale naibii de scumpe, pretul este exagerat si nu stiu daca este justificat. Dar vor ramane la mine…