Connect with us

Tutoriale telefon

Resetarea unui telefon Android la setarile din fabrica prin butoane

Published

on

Resetarea unui telefon Android la setarile din fabrica, cunoscuta si sub numele de “hard reset”, prin intermediul butoanelor fizice, este un proces ce poate varia usor in functie de producatorul si modelul dispozitivului.

Totusi, exista o procedura generala care poate fi aplicata majoritatii telefoanelor ce ruleaza Android, probabil cel mai raspandit sistem de operare pentru telefoane. Deci, este un tutorial pe care-l putem numi “la mod general”.

Resetarea unui telefon Android – hard reset

Fiind atat de multi producatori si majoritatea customizeaza sistemul de operare chiar si la acest nivel, ar fi imposibil de facut un articol la modul general. Insa, in linii mari, iata despre ce este vorba:

Advertisement

Opriti complet telefonul. Tineti apasat butonul de alimentare si selectati “Oprire” sau tineti apasat butonul de alimentare pana cand telefonul se opreste.

Intrati in modul de recuperare (Recovery Mode). – Acest lucru se face de obicei prin apasarea simultana a butonului de volum in sus si a butonului de alimentare.

Pentru unele telefoane, s-ar putea sa fie nevoie sa apasati butonul de volum in jos sau ambele butoane de volum impreuna cu butonul de alimentare. Continuati sa tineti apasate aceste butoane pana cand pe ecran apare logo-ul producatorului sau un meniu de recuperare.

Advertisement

Navigati in meniul de recuperare. – Folositi butoanele de volum pentru a naviga in sus si in jos prin meniu. Selectati optiunea “Wipe data/factory reset” sau o denumire similara. Confirmare.

Confirmati selectia folosind butonul de alimentare (adica cel de pornit/oprit)

Alegeti optiunea de resetare. Dupa resetare, selectati optiunea “Reboot system now” pentru a reporni telefonul. Asteptati finalizarea procesului.

Advertisement

Telefonul va trebui sa reporneasca si poate dura cateva minute pentru a finaliza resetarea. Asigurati-va ca aveti toate datele importante salvate inainte de a face un hard reset.

Procedura va sterge toate datele de pe dispozitiv, inclusiv aplicatiile descarcate, fotografiile, contactele si setarile sistemului. Cu alte cuvinte, veti avea un smartphone nou, ca scos din cutie, cu Android curat.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des