Stiri despre telefoane
Review Allview Viva D8
Review Allview Viva D8
Viva D8 face parte dintr-o serie lansata de cei de la Allview, serie in care se remarca tableta Allview Viva i8, o tableta cu procesor Intel ce este de departe cea mai buna tableta “romaneasca”.
Reintorcandu-ma la subiectul articolului, Viva D8, este o tableta lansata in luna ianuarie 2014 ce se remarca prin conectivitatea multipla dar si prin ecranul sau deosebit de bun pentru segmentul ei de pret (tableta costa 649 lei) asa cum veti vedea pe parcursul acestui review.
Cateva dintre specificatiile importante ale tabletei:
- -Procesor ARM Cortex A7 cu 2 nuclee de 1.30 Ghz MTK MT 8382
- -Ecran IPS LCD de 7.9 inci cu rezolutia 1024 x 768 si 160 ppi densitate de pixeli
- -512 MB RAM
- -Mali 400 GPU
- Baterie de 4000 mAh
- Camera principala de 3 MP 2048×1536
- Android 4.2.2
- GPS, 3G, Bluetooth 4.0
- Radio FM
- 367 g
Cutie / Accesorii / Constructie
Viva D8 are o constructie buna, solida cu un capac spate din aluminiu ce ofera utilizatorului o senzatie placuta la atingere. Interesant este si ca slotul pentru cartele SIM si cel pentru cardul micro SD sunt protejate fiind ascunse sub un mic capacel din plastic ce acopera partea frontala / spate a tabletei.
Acest capac de plastic poate fi inlaturat cu destula usurinta, avand un mic orificiu in coltul din dreapta al tabletei. Capacul acopera si lentila camerei foto si blitzul LED, in momentul in care il indepartati acestea ramanand fara protectie. Aveti grija sa nu atingeti lentila foto si sa o umpleti de amprente.
Tableta nu dispune de conexiune HDMI, singurele orificii fiind cel al mufei USB, cel pentru conectarea castilor si doua mici orifiicii, unul pentru reset iar celalalt ascunzand un microfon. Butoanele de volum si butonul power sunt asezate pe o singura latura, lasand celelalte laturi libere, lucru de apreciat si ce puncteaza placut la capitolul design.
Tableta sta bine in mana utilizatorului si inafara faptului ca se umple destul de repede de amprente nu am ce sa-i reprosez. Este o tableta cu o constructie robusta, design modern si aerisit si margini destul de mici in jurul ecranului.
Sunetul vine dintr-un mic difuzor amplasat pe partea din spate a tabletei.
Per total, sunt multumit de designul si de constructia tabletei, designul este aerisit, butoanele nu sunt aruncate la intamplare, tableta nu scartaie la atingere si nu scoate zgomote ciudate la apasare. singurul minus ar fi acela ca spatele tabletei aduna destul de repede amprentele.
Performanta / Teste
Tableta este dotata cu un procesor MediaTek MT8382 dual core la 1300 MHz Cortex A7. Procesoarele produse de catre MediaTek au ajuns sa fie intalnite pe numeroase dispozitive mobile fie ele mai putin cunoscute sau produse de firme de renume. Ca sa va refer un exemplu, telefonul LG G Pro Lite este dotat cu un MediaTek MT6577 Dual-core 1 GHz, exemplele putand continua cu nume precum Huawei, Lenovo, Alcatel, ZTE, Acer, etc.
Revenind la tableta noastra, procesorul pot spune ca face fata cu brio utilizarii zi de zi oferind o fluenta buna. Nu am reusit sa blochez tableta cu toate ca am suspus-o la teste destul de serioase pe perioada in care am avut-o in probe
fapt care este de apreciat.
Tableta este dotata cu 512 MB RAM si desi la inceput eram destul de sceptic cu privire la fluenta sa vreau sa va spun ca nu se simte lipsa unei memorii RAM mai mari, sistemul de operare fiind bine optimizat astfel incat sa nu apara probleme. Fie ca am rulat jocuri pretentioase cu grafica 3D, am folosit GPS-ul, browserul de internet sau am urmarit filme, nu am simtit lipsa unei memorii RAM mai mari chiar daca in fundal mai erau deschise si rulau si alte aplicatii. Pentru a intelege despre ce vorbesc, uitati o mostra de functionare a tabletei aici.
Apropo de browserul de internet, cel instalat pe tableta isi face treaba ok, paginile incarcandu-se rapid si fara probleme.
Si cum testele de benchmark sunt la mare moda, nu puteau lipsi nici din acest review asa cum veti vedea in galeria foto de mai jos:
Nu este de mirare ca tableta se descurca bine la jocuri, procesorul video video de tip Mali 400 MP isi face treaba cu brio, in NenaMark 2 obtinand un scor bun de 47.7 fps.
Display
Ecranul tabletei este unul de tip IPS-LCD de foarte buna calitate ce ofera unghiuri bune de vizualizare culori vii si naturale, luminozitatea fiind foarte buna in interior, insa afara in bataia directa a soarelui lucrurile se schimba putin.
Panoul are o diagonala de 7.9″, o rezolutie 1024×768 pixeli, o densitate a pixelilor de 160 ppi de tip capacitiv multitouch in 5 puncte ce raspunde promt la comenzi nefiind nevoie sa apesi de 2 ori pe o iconita ca sa execute comanda. Un singur lucru am sa-i reprosez, acela ca se umple cam repede de amprente insa se intampla si la acese mai mari si sa nu uitam totusi ca vorbim despre o tableta de 649 lei.
Daca vreti o tableta cu tratamentul oleofobic sau Gorilla Glass va trebui sa platiti cel putin dublu.
Sistem de Operare / Interfata
Viva D8 ruleaza versiune de Android 4.2.2 nu foarte customizata de catre cei de la Allview, acestia aplicand doar un set nou de iconite si instaland cateva aplicatii cum ar fi Stunnel de la Allview, Office Suite sau OTA Update aplicatie ce va va anunta daca exista actualizari firmware, interfata meniului setari ramanand neschimbata. In caz ca va intrebati, tableta vine si cu aplicatii preinstalate precum Google Play, YouTube si o veste buna, are si FM Radio ceea ce va permite sa ascultati posturi radio fara sa fiti conectati la internet.
Camera Foto
Si cum trebuia sa existe si o veriga slaba, iata ca ea a aparut sub forma camerei foto de 3 MP cu care este dotata aceasta tableta. Nu spun ca nu poate fi utilizata, o recomand poate doar afara, in interior chiar si cu o sursa de lumina buna pozele dezamagasc. Dar cine isi cumpara o tableta pentru camera foto?
Mai trebuie adaugat si faptul ca tableta are si o camera foto secundara ce poate fi folosita pentru apeluri video sau videoconferinte.
Sunet
La acest capitol Viva D8 nu se remarca insa nici nu dezamageste. As putea spune ca se comporta la fel ca majoritatea tabletelor de nivelul ei. Micutul difuzor ce se afla pe partea din spate a tabletei are un volum destul de bun insa sunetele sunt cam stridente si in caz ca vei pune tableta pe o suprafata plata vei acoperi de tot difuzorul. Preferam ca acesta sa fie asezat undeva pe partile laterale sau in partea de jos a tabletei pentru a nu exista riscul sa fie acoperit.
Cu o pereche buna de casti vei obtine o auditie cu un volum inalt, sunet “curat”, bass placut si fara distorsiuni, atat cat poate oferi o tableta din gama acesteia.
GPS / Apeluri 3G
Cum tableta are un ecran potrivit pentru a o folosi pe post de GPS, cei de la Allview au implementat in aceasta tableta un modul GPS ce-si face treaba cum trebuie. In interior nu am reusit sa ma conectez la sateliti, insa in masina conectarea a fost promta si am putut folosi navigatia gratuita oferita de aplicatii precum Google Maps sau OsmAnd Maps & Navigation. Si cum in casa nu ai ce face cu un GPS, nu am ce sa-i reprosez acestei tablete la acest capitol chiar daca in casa nu am reusit sa ma conectez GPS.
Apelurile voce 3 G pot fi efectuate cu aceasta tableta. Mai pe intelesul tuturor, aceasta tableta poate fi folosita si pe post de telefon cu toate ca nu stiu cati dintre voi ar umbla la ureche cu o tableta. Viva D8 nu dispune de un difuzor special pentru ureche, pe interlocutor il veti auzi in difuzorul tabletei, cel aflat pe partea din spate.
Insa conectivitatea 3G nu inseamna numai apeluri telefonice, partea cea mai buna in cazul unei tablete este aceea ca va puteti conecta la internet oriunde ati fi si exista semnal GSM fara sa fiti nevoiti sa conectati un modem 3G. Doar inserati cartela de la un operator de date mobile si aveti internet pe tableta.
Conexiunea se realizeaza rapid, am folosit o cartela Vodafone, am introdus-o in tableta si am activat datele mobile fara a fi nevoit sa fac si alte setari.Inca o bila alba din acest punct de vedere.
Testul de viteza a internetului realizat cu ajutorul aplicatiei Speed Test din Google Play este cat se poate de relevant. Ultima poza reprezinta viteza retelei mobile iar primele doua arata viteza de download si upload pe o retea WiFi.
Multimedia
La capitolul multimedia este perfecta, tableta poate rula fara probleme continut in format HD de pe YouTube, iar daca doriti sa vedeti un film in format HD o puteti face fara probleme insa aveti nevoie de un card MicroSD deoarece memoria interna nu va va permite acest lucru. Puteti asculta muzica in format MP3 fara nicio problema sau puteti rula jocuri pretentioase asa cum am mai precizat. Nici la acest capitol nu am de ce sa o critic.
Acumulator
Viva D8 are o baterie de tip Li-Polimer /4000 mAh ce ofera tabletei o autonomie buna fara sa dezamageasca. Intotdeauna am fost de parere ca un acumulator te tine in functie de cum utilizezi dispozitivul. Daca te pui pe vizionat filme mai mult de 4-5 ore nu vei reusi, daca o utilizezi moderat bateria poate rezista si o zi sau daca o lasi in stand-by poate rezista cateva zile bune.
Concluzii
Ce imi place la Viva D8:
-Ecran IPS, rezolutie buna, luminozitate ok si culori vii.
-Constructie robusta.
-Conectivitatea multipla: GPS, 3G, Radio FM.
-Nu am simtit ca tableta dispune de numai 512 RAM
-Functioneaza fluent, fara a se bloca si fara lag
Ce nu imi place la Viva D8
-Aduna amprentele destul de repede.
- Aplicatii telefoane Android3 luni ago
Aplicația Blackmagic Camera: merită înstalată pe telefoanele Android
- Stiri despre telefoane3 luni ago
Analiză și context: Dacia Duster 3 scoate 3 stele la testul EuroNCAP: siguranța bună
- Jocuri pentru telefoane si tablete android3 luni ago
Cele mai bune jocuri video din România vor fi premiate la Romanian Game Awards 2024
Gina
martie 6, 2015 at 14:50
Recomand tableta asta a avut-o fiul meu si i-a placut foarte mult aceasta tableta a fost foarte utila si la un pret destul de mic.
Sebi
aprilie 10, 2015 at 11:10
Stiu mi se pare buna, imi merg toate jocurile si chiar nu am de ce sa ma plang de aceasta tableta.