Acasă Review telefoane Review iHunt Freedom, acum partea legata de display

Review iHunt Freedom, acum partea legata de display

2
nofollow

Review iHunt Freedom, acum partea legata de display – Incep seria articolelor de review legate de telefonul iHunt Freedom, smartphone aflat si el sub brand local. Este interesant totusi ca acest terminal poarta numele magazinului ce se ocupa de comercializarea in Romania a multor telefoane chinezesti, ma refer la Ulefone, UMI, Vernee, Oukitel, Elephone dar si altele, vorbim fara discutie de o concurenta destul de mare pe care o fac magazinelor din China.

Si fac bine, am mai explicat motivele si in alte articole, cititorii fideli stiu la ceea ce ma refer si ceea ce vreau sa spun. Sunt telefoane bune (majoritatea) si au fara discutii niste preturi foarte bune raportate la specificatiile tehnice. 

iHunt Freedom este asadar telefonul lor ca sa spun asa, insa nu este unul care sa straluceasca la vreun capitol, daca ne uitam la pret ne vom da seama repede ca nici nu isi doreste asta!

DSC_0766 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display

Da, este un telefon ieftin, arata bine dar nu dezamageste, as spune ca reflecta 100% pretul de vanzare, are totusi cateva puncte forte. Si ecranul este unul dintre aceste puncte tari, cel putin daca ne uitam la rezolutia sa, adica o rezolutie HD. Desigur ca nu are protectie de tip Corning Gorilla si are marginile laterale putin cam generoase, insa costa numai 375 de lei si are garantie 2 ani de zile.

Partea de unboxing, clipul video si specificatiile tehnice le vedeti AICI, nu mai revin asupra lor si ne concentram strict pe partea de display, il intoarcem pe toate partile si vedem la final ce iese…

DSC_0594 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display

Retineti totusi ca discutam aici despre un telefon accesibil, nu trebuie sa-l comparam cu telefoane pe care iti lasi salariul pe jumatate de an, am tinut sa fac remerca asta deoarece mai sunt unii care nu inteleg acest aspect.

Ce am remarcat eu la ecranul lui iHunt Freedom in primele zile de utilizare?

Rezolutie buna raportata la pret si la diagonala ecranului (5″)

Nu se vede deloc pixelat

Luminozitate destul de buna, culori destul de aprinse, tehnologia MiraVision exista in meniu

Nu se umple prea repede de amprente, poate fi deblocat si prin dubla atingere, exista in meniu o setare speciala pentru gesturi inteligente.

Nu face “valuri” atunci cand il apesi mai tare (apasam rezonabil)

In schimb, am remercat ca albul nu este prea alb, are o tenta de galbui si poate fi deranjanta banda neagra ce se afla de jur imprejur, asta pana te obisnuiesti cu ea. Trebuie sa recunosc ca nu este nici cel mai bun IPS de pe piata, exista mici pierderi de calitate a imaginii atunci cand il inclini destul de mult si il privesti dintr-un unghi mai nefiresc, vedem asta in galeria de mai jos.

Iata ecranul lui iHunt Freedom in exterior, pozat in diferite unghuri:

DSC_0702 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0719 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0727 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0731 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0736 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0740 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0741 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0747 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display

Jumatate in umbra, jumatate in lumia puternica si direct spre display, luminozitatea ecranului setata diferit, din diverse unghiuri:

DSC_0738 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0757 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0758 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0759 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display

Cum arata acest display de pe Freedom in exterior cand nu este activ? Fix asa:

DSC_0748 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0749 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0750 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0751 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display

Spuneam ca nu atrage exagerat amprentele si chiar asa este, cu toate ca nu avem protectie oleophobica. Iata-l si dupa o sesiune de swipe, stanga-drapta, am incercuit cu galben amprentele:

DSC_0752 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display

Acum, vedem cum se descurca in bezna totala, am incercat sa setez si sa calibrez cat mai bine aparatul foto pentru ca pozele pe care le vedeti mai jos sa reflecte adevarul, asta cat mai mult posibil, vedem mai intai cat de alb este ecranul (are o usoara tenta galbuie, nu stiu cat de bine se vede in poze)

DSC_0765 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0766 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0786 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0787 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0789 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display

Spuneam ca reproduce niste culori bune, asa si este:

DSC_0780 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0781 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0782 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0783 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0785 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0793 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0794 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0802 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0803 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0804 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0805 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0807 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0809 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0815 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display

Spuneam anterior de unghiurile de vizualizare ale acestui IPS, desigur ca sunt bune, insa nu 100% bune. In capturile de mai sus este totul ok si se vede excelent, mici probleme apar daca il privesti din pozitii mai nefiresti si poate daca esti unul dintre cei mai pretentiosi :

DSC_0795 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0796 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0797 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display

Si la final, pozat in bezna totala cu luminozitatea setata la minim, consider ca este calibrat binisor:

DSC_0816 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display

DSC_0773 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display DSC_0817 Review iHunt Freedom, acum partea legata de display

La final, spun ca acest display este unul destul de bun pentru 375 de lei, nu excelent dar bun, pretul cerut de iHunt pentru modelul Freedom si cred ca pozele de mai sus vorbesc de la sine si nu necesita mai multe explicatii, asta in afara de ceea ce am spus pana acum. Telefonul poate fi vazut si in cadrul magazinului, oferta lor este AICI.

2 COMENTARII

  1. Bogdan, cei de la iHunt mi-au spus ca sunt diferente, telefoanele se fabrica in aceeasi fabrica dar sunt mici diferente. Pana la proba contrarie, trebuie sa-i credem….prezumtia de nevinovatie 😉 Si chiar daca sunt ca doua picaturi de apa, nu vad unde este problema!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here