Review telefoane
Review iHunt Freedom, performante, baterie si sistem de operare
Revin cu un alt material de review pentru telefonul iHunt Freedom, telefon aflat sub brand romanesc, unul cu pret bun, design mai mult decat ok si performante medii. De fapt, performantele se reflecta si in pretul produsului, 375 de lei nu este un pret mare pana laurma pentru un telefon cu aceste specificatii tehnice, insa este un pret corect pentru Romania.
Deja am facut un articol de unboxing si video plus un review detaliat al ecranului prezent pe acest iHunt Freedom, in acest articol vom vorbi putin despre performantele sale, acumulator si sistemul de operare.
Inainte sa ne apucam si sa discutam putin despre ceea ce poate sau despre ceea ce nu poate acest smartphone, vedem tabelul cu specificatiile tehnice, o galerie foto, video dar si o categorie dedicata in care puteti si voi sa dati rapid note telefonului, asta in cazul in care il aveti deja sau l-ati butonat pana acum.
Telefonul ruleaza un Android Lollipop foarte putin customizat, practic este aproape de stock, intalnim insa limba romana in meniu si imaginea de boot schimbata, in meniu am vazut si o optiune de gesturi inteligente, practic acestea sunt modificarile pe care producatorul le-a facut, nu cred ca mi-a scapat ceva.
Si este un lucru bun in acest caz si asta deoarece telefonul nu are ultra dotari si nu cred ca ar fi fost indicata o customizare puternica a sistemului de operare sau o gramada de aplicatii inutile instalate in plus, iHunt Freedom are 8GB stocare interna si nu avem nicio aplicatie instalata in plus, exista insa suita de aplicatii Google cu acces la magazinul oficial de aplicatii, un radio FM si Tweeter, un manager de fisiere, aplicatia de videoclipuri si in mod firesc, aplicatia de telefonie, mesagerie, un calculator si alte cateva aplicatii care se gasesc pe orice telefon.
Cred ca Tweeter este aplicatia instalata in plus….
MediaTek MT6580 este procesorul folosit in acest caz, procesor lansat in 2015, ARMv7, 4x ARM Cortex-A7 MPcore, 32bit ce ruleaza pana la 1.3 GHz, procesor intalnit printre altele si pe Lg x210, ZTE Blade L5 PLUS, Alcatel One Touch Pixi 4 sau Asus Zenfone Go 4.5.
Nu este vorba de un procesor nou, de ultima generatie sau unul puternic, isi face corect treaba si avand numai 1GB memorie RAM este lesne de inteles ca nu este cel mai rapid telefon din lume, iHunt Freedom ruleaza bine, are insa momente cand trebuie lasat sa-si faca actualizarile si nici nu trebuie chinuit cu multitasking. Daca vei inchide aplicatiile ce ruleaza in fundal, iti poti face treaba chiar rapid cu el, ma refer la un YouTube, Facebook, diverse aplicatii sau si jocuri (Asphalt 7 ruleaza fara probleme pe el)
De fapt, cred ca poate rula aproape orice aplicatie si joc, insa diferenta este cu cata rapiditate intra in jocul respectiv sau un aplicatie. Sistemul de operare ruleaza chiar bine, nu s-a blocat, telefonul nu se incinge si nici nu se restarteaza din senin. Prea multe nu sunt de zis la acest capitol deoarece nu este nimic spectaculos, mai jos vedem cum arata sistemul de operare, apoi testele de performanta si la final, aflati cum sta cu bateria.
Inainte de asta, trebuie sa va zic ca in convorbiri se aude bine, chiar foarte bine pentru categoria sa de pret, imi place ca difuzorul pentru convorbiri este destul de clar si de puternic, sunetul este bun, am apreciat ca nu este un sunet “spart”, metalic sau robotic. Difuzorul multimedia este ok, insa nu impresioneaza prin volum sau prin calitate.
In tabelele de mai jos, il vedem (este trecut ultimul in lista) cum sta fata de alte modele testate:
[easy_chart chart_id=’35083′]
[easy_chart chart_id=’35085′]
Am rulat si Geekbench3 pe iHunt Freedom, in single core a obtinut 357 puncte si in testul multi core a reusit 1182 puncte, in capturile de mai jos vedem cum sta fata de alte terminale.
Nefiind un telefon cu pretentii mari, nu am rulat mai mult teste pe el, consider ca acestea sunt suficiente si destul de relevante. Sistemul de operare arata fix ca in capturile de mai jos:
Bateria telefonului iHunt Freedom poate parea mica la prima vedere, numai 2050 mAh. Insa, trebuie sa retinem ca nu este un ansamblu hardware care sa consume mult, nu sunt foarte multi pixeli ce trebuie iluminati si ecranul nu are o luminozitate foarte mare.
Am rulat testul obisnuit, clip YouTube la rezolutie HD, luminozitate la 50%, telefon incarcat complet. Vedem si in cat timp am primit mesajul de avertizare cum ca ramanem fara acumulator:
3 ore si 15 minute, asta este intervalul in care s-a descarcat de la 98% la 15%.
Cam atat pentru moment legat de acest iHunt Freedom, telefonul este disponibil la eMag prin intermediul celor de la iHunt, oferta poate fi vazuta AICI. Revin in curand si cu detalii despre camera foto a acestui telefon, dar si despre concluziile finale.
Citeste si: Unboxing iHunt Freedom si primele pareri, telefon sub brand local!
Citeste si: Review iHunt Freedom, acum partea legata de display
john
august 23, 2016 at 12:45
Pe mine ma deranjeaza enorm faptul ca in imaginea de prezentare din magazine – se lasa impresia ca e cu margini curbate sau macar cu margini foarte subtiri – cand colo – era sa zic caramida. Mi se pare un mod “chinezesc” de a induce clientii in eroare!
Cosmin
august 23, 2016 at 13:38
Are ecran 2.5d, curbat la margini.