Connect with us

Review telefoane

Review iHunt S60 Discovery, teste de rezistenta si design

Published

on

iHunt S60 Discovery este un alt model de tip rugged al acestei companii si stim deja la ce sa ne asteptam de la el sau mai bine spus, ce ne dorim de la el. Nu este facut pentru a ne arata cat este de frumos, cat este de slim, ce margini rotunjite are sau cate milioane de puncte scoate in AnTuTu. El este destinat celor ce cauta un telefon robust, rezistent la apa si praf, unul pe care-l poti scapa pe jos fara sa te rogi sa mai functioneze dupa.

iHunt S60 Discovery nu inseamna numai un telefon robust, are si 4G, baterie de mare capacitate, conectivitate 4G LTE, doua camere foto, este dotat chiar si cu NFC si cu Gorilla Glass 3. Este destinat celor ce lucreaza in constructii sau alte medii grele, celor ce practica alpinismul, drumetii de tot felul, ciclism, jogging sau pentru cei ce au nevoie de un telefon rezistent.

Acesta este si motivul pentru care nu voi face un review clasic, in articolul acesta vedeti numai partea de design, specificatiile tehnice si in clipul atasat, continutul pachetului, functionarea lui si la final, daca este sau nu rezistent. L-am aruncat, l-am introdus in apa, “scapat” pe jos, introdus in nisip si poate cel mai interesant, i-am dat si foc! Desi nu-mi place sa tratez in acest mod telefoanele si de regula ma comport cu ele asa cum trebuie, a trebuit sa fac o exceptie de la aceasta regula.

Advertisement

iHunt S60 Discovery – specificatii

Sloturi SIMDual SIM
Frecventa2G: 850/900/1800/1900 MHz | 3G: 900/2100 MHz | 4G: 800/900/1800/2100/2300/2600 MHz
Dual SIMDa
Tip SIMnanoSIM
General
Model ProcesorQuad-Core MediaTek MT6739, ARM Cortex-A53, 28nm, lansat la final de 2017
Frecventa Procesor1.5 GHz
GPUPowerVR GE8100
GPSDa, cu A-GPS, GLONASS
Sistem de operareAndroid 8.1 Oreo
Greutate (g)253
Senzor amprenteDA
Standard IP 6878.5 x 156.9 x 15.5
Slot memoriemicroSD
Memorie RAM2 GB, 32-bit single-channel 667 MHz LPDDR3 6.4 GB/sec
Memorie ROM16 GB
Tip displayIPS HD Corning Gorilla Glass 3
Rezolutie1440 x 720 pixeli (HD+)
Diagonala5.5
Bluetoothv4.1, A2DP
Wireless802.11 a/b/g/n, DualBand 5GHz, WiFi Hotspot, WiFi Direct
USBmicroUSB v. 2.0
AudioJack 3.5 mm
Camera principalaDual Camera 13MP senzor Sony IMX134 + CMOS, f/2.0, DUAL LED, HDR
Camera secundara8MP, f/2.8, 30fps
Acumulator5580
NFCDA

iHunt S60 Discovery – review video si teste

In clipul de mai jos, observam cum functioneaza telefonul, senzorul de amprente, meniul camerelor foto, interfata sistemului de operare si detalii legate de display. La final, testele prin care a tracut, inclusiv testul de foc, la propriu vorbind!

iHunt S60 Discovery – design

Nu este decat un telefon clasic imbracat intr-o “haina” foarte groasa, inchisa ermetic si extrem de rezistenta. Invelisul este fabricat dintr-un caucuic chiar gros cu anumite insertii metalice, jack-ul audio si mufa pentru incarcare sunt acoperite de cate un dop gros, destul de greu de scos.

Advertisement

Pentru a avea acces la cele doua cartele SIM, nu avem nevoie de o cheita speciala, ne folosim de unghie:

Cele doua camere foto principale sunt integrate intr-o placuta metalica inchisa cu suruburi, aceasta adaposteste si senzorul pentru amprente dar si LED-ul dual flash:

Toate butoanele sunt asezate in partea dreapta, sunt metalice si integrate intr-o banda, metalica si ea. Suruburi sunt si aici, tot pentru rezistenta dar si pentru un plus de design:

Advertisement

Portul de incarcare este ascuns bine de un dop cauciucat. Teoretic, putem introduce acolo numai cablul oferit in cutie sau un cablu cu o mufa (partea din plastic) mai subtire:

iHunt S60 Discovery:

 

Advertisement

Aflam ca este un telefon rezistent la apa:

Partea din spate, un cauciuc stilizat si ce ofera un grip excelent, putem uita de amprentele pe care le vedem la un telefon fabricat din sticla sau plastic glossy:

Ecranul se vede chiar bine si are o rezolutie ok pentru diagonala sa, HD+, adica mai mult decat suficient pentru un astfel de telefon. Sa nu uitam ca sticla este de tip Corning Gorilla Glass 3. Totusi, mi-ar fi placut ca acest display sa fie putin “ingropat” in carcasa si nu la nivel, poate ar fi fost si mai rezistent. Oricum, nu am reusit sa-l sparg, vedeti asta si in materialele video.

Advertisement

Camera secundara, ne dam seama si de marginile cauciucate:

In pachet am gasit de toate, mai putin husa din silicon. Dar daca stam sa ne gandim la ce am avea nevoie de asa ceva, realizam ca nu ne supara absenta ei din cutie. In rest, charger de 2A pentru bateria de 5580 mAh, o pereche de casti cu un design imprumutat oarecum de la Huawei sau Apple, cablul Micro SUB (nu tip c) manuale si o folie de protectie pentru display chiar daca telefonul iHunt S60 Discovery are deja aplicata una din fabrica.

In concluzie, iHunt S60 Discovery este un rugged in adevaratul sens al cuvantului, chiar un survival phone ;), tot in adevaratul sens al cuvantului. Nu o fi el super performant in AnTuTu si nici nu te vei mandri cu scorul din acest test, dar nici nu vei plange cand iti va scapa din mana sau cand il vei scufunda in apa. Are si Android 8.1 Oreo si 4G LTE, NFC dar si cateva aplicatii speciale.

Advertisement

VEZI OFERTA DE PRET

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
6 Comments

6 Comments

  1. Costy b

    octombrie 26, 2018 at 15:58

    Salut
    Review-ul este doar aici?? Pe YouTube nu îl găsesc?

  2. Costy b

    octombrie 26, 2018 at 16:19

    Îl văzusem
    Cel în care iai dat foc etc etc ????
    Mia venit mesaj acum

  3. Lucian B.

    decembrie 14, 2018 at 20:01

    Din pacate, NU ati scris ca nu poate avea in acelasi timp cele doua cartele SIM si cardul SD.
    Nici producatorul NU specifica acest lucru.
    Deci, ori doua cartele SIM, ori o cartela SIM si cardul SD

  4. Iwaa

    decembrie 15, 2018 at 13:26

    Ba se poate..la orice telefon se poate..se face un mic artificiu….cauta pe youtube..sunt zeci de filme

  5. Eugen

    aprilie 2, 2019 at 14:06

    E un telefon foarte slab ca si rezistenta la socuri. L-am scapat de la circa 0,8 m si s-a spart ecranul. Nu recomand!

  6. Eugen

    aprilie 2, 2019 at 14:09

    P.S. Garantia nu acopera defectiuni aparute in urma socurilor mecanice, de genul descris de mine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des