Review telefoane
Review iPhone 6, Un Telefon Premium
Review iPhone 6, Un Telefon Premium
Asa cum am promis, pe androidro.ro am sa evit sa vorbesc in termeni foarte tehnici si asta am sa fac si in acest articol in care vedeta este iPhone 6, poate cel mai ravnit telefon al anului. Din fericire pentru mine, am putut sa-mi petrec cateva zile cu acest smartphone multumita QuickMobile.ro.
Sunt un pasionat al telefoanelor mobile si chiar daca aici nu le-am prezentat pe toate, de cate ori am ocazia intru in magazine, le butonez si le intorc pe toate partile.
Pot spune ca iPhone 6 este peste tot ce am pus mana pana acum, fara sa exagerez si nu am sa-l critic foarte tare asa cum am vazut pe alte site-uri din Romania deoarece nu merita. Eu personal il consider un telefon foarte reusit ce nu merita criticat chiar daca nu este perfect. Dar din pacate nimic nu este perfect pe planeta asta.
Atunci cand am prezentat partea de unboxing, cineva pe pagina de Facebook androidro.ro l-a criticat spunand ca in 2014 procesorul dual core cu care este dotat iPhone 6 este depasit si este demn de anul 2012.
Vreau sa-i spun ca da, este un dual core dar este unul ce de multe ori intrece un octa core Android. Si asta multumita sistemului de operare IOS ce este foarte bine pus la punct dar si tehnologiei cu care este fabricat procesorul de pe iPhone 6.
Sa nu credeti ca daca acest smartphone are un procesor dual core nu poate rula Asphalt 8 de exemplu ! Am avut ocazia sa joc Asphalt 8 pe iPhone 6 si pot spune ca “zboara” prin meniurile jocului si in jocul propriu zis.
iPhone 6 are o fluenta fenomenala in toate aplicatiile fie ca vorbim de browser, YouTube, jocuri, camera, etc.
Recunosc ca nu prea sunt familiarizat cu sistemul de operare IOS fiind un fan Android si am sa vorbesc din punctul de vedere al unui utilizator incepator in IOS. Poate fi un avantaj…
Spuneam mai devreme ca nu este perfect si am sa incep acest review scotand in fata punctele pe care eu le-am considerat mai putin bune.
Personal, consider ca cei de la Apple ar fi putut pe partea de design sa-i faca marginile ecranulu mai inguste. Si ma refer atat la cele laterale cat si la cele de sus si de jos. Mi se par cam mari totusi pentru 2014…
Telefonul se incinge atunci cand il pui serios la treaba. Nu am folosit un termometru sa aflu temperatura lui insa partea din spate se incalzeste destul de mult. Nu te frige la mana dar este destul de neplacut. Si repet, numai cand il pui serios la treaba apare acest fenomen.
Personal, folosesc un Samsung Galaxy S4 pe care il conectez rapid la un Smart TV. Nu pot spune acelasi lucru si despre iPhone 6. Am reusit de pe telefon sa redau pe televizor numai continutul YouTube. Nu spun ca nu se poate insa este ceva mai complicat.
Si acum, partile bune plus experienta de utilizare:
CAMERA FOTO
iPhone 6 este dotat cu o camera foto extraordinara chiar daca senzorul este de 8 MP.
1/3” dimensiunea obiectivului, dimensine pixel de 1.5µm, blit cu lumina calda / lumina rece, filmeaza slow motion pana la 240 fps, filmare 1080p la 60 fps. Cam acestea sunt principalele caracteristici ale camerei foto, pe restul nu mai le enumar deoarece sunt comune (HDR, panorama, timelapse, etc.)
M-am concentrat sa supun camera telefonului unor teste serioase si cred ca am reusit. Insa si el a reusit sa treaca aceste teste cu brio.
Am vazut ca multi l-au testat in parc sau la filmat de ratuste pe apa… Eu am facut o sesiune de filmari video ceva mai grea, in sensul ca am fost la Aeroportul Otopeni si am filmat cateva aterizari lasand ratustele in pace.
Stabilizarea video si claritatea este de exceptie chiar daca nu am avut parte de cele mai bune conditii meteo. M-am concentrat mai mult pe fotografierea in conditii de luminozitate slaba, adica noaptea deoarece ziua cred ca si un telefon cu o camera de 5MP poate scoate poze reusite. Noaptea se schimba datele problemei si aici iPhone 6 straluceste.
Clipurile video la puteti vedea mai jos:
*recomand sa alegeti calitatea HD sau FHD.
Clip filmat slow motion la 240 fps:
Clip filmat noaptea:
Fotografiile realizate pe timp de noapte sunt si ele extraordinare:
Cu blit:
Fara blit:
Zoom maxim:
Alte fotografii realizate noaptea:
Si ceva dulce:
Camera secundara are un senzor de 1.2 MP si este capabila de captura HD.
ECRANUL
Cred ca este ecranul cu cea mai buna luminozitate pe care l-am testat pana acum. Din pacate, in Bucuresti cat timp l-am avut nu am beneficiat de nicio zi insorita pentru a-l testa si pentru a-l compara umbra/soare. Dar sunt sigur ca bate aproape tot.
IPS LCD LED, diagonala 4.7 inci, rezolutie 750 x 1334 pixeli, 326 ppi (densitate pixeli/inch) protectie la zgarieturi si tratat anti amprente (oleophobic)
Este un IPS de cea mai buna calitate cu unghiuri foarte largi si culori puternice.
Aduce putin a SuperAMOLED daca mi se permite expresia… Luminozitatea este foarte puternica, pe intuneric deja devine deranjant daca treci de pragul 50%, atat de luminos este ecranul.
SUNET
Nu avem parte de auditie stereo insa ofera o claritate impresionanta si un bass foarte bun. Nu stiu daca la claritate il intrece pe HTC ONE dar e pe acolo… Castile sunt si ele de cea mai buna calitate chiar daca sunt identice cu cele ale lui iPhone 5 si 5s.
PERFORMANTA
Nu l-am supus decat testului de la AnTuTu. Mai mult nu avea rost deoarece nu ai ce sa dovedesti la el. Ruleaza tot fara pic de lag.
In AnTuTu a scos 47890 si s-a situat pe primul loc
1 GB RAM, procesor Apple la 1.4 GHz Cyclone, dual core ARM v8-based. Am testat varianta de 16 GB si cred ca la un moment dat as fi simtit lipsa unui slot pentru cardul de memorie. Nu imi dau seama de ce Apple nu implementeaza asa ceva pe telefoanele lor.
Placa grafica este de tip PowerVR GX6450 ce se achita onorabil de toate sarcinile. Alte cuvinte la acest capitol nu am !
SISTEM DE OPERARE
Aici am fost putin in dezavantaj deoarece nu am mai testat un iPhone de ani buni. Insa trebuie sa recunosc ca interfata este simpla, meniul ordonat si intuitiv. Poate prea ordonat. Aplicatii preinstalate nu sunt multe, Apple alegand sa instaleze strictul necesar.
O functie interesanta pe care nu am regasit-o pe niciun Android este posibilitatea de a mari iconitele ce apar pe ecran. Daca ai o mana mai mica sau probleme cu vederea functia zoom este super.
Telefonul poate fi deblocat si printr-o simpla atingere a butonului home deoarece functia Touch ID functioneaza si ea ireprosabil.
Amprenta poate tine locul si de parola pentru iTunes si AppStore.
iPhone 6 iti poate stoca si informatii cu privire la sanatatea ta, masuratori corporale, nutritie, smne vitale, etc. Poti crea un ID medical ce poate fi accesat direct din ecranul principal fara deblocarea telefonului. In acest fel poti chema rapid serviciile de urgenta. Nu stiu daca si cum functioneaza deoarece nu am sunat din fericire la 112 !
Aveti acces rapid la functii rapide direct din meniul principal daca glisati usor cu degetul pe ecran de jos in sus. Vi se va deschide un meniu in care puteti seta rapid luminozitatea, aveti acces la conexiuni, la Air Drop, puteti opri, derula sau seta volumul unei melodii sau puteti declansa rapid lanterna sau aparatul foto.
Da, SIRI este peste aplicatia rivala de la Samsung, insa imi pare rau ca nu recunoaste si nu poate fi setata in limba romana. Daca stii engleza sau alte limbi de circulatie internationala functioneaza ok.
Am desoperit si alte functii interesante prin meniu, in ramura accesibilitate, functii precum, sporirea contrastului, inversarea culorilor, schimbarea formei butoanelor, tonuri de gri, voice over sau tonuri de gri. Pentru persoane cu diverse probleme se pot dovedi utile.
In galeria foto de mai jos le vedeti “in actiune”
BATERIE
Nici bateria nu m-a dezamagit si pot spune ca l-am incarcat numai de 3 ori in decurs de 5 zile cu toate ca l-am cam butonat. Acumulatorul Li-Po de 1810 mAh este unul de calitate. Am vazut ca cei ce l-au testat pana acum nu au prea fost incantati de autonomia bateriei insa eu nu sunt de aceeasi parere.
Pana la urma nu exista telefoane cu autonomie de cateva zile, practic toate sufera la acest capitol. Unele mai mult altele mai putin.
Spatiu De Stocare
iPhone 6 nu ofera din pacate posibilitatea de a mari spatiul de stocare intern printr-un card MicroSD si acest lucru cu siguranta nu-i incanta pe multi. Cel putin in cazul variantei cu memorie de 16 GB era necesar ca cei de la Apple sa ofere asa ceva.
Pentru stocare sunt disponibili practic numai 7.1 GB.
CONCLUZII
iPhone 6 este cu siguranta unul dintre cele mai bune telefoane aflate pe iata la ora actuala si le includ aici si pe cele ce ruleaza Android. Nu este un smartphone perfect insa cu siguranta punctele forte sunt mult mai multe decat cele slabe. Pot spune ca imi pare rau ca l-am dat atat de repede…
Poate fi achizitionat contra sumei de 3499 lei de la Quickmobile.ro
- Stiri despre telefoane3 luni ago
Cred ca Facebook isi bate joc. Am raportat o multime de reclame aiurea
- Aplicatii telefoane Android3 luni ago
Aplicația TelePaws telemedicină veterinară pentru cei ce au animale de companie
- Stiri despre telefoane3 luni ago
Netflix renunță la abonamentul fără reclame: cum stăm în Romania
- Aplicatii telefoane Android2 luni ago
Aplicația Blackmagic Camera: merită înstalată pe telefoanele Android
- Stiri despre telefoane3 luni ago
Redmi K70 Ultra: ce știm înainte de lansare
- Stiri despre telefoane2 luni ago
Analiză și context: Dacia Duster 3 scoate 3 stele la testul EuroNCAP: siguranța bună
- Jocuri pentru telefoane si tablete android2 luni ago
Cele mai bune jocuri video din România vor fi premiate la Romanian Game Awards 2024
Andrei
noiembrie 12, 2014 at 18:59
Bravo, excelent articolul!