Connect with us

Review telefoane

Review Maze Alpha, cat de performant este un bezel less?

Published

on

Review Maze Alpha, cat de performant este un bezel less? Sau mai bine spus, cat de performant este un astfel de bezel less, unul cu display de 6″ si cu un pret super atractiv.

Raspunsul este simplu! Maze Alpha este foarte performant si nu cred ca mai puteti gasi asemenea performante pentru un astfel de pret, asta este clar.

Telefonul se lupta cu telefoanele flagship lansate de companii cu talie mondiala, nu este deloc o exagerare. Veti vedea toate astea in acest articol. Desigur, eu il recomand cu toata caldura numai in cazul in care puteti trece peste aceasta problema. Discutam in acel articol despre problemele de constructie, afirmam tot acolo ca cei de la Maze au trebuit sa taie de undeva. Si au taiat exact de unde nu se vede.

Advertisement

  • Procesor Mediatek Helio MTK6757 P25 Octa Core 2.5GHz, 16nm, lansat in 2017
  • Placa grafica de tip Mali-T880MP2 – 900 MHz
  • Display cu diagonala de 6″ inch, IPS LCD, rezolutie 1080 x 1920 pixeli, 376ppi
  • Memorie RAM 4 GB (sau 6GB) 16-bit dual-channel 1600 MHz LPDDR4(12.8 GB/sec)
  • Memorie interna 64 GB (sau 128GB) plus suport microSD 

  • Camera principala de 13MP +5 MP, camera secundara are un senzor tot de 5MP
  • Baterie cu capacitatea de 4000mAh cu incarcare rapida, design metalic unibody
  • Greutate: – 225grame
  • Grosime: – 8.1 mm
  • Conectivitate 4G: FDD-LTE 800/900/1800/2100/2600MHz, dual SIM, NanoSIM
  • WIFI: 802.11a/b/g/n/ac, GPS, OTG, Bluetooth 4.1, USB reversibil, senzor amprente frontal
  • Sistem de operare Android Nougat, necustomizat

Desi este un telefon frumos si elegant construit din materiale premium (sticla si metal), Maze Alpha sufera la capitolul asamblare. Din fericire, asta nu se vede la exterior, insa se cunoaste la interior. Clar, trebuie sa ai grija de acest telefon. Daca esti genul care nu acorda prea mare atentie si nu are grija de un telefon mobil, ia-ti altceva.

Daca totusi stii cum sa te porti cu un telefon mobil de dimensiuni mari, il recomand cu caldura.

In AnTuTu, telefonul a obtinut un scor de 67226 puncte, in graficul de mai jos il vedeti alaturi de majoritatea telefoanelor testate de androidro.ro, este in top 3:

Review Maze Alpha – Benchmark

[easy_chart chart_id=’35083′]

Advertisement

Depinde si de testul de bench pe care-l rulezi. Daca in AnTuTu a obtinut sub 70.000 de puncte, in restul testelor sta si mai bine.

Geekbench 4:

850 puncte in testul single core. Asta il plaseaza in jurul unor modele precum Nexus 5, Zenfone 3 sau Xiaomi Mi4.

Advertisement

3811 puncte in multicore. Aici vine si surpriza, scorul este mai mare fata de Samsung Galaxy S7, Xiaomi Mi 5 sau LG G5. Scoruri o idee mai mari sunt obtinute de Note 7 sau Xiaomi Mi Mix!

PcMark pentru Android:

In testul Work 2.0, telefonul a obtinut un punctaj de 4753 puncte. Punctaj asemanator au obtinut si modele precum Galaxy S7 Edge sau S6 Edge Plus. Si aici, Maze Alpha reuseste sa depaseasca modele precum S6 Edge, Doogee Mix sau Moto X Force.

Trebuie sa stiti ca aceste rezultate se transpun si in realitate, telefonul ruleaza foarte bine si duce orice joc. Cuvantul “lag” nu prea exista aici, scroll pe Facebook bun, la fel si in browser. Aceste teste de bench chiar nu mint.

Advertisement

Mai departe, am testat si cu Vellamo pentru Android, rezultatele pot fi vazute mai jos:

Review Maze Alpha – Baterie

Bateria lui Maze Alpha este de 4000 mAh. Si chiar este de 4000 mAh, se cunoaste in utilizare, testele sunt concludente si in acest caz. Am mai testat telefoane cu baterii mari, insa de cele mai multe ori, valoarea declarata de producator era cu mult exagerata.

Oferta magazinului pentru Maze Alpha este AICI.

Advertisement

Desi in mod teoretic ar trebui sa aiba incarcare rapida, as spune ca este pe jumatate asa.

Folosind incarcatorul original, acumulatorul se incarca de la 0-la 100% in aproximativ 2 ore, folosind o conexiune USB a unui PC, ajunge la 100% in aproximativ 5 ore. Am testat ambele variante.

L-am testat si cu PCMark, aplicatie simuleaza perfect comportamentul utilizatorului. Tine ecranul aprins pana cand acumulatorul ajunge la 20%. In acest timp, pe display apar tot felul de simulari de utilizare. Browser, multimedia, text, etc.

Advertisement

7 ore si 34 de minute de la 100% la 18%, asta cu luminozitatea la 50%. Observam ca bateria se descarca progresiv, nu intr-un mod haotic.

Oferta magazinului pentru Maze Alpha este AICI.

Conform aplicatiei de test, fix la fel a reusit si LG G6, cu foarte putin peste se lauda OnePlus 3 si Xiaomi Mi 5.

Advertisement

Review Maze Alpha – Sunet

Ma raportez la telefonul pe care-l utilizez zi de zi. Adica un S6 Edge Plus si imi place sa ascult muzica la o calitate buna, folosesc casti performante. Maze Alpha nu se ridica totusi la nivleul lui S6 Edge Plus la claritatea, calitatea si volum, insa este peste toate telefoanele chinezesti pe care le-am testat pana acum.

Nici in convorbirile telefonice nu se ridica la nivelul telefonului Samsung, volumul este mediu. Insa, nu am simtit nevoia de mai mult, microfonul pare ok din moment ce interlocutorii nu au comentat la acest aspect 😉

Difuzorul principal este bun, se aude tare si in sfarsit, are si bass. Nu vei rata un apel telefonic, insa nici nu te vei speria cand va suna langa tine. Este bun dar nu impresioneaza.

Advertisement

Despre sistemul de operare Android 7.0 nu vreau sa amintesc aici, este pus si simplu standard, cei de la Maze nici macar nu au aplicat imagini de fundal, exista numai una. Este un avantaj aici, clar ca asta contribuie la o functionare perfecta.

Interfata sistemului de operare poate fi vazuta si in clipul de mai jos.

Advertisement

Cam atat pentru moment, am sa revin si cu materiale de review pentru display si pentru camera foto. Daca la display nu am de ce sa nu fiu multumit, camera foto nu este chiar pe placul meu.

Maze Alpha a primit si un update de soft, acesta are in jur de 100 MB, vine via OTA. Personal, nu cred ca va mai primi si altele, insa ramane de vazut.

Oferta magazinului pentru Maze Alpha este AICI.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
3 Comments

3 Comments

  1. ••Roberto••

    septembrie 7, 2017 at 15:04

    ?••°° Personal,,,sunt extrem de curios să våd “review-ul” urmåtor cu interfata camerei foto si cum se comportå,, pentru că sunt decis in proportie de 95% så-l achizitionez.!! Vreau så våd cum fimează si ce comportament are display-ul– deci un review mai complet cu functionalitatea de zi cu zi terminalului.!! Dacå “pozeazå si filmeazå decent” — completez acei 5% si-l iau.!! Ca design e ireprosabil.!! Pretul e decent — un “best-buy” — zic eu.!!°°•?

  2. Silviu

    septembrie 10, 2017 at 15:37

    Cosmin , cum se simte mana după ce folosești îndelungat cele 225 gr ?
    Eu am un mi max care are 200 gr și după cca 30 min , mana cam amorțește .

  3. Cosmin

    septembrie 10, 2017 at 18:12

    M-ai facut sa-l testez si la capitolul asta 😉 Nu stiu ce sa zic, este si greu si usor, depinde in ce conditii il folosesti si depinde de fiecare. Iti dai seama ca daca stai cu el cu mana ridicata, e o problema. Daca-l folosesti in pat sau undeva sa poti sprijini mana, e mai ok. Difera de la om la om, este totusi un telefon masiv!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des