
Review Redmi K30 (Poco X2), AnTuTu, baterie, display, retea
Review Redmi K30 (Poco X2), AnTuTu, baterie, display, retea – Facem un prim material de review pentru acest nou smartphone, urmand sa discutam in curand si despre camera foto.
Despre sistemul de operare mai putin, acesta este identic cu cel prezent pe majoritatea telefoanelor sub acest brand, cel putin cele pe care le-am testat in ultima perioada, Mi Note 10, Redmi Note 8T, Redmi Note 8 PRO, Redmi K20 PRO, Xiaomi Mi9 T, etc.
Si sa fim sinceri, la capitolul O.S, nu sunt diferente intre Xiaomi, Radmi sau mai noi, acest Poco X2. Tot Android 10 si tot interfata MIUI. Una super bogata in optiuni, multiple posibilitati de customizare si cu mici exceptii, super ok.
Poate mai putin jocurile gata instalate pe care le-am gasit si cateva aplicatii inutile, cel putin pentru mine. Dar avand in vedere ca acest telefon este super performant si are o stocare de 256GB, chiar nu conteaza cateva jocuri cu bilute pe care cei de la Redmi ni le ofera fortat.
Desi pe carcasa si pe cutie scrie Redmi K30, calculatorul il recunoaste drept Poco X2, la fel scrie si in toate testele de performanta sau prin meniuri.
Review Redmi K30 (Poco X2) – AnTuTu, performante
Ne raportam la un telefon cu 8GB memorie RAM, procesor Snapdragon 730G, 256GB stocare interna, placa grafica Adreno 618 si complet in materie de conectivitate, inclusiv jack audio de 3.5mm sau senzor infrarosu. Detaliile procesorului Qualcomm Snapdragon 730G (cel ce-l motorizeaza si pe Mi Note 10 ):
- Fabricat pe 8 nm LPP (Samsung)
- 2 + 6 nuclee (2.2 GHz Kryo 470 Gold – Cortex-A76 si 1.8 GHz Kryo 470 Silver – Cortex-A55 )
- GPU Adreno 618 (Quad HD+ / 3360×1440)
- RAM LPDDR4X pana la 8 GB, Dual-channel 16-bit (32-bit), 1866 MHz (14.9 GB/s)
- Modem X15 LTE (download: Cat 15, up to 800 Mbit/s; upload: Cat 13, up to 150 Mbit/s)
- Conectivitate Bluetooth 5.0, NFC, 802.11a/b/g/n/ac/ax 2×2 (MU-MIMO) Wi-Fi up to 867 Mbit/s, GPS, GLONASS, Beidou, Galileo, QZSS, SBAS, USB 3.1
- Suport incarcare rapida Quick Charge 4+
Iata si rezultatele testelor de performanta, am rulat aplicatiile: AnTuTu, PC Mark si Geekbench. Este o buna metoda prin care putem sa-l comparam cu alte telefoane mobile si sa aflam cam pe unde-l putem plasa.
AnTuTu v8- 281636p
Scor asemanator cu cel reusit de Samsung Galaxy S9, Redmi Note 8 PRO sau LG G7 ThinQ
PC Mark 2 – 9205
Rezultate asemanatoare cu cele obtinute de Google Pixel 3xl, Honor V30 PRO si chiar peste Samsung Galaxy Note 10 PLUS (cel cu Exynos)
Geekbench v5- 543p in single core si 1684 in multi core
Comparabil cu Google Pixel 4, Mi Note 10, Razer Phone sau Xiaomi Mi9 T.
Galerie foto – teste de performanta:
Review Redmi K30 (Poco X2) – Baterie
Telefonul are un acumulator cu o capacitate de 4500 mAh, productorul ne promite o incarcare super rapida si o autonomie mare.
Fix asa si este, se incarca foarte repede si se descarca greu. Din pacate, testul cu ajutorul caruia aflam autonomia, nu a functionat. Nu este o problema a telefonului, se mai intampla si asta deoarece sistemul de operare sesizeaza cand o aplicatie ruleaza foarte mult si automat, o opreste.
Acumulatorul are 4500 mAh si cred ca ar fi reusit rezultate asemanatoare cu restul telefoanelor Xiaomi sau Redmi pe care le-am testat, ma refer la Mi Note 10, Redmi Note 8T, Redmi Note 8 PRO, Redmi K20 PRO, Xiaomi Mi9 T, etc.
Incarcarea este rapida, am folosit cablul din cutie si chargerul original. Este un aspect foarte important, am explicat aici de ce este indicat sa folosim accesoriile originale.
La ora 20:23, avea 2% si 97% la 21:30. Asta inseamna ca se incarca in putin peste o ora, fix cat declara producatorul (68 minute).
Despre 4G si retea
De ce despre 4G in conditiile in care majoritatea telefoanelor mobile au 4G si deja nu mai este un aspect pe care sa-l testam? Am auzit multe voci ce sustin ca telefoanele Redmi sau Xiaomi, nu ar functiona in reteaua 4G de la Orange sau ar aparea diverse probleme.
Avand un abonament de la Orange, am putut verifica fix acest aspect. Nu exista niciun fel de probleme, asa cum se poate observa din capturile de mai jos, inclusiv din testul de retea 4G.
Despre display
Teoretic, telefonul are un display cu o rata de refresh mare, mult mai mare fata de majoritatea telefoanelor de top. Pentru a ma convinge ca rata de refresh este asa cum spune producatorul (120Hz), am instalat doua aplicatii ce verifica acest aspect.
Acestea au detectat ca este adevarat, exista 120Hz. Insa, folosesc un telefon cu display de 90Hz (OnePlus 7 PRO) si in cazul acestui Redmi, ar fi trebuit sa observ diferente, chiar destul de mari. Din pacate, nu am sesizat… Nici in meniul de setari pentru ecran nu exista nicio optiune in legatura cu rata de refresh. Discutabil.
Trecand peste aceste amanunt, aflam ca Redmi K30, are un display de foarte buna calitate, protejat de Gorilla Glass 5. Ca un amanunt, Gorilla Glass 5 intalnim si in partea din spate. Este un IPS LCD, nu AMOLED, senzorul de amprente nu este integrat.
Cand este oprit, ecranul este super negru, fara nicio tenta de gri. Asta inseamna ca este un panou de buna calitate. La acest nivel de pret si de dotari, nici nu ne mai gandim la sensibilitatea la atingere sau la unghiuri de vizualizare, acestea sunt aproape perfecte.
- 6.67 inch, rezolutie 1080 x 2400 pixeli
- Raport 20:9, 395 ppi (densitate de pixeli)
- 84.8% screen to body ratio
- HDR10 / 120Hz
Luminozitate buna (nu super mare), culori ce pot fi reglate din meniu, contrast mare, dar si doua camere de selfie integrate in coltul din dreapta/sus. Mai mici fata de ceea ce am vazut pe Samsung Galaxy S10 Plus.
In meniu, exista chiar o optiune ce ne permite sa le ascundem, dar nu este chiar recomandata. Si asta deoarece reduce din suprafata ecranului, se aplica o banda neagra in partea de sus.
Cele doua camere de selfie, devin vizibile numai cand ecranul afiseaza culori deschise. Daca in meniu se seteaza dark mode si alegem un wallpaper inchis la culoare, uitam de ele. Poate fi neplacut la inceput dar te vei obisnui cu ele si pe parcurs, nu le vei mai observa.
Tragem linie si aflam ca incepand de la 1599 lei, primim un telefon ce poate fi considerat foarte bune, cu influente premium si pe alocuri, performante pe care le regasim numai pe terminalele de 2 ori mai scumpe. Camerele foto nu sunt deloc de neglijat, veti vedea asta in materialul ce va urma.
Citeste si: Unboxing Redmi K30 / Poco X2 in romana si primele pareri
PRO Redmi K30 / Poco X2
- Pret bun raportat la dotari si design (de la 1599 lei)
- Camere foto performante
- Android 10 cu MIUI 11 bogat in optiuni
- Incarcare super rapida, autonomie buna
- Display 120Hz
- Jack audio, infrarosu
CONTRA Redmi K30 PRO
- Lispa unui display AMOLED
- Camerele de selfie integrate sub display (downgrade fata de Redmi K20?)
- Lipsa incarcare wireless

Tester
februarie 5, 2020 at 09:10
Punrti va rog si valoarea SAR (radiatiile) la telefoanele teestate!
Robert
februarie 8, 2020 at 19:59
Bine,un review very nice!5*