Connect with us

Stiri despre telefoane

Adevarat? Am testat mitul cu telefonul si folia de aluminiu

Published

on

Am testat mitul cu telefonul si folia de aluminiu, un subiect ce mi-a atras atentia recent. O alta publicatie din Romania a publicat un articol asemanator, dar nu au facut si testul. Au citat o sursa de pe internet.

M-am decis sa vad despre ce este vorba, ce se intampla in momentul in care “imbraci” telefonul mobil intr-o folie din aluminiu. Ei spuneau ca daca vei proceda asa, telefonul nu va mai suna, nu va mai avea niciun fel de semal. GSM, Bluetooth, GPS, va fi un telefon “ascuns”.

Haideti sa vedem daca este adevarat! Am rupt cam 50 cm de folie, am infasurat telefonul mobil in ea si m-am sunat de pe un alt numar. Apoi, l-am conectat prin Bluetooth la o pereche de casti si am dat drumul la muzica, curios sa vad daca si acest tip de conectivitate se intrerupe.

Advertisement

  • Este adevarat, in momentul in care ai introdus telefonul in folie din aluminiu, semnalul GSM devine inexistent! Nu mai poti prelua apeluri si nici nu le mai poti initia.
  • Asta se intampla si cand asculti muzica la casti (fara fir), conexiunea se intrerupe.
  • De fapt, telefonul devine “rupt de realitate”, toate elementele de conectivitate dispar, inclusiv GPS-ul (localizarea).

Iata ce se intampla:

Infasurarea telefonului in folie de aluminiu creeaza ceea ce se numeste o “cusca Faraday”, o suprafata conductoare care blocheaza campurile electromagnetice externe, prevenind astfel semnalele radio (cum ar fi cele de la turnurile de telefonie mobila) sa ajunga la smartphone.

In momentul in care am procedat asa, semnalele radio nu mai pot ajunge la antenele telefonului, ceea ce inseamna ca nu mai poate trimite sau primi apeluri, mesaje text, date mobile sau semnale GPS. Acest lucru se intampla deoarece folia de aluminiu blocheaza efectiv toate semnalele radio.

Aceasta tehnica este uneori folosita pentru a proteja echipamentele electronice de interferentele electromagnetice, dar nu o recomand pentru utilizare pe termen lung, deoarece poate impiedica functionarea normala a dispozitivului.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des