Acasă Stiri Android Si Noutati Riscurile infectarii cu Coronavirus in cazul comenzilor din China

Riscurile infectarii cu Coronavirus in cazul comenzilor din China

1

Riscurile infectarii cu Coronavirus in cazul comenzilor din China – Articolul vine in contextul in care cei de la ANPC au trimis o solicitare catre Directia de Sanatate Publica a judetului Constanta.

Solicitarea a fost transmisa in scopul de a bloca intrarea in tara a produselor ce vin din China,prin Portul Constanta. Autoritatea Nationalt Pentru Protectia Consumatorilor, ar dori o interdictie pentru produsele textile, cele cosmetice, jucarii, inclusiv electronicele sau electrocasnicele. Detalii AICI.

Probabil ca cei de la ANPC se cam grabesc si asta deoarece riscurile sunt aproape zero, asa cum precizeaza chiar Nancy Messonnier, director al Centrul pentru Controlul Bolilor pentru Imunizare și Boli Respiratorii.

Deci, sa ne imaginam un muncitor aflat intr-o fabrica din China, destul de aproape de provincia din care a pornit coronavirus. Mai exact, din orasul Wuhan. Acesta este la o distanta de 900 km (aerian) de Shenzen, “patria” electronicelor din China.

Daca muncitorul ar fi infectat cu coronavirus si acesta ar stranuta fix spre coletul nostru, ce s-ar intampla?

Specialistii din domeniul sanatații din S.U.A, afirma ca nu exista dovezi care sa susțina transmiterea noului coronavirus prin intermediul marfurilor, sunt sanse minime de imbolnavire prin coletele expediate din China.

Studiile arata ca virușii SARS si MERS, traiesc numai cateva ore pe suprafata unui anumit obiect si asta inseamna ca in mod teoretic, nu ar exista sanse de contaminare nici in cazul in care coletul vine mai rapid, prin avion.

„In general, din cauza supraviețuirii slabe a acestor coronavirusuri pe suprafețe, exista riscul foarte scazut de raspandire din produsele sau ambalajele care sunt livrate pe o perioada de zile sau saptamani la temperaturi ambiante”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presa, doctorul Nancy Messonnier, director al Centrul pentru Controlul Bolilor pentru Imunizare și Boli Respiratorii.

Interesant ca acestia nu spun de riscuri zero, precizeaza clar ca riscurile sunt foarte scazute. Foarte scazute, dar exista. Ramane de vazut cum va evoula situatia, asteptam sa vedem si ce decizie cor lua cei de la ANPC.

via

1 COMENTARIU

  1. De parca nu era de ajuns ca le pierd si/sau intarzie nejustificat de mult cei de la posta romana .Ca fapt divers ,
    m-au sunat zilele trecute de la posta ca am colet de pe 12 dec,in conditiile in care mai trecusem pe la posta si intrebasem intre timp. Acolo am constatat ca era un bax intreg de comenzi de pe acea data si tot sunau clientii. Cand i-am luat la intrebari ce sa zica si ei …aaa,e normal …se intampla…
    A ajuns cu mult mai repede din China in tara si nu este prima data !
    Rusine Posta Română!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here