Connect with us

Stiri despre telefoane

RO-ALERT, sistemul de avertizare vine pe telefoane din ianuarie 2018

Published

on

RO-ALERT, sistemul de avertizare vine pe telefoane din ianuarie 2018, este promisiunea lui Raed Arafat, seful DSU (Departamentului pentru Situatii de Urgenta). Sistemul de avertizare va fi folosit numai in situatii foarte grave (cutremure, atentate, inundatii, etc), insa nu va funcționa pe toate telefoanele mobile!

Raed Arafat precizeaza ca ”sistemul RO-ALERT a fost deja recepționat și semnat. Suntem în faza de implementare. Depindem de terminalele telefonice, care de la fabrică au activată capabilitatea de a primi mesajele și sunt terminale care nu au această facilitate activată

Atentie, nu este vorba despre o aplicatie!

Advertisement

Conform realitatea.net, RO-ALERT se bucura de urmatoarele avantaje:

– Transmiterea catre utilizator a unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul rețelelor de telefonie mobilă;
– Comunicarea rapida a mesajelor catre toți utilizatorii aflați în zona amenintata, chiar si în cazul de congestie a rețelelor operatorilor de telefonie mobilă;
– Afișarea instantanee a mesajelor pe ecranul terminalului mobil fără a fi necesară vreo alta intervenție a utilizatorului sau a unei alte aplicatii;
– Repetarea mesajelor de alerta la intervale de timp configurabile;
– Receptionarea mesajelor de avertizare și de catre telefoanelor mobile aflate în zona de roaming;
– Mesajelor de avertizare sunt formulate doar pe baza informațiilor furnizate de surse autorizate.

Speram ca sistemul RO-ALERT sa-si faca treaba asa cum trebuie si sa fie unul dintre putinele care chiar functioneaza in Romania. Deja exista in Google Play o aplicatie oficiala a Departamentului pentru Situații de Urgenta, aplicatie care nu a functionat fix in momentul in care trebuia. Detalii AICI.

Advertisement

sursa (partial)

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
5 Comments

5 Comments

  1. raducanu

    ianuarie 1, 2018 at 11:45

    ati mai gasit o metoda prin cae sa papati banii contribuabililor, avem si noi o furtuna, doua pe an un pic mai violente si pac – hsi sa cheltuim cateva sute de milioane de euro din banii fraierilor..

    faceti tot felul de proiecte din astea care sunt mai mult informative, cautati tot felul de proiecte prin care sa stoarceti milioanevfe euro, mai ales acum ca vi se va da voie la furat 200.000 de euroi..

    in loc sa faceti autostrazi, strazi, spitale, clinici de specislitate.. orice s-ar face in tara asta, trebuie sa treaca prin mana mafiei politice, ca sa isi ia fiecare partea.. 1 km de strada costa de 5 ori ca in afara.. un wc la botosani a costat 70.000 de euro, un parculet costa nu stiu cate sute de mii de euro.. s

    am vazut un teren micut sintetic de fotbal executat total mininalist cu materialele cele mai ieftine, facut de o primarie, care ar fi costst din surse 300.000 de euro.. -eu am calculat fiecare cm de material cat mi-ar fi trebuit mie, materialele plus mana de lucru, mi-a iesit 10.000- maxim 20.000 de euro.. unde e restul banilor? toata tara asta numai manarii, numai furaciuni, licitatii nega-suora-evaluate.. cum sa mearga tara asta?

  2. Ix

    ianuarie 1, 2018 at 19:00

    Dar o aplicatie care sa arate cit este spaga a medici in sistemul de stat in functie de locatia userului nu se face? Caci asta este complet inutila pentru populime asa cum a spus antevorbitorul meu. Doar ocupa inutil memoria si umfla buzunarele celor care o …… achizitioneaza. Pariez ca daca era produsa gratis nu era interesanta. Asa incit sa ramina pe Google play in veci! Caci informarile lor inutile sa le dea alesilor neamului sa faca ceva pe ele.

  3. Eu

    ianuarie 2, 2018 at 18:27

    Și dacă nu deții telefon inteligent ci doar clasic cu butoane, ce faci, mori?

  4. Liviu

    ianuarie 3, 2018 at 20:15

    Ăștia de mai sus vorbiți aiurea.
    Normal ca cineva a băgat niște bani în buzunar, din păcate asa se întâmplă la orice proiect în România 🙂

    Dar, serviciul este unul bun, doar noi suntem varza și nu avem aceasta posibilitate. Nu e vorba numai de o furtuna, doua pe an. Poți anunță orice, inundații, care se întâmplă mai des. Drumuri închise, ca să nu te duci pe acolo, chestii mai nașpa…. Cum ar fi războaie. Sau te aștepți ca alarmele care sunt acuma sa funcționeze? Sa fim serioși.

    Daca s-a făcut cum cred eu, cu ajutorul operatorilor de telefonie, atunci e și mai bine, pt ca poți target anumite zone, nu trimiți la toată țara, trimiți doar la celulele din zona.
    Cubasta răspund și lui ‘eu’, toate telefoanele sunt conectate la rețea, chiar și alea non smart. Chiar și în articol se specifica ca nu e o aplicație.

  5. bam

    ianuarie 30, 2018 at 08:38

    Da da, de acord cu Liviu, buna tare Ro-alert, in special pentru razboaie, e tare de tot mentiunea lui Liviu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des