Connect with us

Stiri despre telefoane

Romania nu vrea retea 5G impreuna cu Huawei!

Published

on

Este vorba despre o declaratie facuta de catre Virgil Popescu, Minstrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Putem spune ca o declaratie destul de ciudata si facuta “pe fata”, fara retineri.

Este pronuntat numele “Huawei”, Virgil Popescu reprezantand practic Romania. Nu stiu daca s-a mai consultat cu alte autoritati sau daca a fost pur si simplu o idee personala, cert este ca a declarat urmatoarele (pentru hotnwes.ro):

Îmi doresc ca și partea de 5G să fie tot cu un partener euro-atlantic, nu îmi doresc 5G cu Huawei, iar 5G fără partea de telecomunicații nu se poate

Advertisement

Ar fi o pierdere uriasa pentru cei de la Huawei, vestea nu vine bine in contextul actual. Gigantul chinez pare sa aiba inca o problema si aceasta sa se alature celor deja existente, nu cred ca putine la numar.

Noi discutam mai mult despre lansarile de telefoane mobile produse de aceasta companie sau despre procesoare si aplicatii. Insa, trebuie sa ne amintim ca cei de la Huawei s-au ocupat de-a lungul timpului si cu dezvoltarea infrastructurii pentru telefonia mobila, au facut-o aproape pe toata planeta.

Mai grav este ca pana in acest moment, este in aer inclusiv licitatia pentru spectrul 5G si nici macar presedintele ANCOM nu poate preciza mai multe detalii.

Advertisement

Nu cred ca se va intampla nimic anul acesta in Romania. Mai trebuie spus ca la ora actuala, infrastructura existenta a fost facuta inclusiv cu Huawei si sunt operatori de telefonie mobila care se folosesc de tehnologia lor.

De ce nu retele 5G dezvoltate de Huawei in Romania? Vinovat sa fie partenerul strategic al romaniei, ma refer la SUA? Sa fi pus ei o vorba “buna” prin Guvern?

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Alin

    iulie 28, 2020 at 23:54

    Exact asta e.
    Daca erai atent acum cateva luni cand Iohanis chiar a specificat ca nu vor accepta Huawei…
    Doar ce ii cerusera americanii asta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des