baterie

Root Pe Allview P5 Quad Si Allview P5 Mini

Root Pe Allview P5 Quad Si Allview P5 Mini

Allview P5 Quad este unul dintre primele telefoane din Romania  ce au in dotare procesor cu patru nuclee, unul de 1.2 GHz de tip Quad Core Cortex-A7.Totusi chiar daca procesorul este destul de puternic si ar trebui sa-i ofere telefonului o viteza in exploatare buna, cu cat instalezi mai multe aplicatii pe el se simte o usoara scadere in rularea fluenta.Daca vrei sa scapi de aplicatii ce vin la pachet cu sistemul de operare si care de cele mai multe ori sunt nefolositoare si nu fac decat sa ingreuneze functionarea telefonului, ai nevoie de ROOT.

Mai intai, pentru cine nu stie, iata ce inseamna procedeul de rootare.

Atunci când rootăm un dispozitiv  intervenim asupra sistemului de operare  pentru a obtine controlul total asupra sistemului.

Avantajele root-ului : Poti mări  frecvenţa de lucru a procesorului(overclock), poti realiza o copie de rezervă a  aplicaţiilor şi a setărilor ,poti instala diferite custom ROM, ştergerea aplicaţiilor de sistem,pentru o personalizare totala a dispozitivului,pentru aplicaţii care funcţionează doar cu root,poti inlocui parti din sistem (teme imagini de boot),marirea spatiului folosit pentru aplicatii,optimizarea consunului bateriei,poti debloca SIM-ul prin diverse aplicatii etc.

Dezavantajele root-ului:Poti pierde garantia dispozitivului,nu mai poti face actualizari actualizări OTA (On The Air),poti chiar sa strici terminalul daca nu esti atent la ceea ce faci.

Root Allview P5 Quad

*Pentru a putea face root pe telefonul Allview P5 Quad vom folosi aplicatia Root_with_Restore_by_Bin4ry…zip pe care o puteti descarca gratuit de aici

*Dupa ce ati descarcat aplicatia, dezarhivati-o intr-un folder undeva pe desktopul calculatorului.

*Pe telefon navigati in Meniu->Optiuni Dezvoltator->Bifati Depanare USB

*Apoi navigati in Meniu->Securitate->Bifati Surse Necunoscute

*Asigurati-va ca bateria telefonului este suficient incarcata

*Conectati cablul USB la telefon (trebuie sa aveti instalat corect driver-ul adb)

*Lansati comanda runme.bat din arhiva descarcata mai devreme si alegeti modul normal.

*Asteptati pana cand dispozitivul se rooteaza apoi dati RESTORE pe telefon cand apare mesajul altfel riscati sa pierdeti aplicatiile!

Dupa ce telefonul se restarteaza automat verificati daca aveti instalata in meniul telefonului aplicatia Superuser pentru a va asigura ca acesta este rootat.