Stiri despre telefoane
Seful CEL.ro sustine ca este atacat miseleste de eMag si Consiliul Concurentei
Seful CEL.ro sustine ca este atacat miseleste de eMag si Consiliul Concurentei – Iata ca povestea nu se opreste, ba din contra. Dupa mai multe episoade in care Tiberiu Pop isi expunea punctul de vedere pe YouTube cu privire la problemele pe care sustine ca le are cu eMag, astazi, 03.12.2019, primim un alt comunicat de presa.
Titlul acestui comunicat: “Seful CEL.ro atacat miseleste de eMag si Consiliul Concurentei”.
Justiţia isi va spune cuvantul, cert este ca lista de procese continua. Mai jos, vedem punctul de vedere al lui Tiberiu POP, seful cel.ro. Este interesant si clipul pe care l-a postat recent, l-am atasat acestui articol.
Pe scurt, inainte de a vedea clipul sau de a citi comunicatul de presa, va spun ca eMag vrea ca materialele video pe care Tiberiu POP le-a incarcat pe pagina de YouTube, sa fie sterse. De altfel, unul dintre clipurile video pe care seful cel.ro le incarcase, deja a fost sters de pe YT.
Daca nu sunteti la curent cu intreaga poveste, puteti sa va informati de aici. In timp ce eMag nu comunica mai deloc, Tiberiu POP, procedeaza fix invers.
Iata si comunicatul de presa, integral:
“Printr-un atac fara precedent asupra libertatii de exprimare 2 entitati care intr-o societate normala ar fi trebuit sa fie in tabere diferite au facut front comun impotriva sefului CEL.ro, Tiberiu Pop.
Daca pana acum de dragul aparentelor cele 2 entitati s-au straduit sa ascunda relatia dintre ele, urgenta de a-l reduce la tacere pe Tiberiu Pop pare atat de mare incat le-a facut sa renunte nu doar la aparente dar si la orice urma de etica si buna credinta.
Prin actiuni in instanta chiar daca in aparenta legale dar care incalca Principiile fundamentale ale procesului civil si orice urma de buna credinta au incercat si in mare parte au si reusit sa-i limiteze sefului CEL.ro unul dintre drepturile fundamentale garantat atat de constitutie cat si de CEDO, dreptul la libera exprimare.
Prin folosirea cu rea credinta a unei proceduri legale dar care in mod uzual se foloseste in alt tip de spete care nu necesita un probatoriu complex si nici un timp indelungat de administrare a lor, au reusit sa il oblige in prima faza pe acesta sa elimine de pe internet clipul in care folosindu-se de dreptul sau fundamental la libera exprimare isi prezenta punctul de vedere personal asupra amenzii pe care firma pe care o conduce, CEL.ro, a primit-o in mod abuziv de la consiliul concurentei.
Prin intermediul canalul sau de Youtube, Tiberiu Pop prezinta modul in care au actionat cele 2 entitati dar si motivele pentru care el considera actiunea acestora abuziva.
Acesta povesteste ca in urma cu cateva zile cele 2 entitati au facut fiecare in parte cate 2 actiuni in instanta impotriva sa, una clasica si una folosind o procedura ne uzuala, si anume cea a ordonantei presedintiale.
Actiunile au ca scop stergerea clipurilor postate de acesta pe internet, clipuri care prezinta diverse nereguli din comertul online romanesc. Acesta spune ca cele 2 entitati au facut actiunile la o zi diferenta, actiuni ce folosesc aceeasi procedura neuzuala si care cer acelasi lucru din partea aceluiasi parat, sincronizare ce cu greu poate fi considerata pur intamplatoare.
Mai departe Pop isi exprima nemultumirea fata de modul lipsit de orice urma de etica in care cele 2 entitati au inteles sa se foloseasca de procedura ordonantei presedintiale si pe care el il considera abuziv. Termenul uzual in care aceasta procedura se judeca este cam de 2 saptamani.
Dar in cazut sau, in mod miraculos, acesta a fost scurtat la doar cateva zile. Si pentru ca eMag a considerat ca nu merita nici macar acest termen, Tiberiu Pop spune ca acestia au cerut ca dosarul sa ii fie comunicat cu o zi inainte de proces, dosar care are peste 300 de pagini.
Acesta mai precizeaza ca si cei de la consiliu au avut un mod similar de operare, acesta gasind dosarul de la ei in cutia postala cu cateva ore inainte de proces.
Tiberiu Pop spune ca modul rau intentionat in care cele 2 entitati au actionat l-au impiedicat sa-si manifeste dreptul la aparare, drept ce este garantat de art. 13 din Principiile fundamentale ale procesului civil
De asemenea acesta mai spune ca actiunile facuta de Emag si Consiliu incalca si art. 6 din aceleasi Principii care spune ca orice persoana are dreptul la judecarea cauzei sale in mod echitabil, in termen optim si previzibil, primirea dosarelor cu cateva ore inainte de proces fiind departe de un termen optim si previzibil, dar si art. 8 care garanteaza exercitarea drepturilor procesuale, in mod egal si fara discriminari
Print screen-urile depuse la dosar arata ca Emag si Consiliul au lucrat la respectivele actiuni aproape o luna, termen ce este disproportionat de termenul pe care Pop l-a avut ca sa se apere.
Acesta mai spune ca cei care au dat termene acestea scurte de judecata nu au respectat nici art. 20 din aceleasi Principii care spun ca judecatorul are indatorirea sa asigure respectarea si sa respecte el insusi principiile fundamentale ale procesului civil, sub sanctiunile prevazute de lege.
Inca un motiv pentru care Tiberiu considera ca aplicarea procedurii s-a facut incorect este ca aceasta se refera la un caz grabnic iar in conditiile in care clipurile sunt online de cateva luni iar cele 2 entitati au lucrat cam o luna la actiuni, fiind vorba de perioade atat de indelungate de timp, e greu de inteles de unde provine graba si care e paguba iminenta cu atat mai mult cu cat toate sursele de informatii pe care se bazeaza clipurile sunt online de luni, iar unele chiar de ani.”
https://www.youtube.com/watch?v=JBjvUwke_jI&feature=youtu.be