Acasă Stiri Android Si Noutati Stop 5G in 2019? Vodafone, Orange si Telekom, semnal de alarma

Stop 5G in 2019? Vodafone, Orange si Telekom, semnal de alarma

5

Cei mai importanti jucatori pe piata de telefonie mobila din Romania, trag un nou semnal de alarma. Astfel, Asociatia Operatorilor Mobili din Romania (AOMR), trimite un nou comunicat in care apar semnale de alarma in ceea ce priveste Ordonanta de Urgenta 114/2018, emisa de Guvernul Romaniei.

Conform celor trei operatori, acesta descurajeaza evoluția tehnologica a rețelelor de telefonie mobila, totul in detrimentul clientilor finali.

OUG 114/2018 impune un set de noi taxe și impozite asupra sectorului de comunicații, care riscă să dezechilibreze un domeniu care a oferit până acum servicii de foarte bună calitate la prețuri foarte mici, raportate la piața Uniunii Europene. Taxa anuală de 3% din cifra de afaceri reprezintă aproximativ 100 de milioane de euro – pe care Guvernul României intenționează să le colecteze de la operatori și care astfel nu vor mai fi investite în dezvoltarea de rețele și noi servicii de telecomunicații din România”.

Acest lucru se petrece chiar în anul în care operatorii mobili trebuie să suporte cheltuieli semnificative pentru spectrul de frecvențe 5G și să declanșeze investiții de anvergură în rețelele 5G. În același timp, prețurile minimale pentru alocarea de spectru 5G au fost stabilite prin această Ordonanță la un nivel exagerat de mare, în contradicție cu prevederile Directivei 2002/20/CE și cu mult mai ridicat decât în celelalte state europene”.

Conform Strategiei Naţionale 5G, statul român ar trebui să intre într-un parteneriat cu sectorul privat care să faciliteze extinderea reţelelor de telecomunicaţii fixe şi mobile, absolut obligatorii pentru servicii 5G de succes. Constatăm însă că OUG 114/2018 conţine prevederi fără precedent la nivel european, care instaurează un regim de sancţiuni atât excesive cât şi discriminatorii pentru companiile telecom faţă de companiile din alte industrii, descurajând astfel extinderea şi modernizarea reţelelor de comunicaţii.”

“În concluzie, măsurile impuse prin OUG 114/2018 vor epuiza resursele financiare ale sectorului de comunicaţii mobile, în detrimentul investiţiilor necesare pentru dezvoltarea reţelelor. Având în vedere toate motivele menţionate mai sus solicităm Executivului să anuleze prevederile OUG 114/2018 referitoare la comunicaţiile electronice

5 COMENTARII

  1. cand externalizezi profit caz Orange si Vodafone adica de la 400 /500 mil de EU ajungi la 70 mil de lei (Vodafone) si iti bati joc de subcontractori pe care ii platesti prost si la 6 luni o taxa pt nesimtirea celor din telecomunicatii e corecta . Am lucrat 8 ani inside si alti 6 ani pt ei ca subcontractor si nesimtirea lor e prea mare ca sa nu fie taxata . Calitatea a scazut permanent (eu ocupandu-ma exact cu masuratori de calitate a semnalului) asa ca …. Pt prosti pare ca e mare taxa mai studiati un pic cifrele si o sa vedeti adevarul .

  2. Muie PSD !!! solicit scuzele pentru vocabularul acesta, dar, ca orice Roman, statu Hot imputit cu guverne retardate si pline de dosare penale, si furturi zilnice nu doar din bugetul de stat, cat si al UE !! Incotro se indreapta oare, Tara mea !??? A noastra !! A Romanilor !!! Trebue facut ceva, de catre noi, cetatenii !!!! Gen: Revolutia din 1989 !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here