Stiri despre telefoane
De ce telefoane ieftine si in 2019? De ce se vand si se fabrica?
De ce telefoane ieftine si in 2019? Ideea acestui articol este inspirata de comentariile pe care le primesc pe site, sau pe canalul de YouTube. De multe ori, lumea nu primeste deloc bine articolele de review sau stirile legate de telefoane ieftine, cele ce costa, sa spunem, sub 500 de lei.
Indiferent daca este vorba despre un iHunt, Xiaomi, Allview, Leagoo, Ulefone, Cubot, sau oricare alt producator, exista o oarecare reticienta. Pe de o parte, este cat se poate de normal, pe de alta parte, nu este deloc ok sa le criticam sau sa nu mai prezentam astfel de telefoane ieftine.
Si nu ne referim la cele ce se vand si se lanseaza exclusiv in India, sunt multi producatori de care nu s-a auzit in Romania. Discutam numai despre cele ce ajung pe meleagurile noastre si trebuie sa recunoastem, nu sunt deloc putine.
In mod logic, daca nu ar avea parte de vanzari, cei ce importa sau produc astfel de telefoane, nu s-ar mai obosi sa o faca. Ar trece direct la modele mai scumpe si mai dotate. Nu vei vedea telefoane ieftine pe mesele cafenelelor din Dorobanti, in cluburi sau in Mall-uri.
Din pacate sau din fericire, Romania nu inseamna numai Dorobanti, cluburi, terase, Bucuresti, Oradea, Timisoara sau Brasov. Ganditi-va cati nu au pus mana niciodata pe un telefon de peste 1000 de lei, sa nu mai spunem de cele peste aceasta suma.
Sunt o multime de orase, comune sau sate sarace, acolo cu greu vei vedea un smartphone super dotat. Dar, cu siguranta, ca si cei de acolo au nevoie de un telefon mobil. Fie strict pentru conversatii telefonice, sau poate numai pentru jocuri simple sau putin continut multimedia. Fix in aceste cazuri, apar telefoanele mobile super accesibile si cu siguranta, aceste dispozitive sunt si vor fi foarte raspandite in zonele defavorizate.
Sunt multi copii, tineri sau adulti care din pacate, nu au acces la tehnologie de ultima ora, se bucura de putina conectivitate 3G si au parte de o bucurie si mai mare cand primesc un telefon mobil ce costa 500 de lei, sau poate mai putin. Nu are rost sa discutam despre nivelul de trai si despre conditiile din Romania, le stim deja si mai ales pe cele din mediul rural. Si discutam despre milioane de romani!
Acesta este motivul simplu pentru care inca exista astfel de telefoane ieftine si mai mult ca sigur, nu vor disparea prea curand. Si cat timp se vor fabrica, este de datoria publicatiilor sa le prezinte si sa le expuna, cu partile lor rele, sau bune.
La fel de adevarat este si faptul ca vor continua voci care sa critice astfel de terminale mobile si sa se intrebe cum de mai exista, cum de se fabrica si mai ales, cum de se vand! Nici eu nu as putea utiliza un telefon super ieftin din moment ce detin un Samsung Note 9, mi-ar fi pur si simplu imposibil, trebuie sa recunosc. Si recunosc, la fel de critic eram si eu pana acum ceva vreme. Din pacate, nu avem ce face, salariile sunt foarte mici in Romania, la fel si nivelul de trai.
Trebuie sa continuam sa expunem si astfel de telefoane ieftine, cei ce le critica cu atata inversunare ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de spune ceva. Sau poate, ar trebui sa fie multumiti ca isi permit tehnologie de ultima ora, la care unii nici macar nu viseaza.
Anonim
ianuarie 28, 2019 at 11:34
Sunt deacord cu ce zici dar totusi fabricantii ar putea pune ceva mai mult ram pe telefoanele ieftine. Sa zic un 1,5 gb ram ar fi utili si nu cred ca costa asa mult. Deja am auzit de Android Pie Go edition si e ridicol. Nu stiu daca merge asa bine pe 1gb ram cu toate ca e Go edition….
Anonim
ianuarie 28, 2019 at 10:48
Bun, foarte bun articol…
Anonim
ianuarie 28, 2019 at 11:08
Să fim sinceri, in România ,,telefonul anului” cu cele mai multe vânzări, in fiecare an, a fost un mid-range. E normal sa fie criticate pentru că nimănui nu ii convine că dă 600 lei pe un Huawei y 5 2018, Samsung j4 + sau j6 + și altele.
Și când îl are în mână, vede că bateria tine jumătate de zi fara cine știe ce utilizare, camera face poze numai cand soarele are poziționare perfecta și tot așa..
Se simte luat la mișto, pentru ca, până la urmă 600 lei reprezintă jumătate din salariul, dar asta nu înseamnă că își poate permite altceva. le critică și înghite…dar le cumpără pentru că nu poate altceva.
Daca analizăm prin 2014- 2015- 2016 telefoanele din clasa medie erau accesibile oricui, acum și acelea au ajuns la 2500 preț de lansare, așa că românul a trecut la low-mid-range
Costel
ianuarie 28, 2019 at 15:44
Ai dreptate. Sunt comune la mai puțin de 100 km de București unde nu ai semnal la telefon !!!!
Sunt telefoane precum umidigi , elephone, doogee care nu ajung în oferta magazinelor de profil!!!
Atunci de unde sa le cumperi ? După gearbest? Sa aștepți 2 lunii de zile sa ajungă? !?!? …..Dacă mai ajunge..
Păcat pt ca sunt o gramada de telefoane ieftine dar din nefericire în România nu ajunge! !!!
Mircea
ianuarie 28, 2019 at 17:52
Am trecut de la un Huawei P10 pe care am dar 2300 la vremea respectivă, la un Xiaomi miA2. Nu am schimbat de plăcere P10, ci pentru că mi-a scăpat în closet. După o săptămână, am fost la garanție la Huawei, și ce să vezi? Mi-au schimbat display-ul și bateria, gratis. Fii d in garanție. Culmea, nu? Între timp, pentru că nu puteam sta fara telefon o săptămână, am achiziționat un Xiaomi miA2 la 800 de lei. Că de, am zis să îmi fac treaba cu el și dacă e să-l scap și pe asta în closet, sa nu îmi para prea rău. Acum, nu mai îmi vine să mă reîntorc la vechea cunoștință. Sunt atât de încântat de acest ieftin și bun Xiaomi miA2, încât P10 , zace în sertar.
Adi
ianuarie 29, 2019 at 07:34
Citez pe Costel: ,,Atunci de unde sa le cumperi ? După gearbest?”
O singură nedumerire am, așa se predă la școală mai nou, ,,DUPĂ gearbest” și nu DE PE gearbest?
Costel
ianuarie 29, 2019 at 16:13
Pentru Adi : am greșit, scriind repede nu am corectat!!!!
Costel
ianuarie 29, 2019 at 16:16
Am terminat scoala acum 19 ani . Nu știu cum se predă în școli acum
Costel
ianuarie 29, 2019 at 16:20
Dar când nu ai argumente legate de subiect…..Se găsește cineva cu vreo tâmpenie. ..gen adi ?
Cosmin
ianuarie 29, 2019 at 17:02
Costel, nu pune la inima 😉 Eu iti multumesc pt. comentarii, esti mereu prezent aici!
Costel
ianuarie 31, 2019 at 16:00
Cu multa plăcere ?
Se mai găsesc și elemente de gen …
Dan55
februarie 2, 2019 at 19:51
Ca să vezi, sunt câțiva care se ofuschează când aud de un telefon ieftin!. De parcă știu cum să-l folosească la întreaga lui putere – tot facebook, whatsapp și youtube folosesc, cel mult. Sși atunci de ce să dai mii de lei pe un smartphone, pentru ăstea trei aplicații? Un telefon ieftin, de-a dreptul entrylevel e suficient, pentru marea majoritate, restul sunt fițe de club… A, poate fi și asta o soluție: o etichetă autoadezivă lipită pe frunte – ”sunt posesor de iPhone, sărăntocilor”!!!
Grecu
martie 1, 2019 at 17:50
Care au cv de comentat că dc cumpără x pers telefon ieftin eu îl rog pe cel fițos cu eticheta in ………. să dea și el celui de lîngă el care nu-și poate permite un telefon de fițe macar 1000 Ron .. doar așa poate dovedi că este cineva cu eticheta.. b…….. am văzut destui cu iPhone x și etc…dar tot degeaba dacă sunt b………..