Connect with us

Tutoriale telefon

Cum sa faci daca telefonul mobil nu se incarca

Published

on

Telefonul nu se mai incarca? Iata ce sa faci – Desi telefoanele sunt aparate care nu prea se strica si sunt rezistente (daca nu dai cu ele de pamant), cateodata pot sa apara diverse probleme. Din fericire, multe dintre ele se rezolva cu un hard reset si majoritatea sunt cauzate catre soft.

Softul acesta se “deregleaza” din diverse motive. Fie ati instalat ceva aiurea, fie memoria cache este plina si sunt o multime de fisiere reziduale, exista cazuri in care poate ati facut ceva modificari sau ati instalat o aplicatia gresita/setari eronate.

Cu toate ca nu este o problema comuna, pot aparea probleme legate de incarcarea bateriei. Este una dintre cele mai neplacute situatii. Daca aveti un telefon cu incarcare wireless, va puteti baza pe aceasta pana rezolvati incarcarea prin cablu, cea principala si despre care vom discuta in acest articol.

Advertisement

Telefonul nu se mai incarca

Inainte de a va duce intr-un service, incercati sugestiile pe care le vedeti mai jos. Poate la unele deja va ganditi, poate nu. Dar in orice caz, nu incercati sa desfaceti telefonul si sa va apucati de surubarit. Rezolvarea nu este atat de simpla.

Sunt cazuri in care poate fi reparat fizic si acasa. Spre exemplu, daca poti cumva sa scoticapacul spate si stii cu exactitate ca portul de incarcare este problema, ai putea sa-l schimbi destul de simplu. De regula, acesta este modular si aveti nevoie numai de o mica surubelnita. Piesa de schimb o gasiti prin intermediul magazinelor online.

Dar atat, sub nicio forma sa nu umblati la acumulator, este o componenta sensibila si exista risc de a lua foc sau de a exploda!

Advertisement

Telefonul nu se mai incarca? Iata ce ai putea face!

Reporneste-l! Stiu, pare cat se poate de simplu sau de banal. Insa, de multe ori, multe dintre problemele mai simple ale unui smartphone se rezolva printr-o simpla repornire, inclusiv cea care tine de conexiunea cu incarcatorul. Pentru a exclude o mica problema trecatoare, pur si simplu il reporniti.

Incearca aplicatia Ampere si vezi ce iti arata! Este o aplicatie simpla si utila. Pe langa faptul ca iti arata statistici legate de acumulator, iti spune si daca acesta primeste energie atunci cand este conectat la charger. Aplicatia este gratuita si ne spune inclusiv “viata” bateriei (pentru unele modele).

Schimba cablul sau incarcatorul, poate chiar priza. Daca telefonul nu se mai incarca, vinovat ar puea fi cablul. Sau priza si de ce nu, chargerul. Din fericire, avem prin case mai multe prize sau cabluri, cred ca si incarcatoare. Chiar daca un smartphone cu o incarcare rapida trebuie alimentat cu accesoriile lui, puteti incerca sa vedeti daca nu cumva chiar acestea cauzeaza probleme.

Advertisement

Curata portul de incarcare! Atunci cand telefonul nu se mai incarca, ar putea fi o problema cu portul USB. Poate ca ar trebui sa-l cureti, exista sanse ca mizeria sa fi intrat acolo si contactul sa nu se mai realizeze asa cum trebuie.

Poti folosi o lanterna pentru a vedea exact ce se intampla acolo. Dar nu introdu lichide sau betisoare cu lichid pe ele, nu asa se curata. In cazul in care este un corp strain, ai putea folosi o scobitoare si cu miscari delicate sa incerci sa o indepartezi. Nu aplica forta si nici nu folosi obiecte metalice.

Intra in safe mode. Am mai explicat in alt articol cum ajungi in acest mod si ce face el. Pe scurt, daca-l activam, telefonul va reporni exact asa cum a fost el de nou, atunci cand l-ai scos din cutie. Toate aplicatiile sau optiunile/functiile pe care le-ai activat de-a lungul timpului vor fi dezactivate. Asa vei afla 100% daca este o problema de software!

Advertisement

 

Crezi ca a luat contactul cu apa? Nu toate telefoanele sunt rezistente la apa si daca acesta nu se mai incarca dupa ce a facut un mic dus, tot ce poti face este sa astepti 24 de ore si sa te rogi ca sa-si revina. Oricum, nu recomand sa-l conectati la un charger imediat dupa ce a luat apa.

Apeleaza la un service specializat. Este cea mai neplacuta situatie. Dar daca este singura solutie care a mai ramas, trebuie sa apelezi la ea. Implica ceva banuti scosi din buzunar, drumuri si lipsa telefonului pentru cateva zile.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des