Review telefoane
De ce am trecut la OnePlus 6? Pareri dupa 30 de zile!
Recunosc, nu am fost fan OnePlus 6 sau al altui model produs de catre aceasta companie. Am avut mai mereu numai telefoane LG dar mai ales, modele Samsung. Am fost fan Samsung si inca sunt. Dar, am devenit si fan OnePlus, veti vedea de ce spun asta pe parcursul acestui articol.
Pentru inceput, haideti sa incercam sa ne dam seama de ce telefonul meu OnePlus 6 costa in jur de 2200 lei si un flagship Huawei sau Samsung costa dublu!
Performantele sunt cam aceleasi, materialele sunt premium in toate cazurile, functionarea este si ea de nota 10 peste tot.
Conform testului AnTuTu pe care l-am facut pe telefonul meu, este in top 3 ca performante, mai exact pe locul 3. Aproape 300.000 de mii de puncte, Android 9 Pie si OS Beta 07.
OnePlus 6
Nu am vazut reclame OnePlus la TV, banner pe strada si nici la radio. Ma refer in Romania. Apoi, acest OnePlus 6 nu are incarcare wireless, nu are senzori pentru monitorizarea sanatatii, este rezistent la stropi de apa dar nu este certificat IP 68. Apoi, cei de la OnePlus nu au lucrat foarte mult si nici nu au investit intr-o interfata de utilizator bogata. Practic, este un Android 9 Pie curat, sunt mici customizari, dar nimic foarte interesant.
Spre exemplu, cand am testat Huawei Mate 20 PRO, am descoperit in meniu o multiume de posibilitati de customizare. Multe optiuni, extrem de multe setari, practic nici nu le poti tine minte. In cazul lui OnePlus 6, totul este pe dos. Nu prea ai cu ce sa te joci la plictiseala.
VIDEO:
Este si bine, este si rau, depinde din ce punct de vedere privesti. Si mai adaug camerele foto/video. Desi sunt mai slabe fata de Mate 20 PRO sau Note 9, tot sunt in topul celor de la dxomark si nici nu poate fi vorba despre camere slabe. Ba din contra, pozele si clipurile sunt excelente, demne de un flagship. Este adevarat ca si in acest caz, meniul este slab, nu prea ai ce seta in aplicatia de camera.
Spre exemplu, cu S8 Plus puteam filma inregistrand sunetul cu un microfon extern mai de calitate, aici nu putem. Nu exista nici macar posibilitatea de a alege o rezolutie mai slaba, sub FHD. Filmeaza la 1080p, 1080p 60 fps, slow motion sau UHD 4K la 30 fps. Insa, filmarea este foarte buna, stabilizarea optica isi face bine treaba.
OnePlus 6 este un telefon luxos, display superb si cu diagonala mare (6.3″), margini aproape inexistente, partea din fata are cu siguranta tratament oleophobic. Spatele atrage amprentele mai repede si personal, cred ca telefonul este mai fragil fata de Samsung S8 Plus, asta imi da senzatia.
Senzorul de amprente este incredibil de rapid, FACE ID la fel, ecranul AMOLED este superb, luminozitate mare in exterior, culori aprinse si un alb natural. Fac iar o comparatie cu S8 Plus, modelul celor de la Samsung avea un alb cu o tenta mai roz.
OnePlus 6 ruleaza pur si simplu incredibil de rapid. Am versiunea cu 6GB RAM si procesor Snapdragon 845. Totul este fluent, NU exista cuvantul lag, zboara prin aplicatii, prin meniu, prin Facebook sau prin YouTube. Nu am absolut nimic de reprosat. In clipul de mai jos, il vedeti si la treaba, am discutat si acolo despre el.
Revenind putin la capitolul foto/video, iata cum se descurca cele doua camere la capitolul foto, in diferite conditii:
Acumulatorul lui OnePlus 6 nu este chiar pe placul meu. Folosesc mult de tot telefonul mobil si mi-as fi dorit ceva mai bine, se putea mai mult. Fata de S8 Plus, observ ca este mai slab la acest capitol, as spune cu 30%. Samsung rezista o zi intreaga, OnePlus 6 cu o utilizare identica, abia face fata si sunt norocos daca nu-l pun la incarcat pana la ora 19.
Ca o concluzie, spun urmatoarele. Cumparand un OnePlus 6, am economist o multime de bani si am primit un telefon pe cinste. Nu ma dezamageste deloc per total si nu imi pare rau. Insa, nu mai am display curbat, nu mai intru cu el in piscina, nu mai am incarcare wireless si nici o interfata bogata. Vestea buna este ca pot trai si fara toate astea. Da, OnePlus 6 merita a fi cumparat, fara dubii.
Daca imi este dor de Samsung Galaxy S8 Plus? Nu stiu ce sa spun ;). M-as intoarce la un Samsung de top? Da, insa nu acum si poate numai dupa ce ma plictisesc de OP6. Alte motive nu am. Eu l-am luat de aici, probabil cel mai mic pret din Romania.

- Stiri despre telefoane3 luni ago
Tot ce trebuie să știi despre Samsung Galaxy S25 Ultra – pareri pro si contra
- Stiri despre telefoane3 luni ago
Stiai care este deosebirea intre 4G si 4G+?
- Tutoriale telefon2 săptămâni ago
Cum să faci poze artistice de tip personaj cu ajutorul ChatGPT – rapid, creativ și gratuit
Anonim
noiembrie 26, 2018 at 18:10
Și eu dețin un fost flagship Samsung, Galaxy S8, luat foarte ieftin de la cineva. Altfel nu aș fi plătit suma aceea mare de bani pe el. Următorul va fi ales tot un flagship Samsung, dar doar dacă prețul lui second hand va fi apropiat de al unui flagship OnePlus sau Xiaomi, care deocamdată oferă un pachet la fel de bun, la un preț imbatabil.
Anonim
noiembrie 26, 2018 at 20:16
pocophone e mai bun per ansamblu…
Anonim
noiembrie 26, 2018 at 18:30
Am un op3T de care sunt încă foarte mulțumit, oricum în viitorul apropiat tot un OnePlus îmi voi lua.
Anonim
noiembrie 26, 2018 at 19:40
Parerea mea ca prețurile sunt exagerate..La 2200 ron o chinezarie care copie de multe ori marci cunoscute…bineinteles ca nici la 4000 5000 ron un telefon nu cred că merită vreodată acești bani.
Androidro.ro
noiembrie 26, 2018 at 19:49
N-ai cum sa spun despre OnePlus ca este o “chinezarie”..pe bune 😉
Anonim
noiembrie 26, 2018 at 20:41
Am 5T si pubg totul la maxim zbârnâie!. Foooarte mulțumit, sa zic ca nu se încălzește de loc deja e prea mult, si vin de pe un s8 care in timpul meciului ma frigea prin husa, si nu fac hate dar asa e.
Anonim
noiembrie 26, 2018 at 20:42
MERITA TOOTI BANUTII!
Anonim
noiembrie 26, 2018 at 20:51
Pe mine ma enerveaza ca tot ridica pretul de la an la an si nu se mai ridica la numele de “flagship killer”. In plus materialele sunt mai proaste – sure, sticla se simte fain, dar se sparge. Deja imi fac griji de ecran. De ce o pun si pe spate? Prefer acel sandstone de pe primele OnePlus. Apoi, despre soft intr-adevar, incearca ei ceva cu Oxygen OS, dar de cand au ramas fara CyanogenMod nu prea mai fac fata. Ca asta rulau primele modele: CyanogenMod .
Asa ca nu mai folosesc materialele pe care le foloseau, nu mai au preturile accesibile, nu mai au softul care i-a consacrat… Sunt doar o alta companie ce face telefoane… Detinuta de Oppo.
https://goo.gl/images/wKFx8H
Dan Jedy
noiembrie 28, 2018 at 01:21
Poți înregistra cu un microfon extern pe OnePlus 6 dacă folosești Open Camera pe care o găsești în Magazin Play sau poți instala orice altă aplicație terță pentru cameră care îți oferă ficționalități suplimentare față de aplicația de cameră stock. Eu îl folosesc împreună cu o lavalieră BOYA BY-M1 atunci când înregistrez video.
Cosmin
noiembrie 28, 2018 at 09:12
Stiu, am incercat. Insa filmeaza destul de rau. In momentul in care trag clipul pe PC sau laptop, imaginile se blocheaza sau sunt sacadate.