Stiri despre telefoane
Un prototip de super-baterii, motivul pentru care e bine sa mai faci și greșeli
Cum cele mai mari invenții ale timpurilor au venit de cele mai mute ori în urma unor greșeli putem trage concluzia ca e bine sa mai și greșim lucru pe care l-au făcut și un grup de cercetători de la Universitatea Irvine din California în încercarea lor de a revoluționa acumulatorul. Prin excluderea materialelor inflamabile din componența acestuia au reușit sa producă total întâmplător un acumulator ce rezista pana la 200.000 de cicluri de încărcare, un număr extraordinar de mare având în vedere ca acumulatorii din prezent rezista la 6000-7000 de cicluri.
Poate ca va întrebați cum de au reușit o astfel de performanță! Ei bine, în încercarea lor de a reduce substanțele inflamabile sau periculoase din acumulatori, aceștia au înlocuit Litiul cu un electrolit sub forma de gel care înconjura nano-firele de aur din interiorul acumulatorului. Se pare ca acest gel ia o forma solidă iar firele de aur ce conduc și depozitează energia electrică sunt mai bine protejate și astfel se reduce uzura astfel crescând numărul de cicluri suportate.
Acest nou tip de acumulatori ar putea sau nu sa fie introduși pe piața deoarece au mai fost unele evoluții în acest segment însă, care, au fost trecute foarte rapid cu vederea ele nefiind incluse încă în acumulatorii de consum larg – unde îi introduc și pe cei ai telefoanelor mobile, deoarece despre asta vorbim.
Deci, cu siguranță dacă aceasta tehnologie ar fi introdusa în alcătuirea viitoarelor telefoane mobile, nu vor mai exista probleme de baterii moarte după câteva cicluri sau celebrele baterii “umflate” care după cum știm nu mai sunt toate capabile sa mențină energia electrică.
Cum în ultimii ani mai toate componentele telefoanelor au evoluat foarte mult, mă aștept la același lucru și din partea acumulatorilor care nu prea au avut o astfel de evoluție ei rămânând practic la fel, doar capacitatea fiind mărită în unele cazuri. Pot sa spun ca este un pas înainte și ca aștept sa fie puse în practica astfel de baterii pentru a vedea cum se descurcă 😉

Dicu Florin
mai 8, 2016 at 11:49
Un mare pas, dar mi se pare ca nu le poti incarca si trebuie schimbate cand se descarca
Mihai Dumitru Cristian
mai 8, 2016 at 11:58
asa ceva e imposibil