Review telefoane
Unboxing Redmi K30 / Poco X2 in romana si primele pareri

Unboxing Redmi K30 / Poco X2 – Inca mai sunt site-uri ce dezvaluie tot felul de zvonuri legate de Poco X2. Multumita celor de la dualstore.ro, il putem vedea in realitate si nu trebuie sa mai citim zvonuri.
Telefonul exista, este de fapt un Redmi K30 la baza. Sub aceasta denumire este vandut in Romania, asa-i vom spune si noi. Cert este ca misterul s-a spulberat, intre cele doua telefoane nu exista diferente.
Poate numai la nivel de soft, insa diferente minore si aici. In rest, aceleasi specificatii tehnice, unele destul de bune, chiar foarte bune. Exista deja in stocurile magazinului dualstore.ro, acestia il vand in mai multe versiuni.
Tot dualstore.ro a trimis spre review aceasta unitate, pe cutie scrie Redmi K30. Dar, in momentul in care-l pornesti, iti apare scris “Poco”, la fel apare scris si daca accesezi meniul de setari / despre telefon.
Oricum, ruleaza sistemul de operare Android 10 si interfata MIUI 11. Desi Redmi (sau Poco) poate fi considerat un brand independent, tot se simte amprenta celor de la Xiaomi. Interfata sistemului de operare este asa cum deja o stim. Bogat in optiuni, acest MIUI 11 fiind destul de bine pus la punct.
Redmi K30 / Poco X2
Dar fiind numai un articol de unboxing, ne vom opri la partea de design, una care nu trebuie ignorata, mai ales ca discutam despre un smartphone aproape premium. Pentru a fi cu adevarat premium, cred ca ar fi fost nevoie macar de un display AMOLED, poate curbat. Si nu in ultimul rand, de un procesor ceva mai potent.
Dar Redmi K30 / Poco X2, are deja un procesor destul de potent. Si cum procesorul este cea mai importanta componenta a unui telefon mobil, trebuie sa-i aflam toate detaliile tehnice.
Telefonul foloseste un Qualcomm Snapdragon 730G (SM7150-AB), detaliile le vedeti mai jos:
- Fabricat pe 8 nm LPP (Samsung)
- 2 + 6 nuclee (2.2 GHz Kryo 470 Gold – Cortex-A76 si 1.8 GHz Kryo 470 Silver – Cortex-A55 )
- GPU Adreno 618 (Quad HD+ / 3360×1440)
- RAM LPDDR4X pana la 8 GB, Dual-channel 16-bit (32-bit), 1866 MHz (14.9 GB/s)
- Modem X15 LTE (download: Cat 15, up to 800 Mbit/s; upload: Cat 13, up to 150 Mbit/s)
- Conectivitate Bluetooth 5.0, NFC, 802.11a/b/g/n/ac/ax 2×2 (MU-MIMO) Wi-Fi up to 867 Mbit/s, GPS, GLONASS, Beidou, Galileo, QZSS, SBAS, USB 3.1
- Suport incarcare rapida Quick Charge 4+
Cam acestea sunt toate secretele procesorului Snapdragon 730G, unul pe care-l regasim si in interiorul modelelor Google Pixel 4a, Realme X2, Xiaomi Mi Note 10, Oppo K5, etc.
Modelul pe care il analizam astazi, are 8GB RAM si 256GB stocare interna, 4G si suport pentru doua cartele SIM. Utilizatorul poate introduce si un card de memorie, dar in acest caz, va fi nevoit sa-l utilizeze numai cu un SIM.
La capitolul conectivitate, primeste din start nota 10 si este ideal pentru cei ce vor un telefon mobil care sa aiba si Radio FM, dar si jack audio, infrarosu, GPS, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, plus USB Tip C.
Redmi K30 / Poco X2 – CONSTRUCTIE
Il analizam acum putin la nivel de design, materiale de review vor veni ulterior. Telefonul are dimensiuni generoase si ecram mare. Fabricat din materiale premium, fara plastic si nu arata deloc rau.
Imi place cum au integrat camerele foto, chiar daca acestea ies cam mult din carcasa. Prefer aceasta solutie, mai putin ceea ce ne vor oferi modele precum Samsung S20 sau Huawei P40. In poza demai jos, putem observa clar cum telefonul sta fix pe camere.
Specificatiile celor 4 camere:
- 64 MP IMX686 , f/1.9, 26mm (wide), 1/1.7″, 0.8µm, PDAF
- 8 MP, f/2.2, 13mm (ultrawide), 1/4″, 1.12µm
- 2 MP, f/2.4, 1/5″, 1.75µm (macro)
- 2 MP, f/2.4
- Captura UHD / 30fps, fara stabilizare optica
- Camere secundare de 20Mp si 2MP.
Cred ca ar fi putut avea numai o singura camera de selfie. Cam inutil doi senzori, sa fim seriosi. Desi acestea sunt parca mai mici fata de ceea ce vedem pe Samsung Galaxy S10 Plus, tot pot fi deranjante in momentul in care ne uitam la continut multimedia.
Dar avand in vedere ca dark mode (mod intunecat) este prezent peste tot prim meniu, inclusiv in unele aplicatii, putem afirma ca trecem cu vederea.
Ecranul are o diagonala de 6.67 inch si conform descrierii din pagina magazinului sau de pe gsmarena.com, ar avea rata de refresh de 120Hz. Nu am vazut nicio setare prim meniu si este discutabila aceasta rata de refresh.
Folosesc un telefon cu rata de 90Hz si stiu “cu ce se manana”. Voi mai testa si ma voi mai interesa si probabil ca vom lamuri in articolul de review. Pana atunci, mai aflam de protectia Gorilla Glass 5 (fata si spate), aproape 85% raportul dintre suprafata frontala si display si 395 ppi.
Este un IPS de calitate, fara tente de gri atunci cand este oprit, rezolutia fiind FHD+ (1080 x 2400 pixeli), 20:9. Senzorul de amprente este amplasat pe partea laterala, sub butoanele de volum.
Acesta este integrat in butonul “power” dar pentru deblocarea telefonului, este suficienta atingerea lui. Deblocarea este foarte rapida si precisa. Rama telefonului este fabricata din metal, Redmi K30 cantareste 208g si masoara 8.8 mm.
Pe hartie, bateria se incarca extrem de repede, aproape o ora pana la 100%. Capacitatea este de 4500 mAh, incarcatorul ofera 27W. Vom vedea cat de buna este autonomia si cat de rapida este incarcarea.
Nu exista sunet stereo, singurul difuzor aflat la baza ecranului este unul de foarte buna calitate, deja am testat acest aspect. Se observa si jack-ul audio si portul USB Tip-C. In partea de sus, dam de alt microfon si de senzorul infrarosu, putem folosi telefonul pe post de telecomanda pentru diverse dispozitive.
Redmi K30 / Poco X2 – VIDEO
Pe cutia de vanzare scrie Redmi K30 si nu este foarte generoasa in accesorii. Cateva mici manuale, cheita pentru cartelele SIM, incarcatorul si o husa din silicon, una transparenta. Nu am gasit nicio folie de protectie si nici pe ecran nu era aplicata una.
Magazinul mi-a trimis cutia desigilata si este posibil ca ei sa fi desprins folia de pe display. Mai amintim si de sistemul de operare Android 10 si de interfata MIUI 11.
Cam atat despre primele pareri, revenim cu alte materiale scrise. Pana atunci, puteti consulta oferta de pret.

- Stiri despre telefoane10 luni ago
Dacia Sandman, intre vis si realitatea care ar putea sa nu vina
- Stiri despre telefoane9 luni ago
Noua Dacia Duster Pick-up 4WD 2022 este chiar frumoasa
- Tutoriale telefon8 luni ago
Ce inseamna telefon cu USB OTG? Ce poti face si cum verifici?
- Stiri despre telefoane7 luni ago
Schimbari majore la Dacia Spring, facelift din 2024. Ce aduce nou!
- Tutoriale telefon8 luni ago
Ce inseamna f/1.8, f/2.0, f/1.5 in specificatiile camerelor foto?
- Stiri despre telefoane9 luni ago
Cum arata noile modele de Logan, Sandero si Jogger 2022
- Stiri despre telefoane10 luni ago
Ce dotari are cea mai ieftina Dacia Jogger si cat costa
- Stiri despre telefoane9 luni ago
Coalitia ar fi ajuns la un acord, scade pretul carburantului
- Stiri despre telefoane8 luni ago
Nokia anunta 2660 Flip, 5710 XpressAudio si 8210 cu 4G
- Stiri despre telefoane9 luni ago
Catalog Disney Plus Romania, ce filme si seriale sunt
- Stiri despre telefoane9 luni ago
Marcel Ciolacu vrea plafonarea pretului la motorina si benzina
- Stiri despre telefoane10 luni ago
Dacia isi plateste angajatii pentru a pleca voluntar
- Stiri despre telefoane7 luni ago
Ce pret va avea la eMag iPhone 14 Pro Max?
- Stiri despre telefoane8 luni ago
Nothing Phone va fi disponibil in Romania, ce pret are
- Stiri despre telefoane7 luni ago
Telefoane de aproape 6 ani vechime primesc actualizari de soft
- Stiri despre telefoane8 luni ago
Poze cu viitoarea Dacia Duster 2023 in teste, dar deghizata in Captur
- Stiri despre telefoane9 luni ago
Strategia de marketing Dacia cu Duster Journey Plus UP&GO
- Stiri despre telefoane9 luni ago
La eMag, cumperi acum si platesti peste 30 de zile prin My Wallet