Connect with us

Total

Urari de Paste in italiana, cum se zice Paste fericit in germana

Published

on

Pastele este o sarbatoare plina de bucurie si semnificatie, celebrata in intreaga lume, iar Italia nu face exceptie. Urari de Paste in italiana: Cu o istorie bogata si o cultura vibranta, Italia are propriile traditii si obiceiuri de Paste. Unul dintre acestea este felul in care italienii isi transmit urari de sarbatori. Acest articol va prezenta cateva dintre cele mai frumoase si populare urari de Paste in limba italiana pe care le poti folosi pentru a-ti surprinde si incanta prietenii si familia.

Urari de Paste in italiana

Urari de bine si sanatate

  • Buona Pasqua! Che sia piena di gioia, amore e salute per te e la tua famiglia. (Traducere: Un Paste fericit! Fie ca sa fie plin de bucurie, dragoste si sanatate pentru tine si familia ta.)
  • Che questa Pasqua porti tanta felicità e benessere nella tua vita. Buona Pasqua! (Traducere: Fie ca acest Paste sa aduca multa fericire si bunastare in viata ta. Paste fericit!)

Urari religioase

Paștele este o sarbatoare cu semnificatie religioasa, iar in Italia, unde majoritatea populatiei este catolica, acest aspect este foarte important. Iata cateva urari religioase pe care le poti folosi:

  • Cristo è risorto, gioisci nel suo amore e pace. Buona Pasqua! (Traducere: Hristos a inviat, bucurati-va in dragostea si pacea Lui. Paste fericit!)
  • Che il sacrificio di Cristo e la sua resurrezione ti riempiano il cuore di gratitudine e speranza. Buona Pasqua! (Traducere: Fie ca sacrificiul lui Hristos si invierea Lui sa-ti umple inima de recunostinta si speranta. Paste fericit!)

cum se zice paste fericit in germana

Urari traditionale italiene

In Italia, exista cateva urari traditionale care sunt folosite de-a lungul timpului pentru a celebra Pastele. Acestea includ:

  • Nella gioia della Pasqua, che la tua casa sia colma di amore, gioia e serenità. Buona Pasqua! (Traducere: In bucuria Pastelui, fie ca casa ta sa fie plina de dragoste, bucurie si liniste. Paste fericit!)
  • Pace, amore e gioia siano con te in questo giorno di festa. Buona Pasqua a te e alla tua famiglia! (Traducere: Pace, dragoste si bucurie sa fie cu tine in aceasta zi de sarbatoare. Paste fericit tie si familiei tale!)

Sarbatoarea Pastelui este un eveniment important si in cultura germana, la fel ca in multe alte tari. In Germania, oamenii se bucura de acest eveniment, isi petrec timpul cu familia si prietenii si respecta diverse obiceiuri si traditii. Daca vrei sa urezi cuiva “Paste fericit” in germana, trebuie sa spui “Frohe Ostern”. Aceasta expresie este simpla si usor de retinut, fiind echivalentul expresiei “Paste fericit” in limba romana. Chiar nu este greu de retinut si de reprodus!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des