Connect with us

Vezi ce aplicatii iti consuma degeaba bateria si sterge-le – Daca simti ca bateria telefonului nu mai este atat de fresh ca la inceput, sunt 2 explicatii. Prima explicatie ar fi “asa fac toate”, adica durata de viata a unui acumulator nu este nelimitata, deja stim asta. Bateria este componenta care cedeaza (de regula) cel mai des intr-un telefon.

Apoi, mai exista o explicatie. Anumite aplicatii sunt prost optimizate sau chiar rau intentionate. Indiferent care ar fi motivul, ele pot consuma acumulatorul degeaba, chiar si cand telefonul nu este activ, adica atunci cand ecranul este oprit.

Aceste aplicatii rau optimizate sau rau intentionate pot sa lucreze in fundal fara sens, pot comunica cu diverse servere sau sa faca diverse sincronizari. Desigur, asta deja se intampla cu multe aplicatii. Dar te-ai gandit ca instalezi ceva din Google Play sau din alta parte si acest ceva dauneaza?

Acum ceva timp, am scris un articol pe tema asta si sunt multe comentarii acolo care multumeau pentru ajutor. Desi era vorba despre o aplicatie care afisa reclame nedorite direct in launcher, se aplica si problema cu consumul aiurea de energie. Deci, iata ce trebuie sa faci si cum sa vezi daca ai ceva suspect.

Ce aplicatii iti consuma degeaba bateria

Retineti ca aceste setari sau ceea ce vedeti mai jos pot diferi usor in functie de modelul telefonului sau de interfata sistemului de operare. Dar de regula, majoritatea telefoanelor mobile cu Android sunt capabile sa va arate aceste statistici si pot fi vazute tot in zona de setari de baterie. Iata cum arata acestea pe un OnePlus 7 PRO.

Din fericire, in acest moment, telefonul meu nu are astfel de probleme. Facebook este cel mai mare consumator de energie, insa nu am cum sa sterg aplicatia. Apoi, restul aplicatiilor sunt unele recunoscute, nimic suspect.

Pe telefonul meu, am doua zone separate. La prima ajung apasand pe cele 3 puncte ce reprezinta setarile si apoi accesand “Utilizarea bateriei”. Apoi, mai este cea numita “Optimizarea bateriei”. Le vedeti in capturile de mai jos.

Optimizarea bateriei imi permite sa vad toate procesele si aplicatiile de pe telefon si le pot optimiza inteligent. O pot face individual. Atunci cand apas pe o anumita aplicatie, imi apar mai multe optiuni. Control inteligent sau “Nu se optimizeaza”. Optimizari avansate sunt si aici.

Acum, sa revenim si sa vedem daca in acest moment am o anumita aplicatie suspecta si daca imi consuma nejustificat bateria. Pentru a vedea asta, intri in setari/baterie si in setarile acesteia. Vedeti in primele 2 capturi de mai sus, cele 3 puncte marcate cu sageata.

Totul este ok, am verificat lista de aplicatii si nimic suspect. Daca ar fi fost o aplicatie necunoscuta, puteam lua masuri. Puteti sa verificati si voi sau chiar sa optimizati acumulatorul pentru fiecare aplicatie. Dar atentie, sa nu mergeti prea departe. Recomand sa nu umblati la Gmail sau la cele de la care primiti notificari importante!

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S21 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Sper să nu te dezamăgesc cu niciun articol! Lectură plăcută!