Connect with us

Stiri despre telefoane

Virus Android care te aboneaza fara sa vrei la servicii premium

Published

on

Virus Android care te aboneaza fara sa vrei la servicii premium – Recent, scriam intr-un articol despre intamplarea prin care a trecut o femeie din Sighetul Marmatiei. Aceasta trebuie sa plateasca in jur de 14.000 de euro pentru factura de telefon mobil.

Si nu pentru ca ar fi vorbit prea mult la smartphone, angajatii companiei au sustinut ca exista posibilitatea ca telefonul sa fi fost virusat și sa apeleze singur numere cu plata exagerata pe minut in țari exotice.

Astazi, aflam chiar de la Microsoft ca ar exista un program malware care va poate abona la un serviciu premium fara sa doriti si fara sa stiti, decontul urmand a fi facut o data cu factura. Stiai ca primul malware a fost introdus pe un PC in anul 1983?

Advertisement

În comparație cu alte categorii de frauda prin facturare, care includ frauda prin SMS sau prin apeluri, frauda cu taxe de trecere are comportamente unice. În timp ce frauda prin SMS sau frauda prin apeluri utilizează un flux de atac simplu pentru a trimite mesaje sau apeluri catre un numar premium, frauda cu taxe are un flux complex de atac in mai mulți pași pe care dezvoltatorii de malware continua sa-i perfectioneze.

virus factura telefon

Specialistii Microsoft sustin ca au descoperit noi capabilitați legate de modul în care aceasta amenințare vizeaza utilizatorii anumitor operatori de rețea. Își efectueaza rutinele numai daca dispozitivul este abonat la oricare dintre operatorii de rețea ținta. De asemenea, în mod implicit, utilizeaza conexiunea la telefonia mobila pentru diverse activitati și obliga dispozitivele sa se conecteze la rețeaua mobila, chiar dacă este disponibilă o conexiune Wi-Fi.

malware plata telefon

Odata ce conexiunea la o rețea ținta este confirmata, inițiază pe ascuns un abonament fraudulos la un serviciu premium și îl confirma fara consimțamantul utilizatorului, in unele cazuri chiar furand parola unica stocata pe telefon. Apoi opreste notificarile prin SMS legate de acel abonament si o face pentru a impiedica utilizatorul sa-i dea seama de cele intamplate si sa sisteze acel abonament.

Advertisement

Acest gen de frauda a atras atentia presei in momentul aparitiei lui Joker, prima familie majora de programe malware gasita in anul 2017 in Google Play. Specialistii Microsoft mai sustin ca nu exista prea multe materiale despre modul în care acest tip de malware își desfasoara activitațile frauduloase. 

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171