baterie

Ce sa faci ca sa ai internet mai rapid pe telefonul mobil

Iata cateva sfaturi, trucuri si ponturi pentru a avea un internet mai rapid, o viteza mai mare pe telefonul mobil

Ce sa faci ca sa ai internet mai rapid pe telefonul mobil
Last updated:

Viteza de internet a devenit mai mult decat un lux; este o necesitate. O conexiune lenta poate afecta nu doar streamingul video si jocurile online, dar si munca de acasa, conferintele video si multe altele. Daca te confrunti cu o viteza de internet care lasa de dorit, urmeaza acesti pasi si poate ca vei avea o surpriza. Nu te grabi sa dai repede vina pe operatorul tau de net!

Verifica viteza actuala

Inainte de a face orice modificare, este esential sa stii ce viteza ai in prezent. Acest lucru iti va oferi un punct de referinta si te va ajuta sa intelegi daca modificarile pe care le-ai facut au avut un impact pozitiv.

Exista numeroase site-uri si aplicatii care iti permit sa verifici viteza de internet. Speedtest.net este unul dintre cele mai populare. Acceseaza site-ul, apasa pe butonul “Go” si asteapta ca testul sa se finalizeze. Noteaza-ti rezultatele: viteza de download, viteza de upload si ping-ul. Repeta acest test la diferite ore ale zilei pentru a obtine o imagine completa a vitezei tale de internet.

Pozitionarea routerului

Pozitia routerului in casa ta poate avea un impact semnificativ asupra vitezei si stabilitatii conexiunii Wi-Fi. Semnalul Wi-Fi poate fi afectat de pereti, obiecte metalice si alte dispozitive electronice.

Pentru a maximiza semnalul, pozitioneaza routerul intr-o zona centrala a casei. Evita sa il plasezi langa pereti grosi sau obiecte metalice. Daca locuinta ta are mai multe etaje, ia in considerare achizitionarea unui sistem Wi-Fi mesh care sa iti extinda acoperirea.

Ce sa faci ca sa ai internet mai rapid pe telefonul mobil

Actualizarea echipamentului

De ce este important

Tehnologia se schimba rapid, iar un router sau modem vechi poate fi un obstacol in calea unei conexiuni rapide. Echipamentele noi vin cu tehnologii imbunatatite care pot creste semnificativ viteza de internet. Cumpara-ti un router WiFi 6, nu este deloc scump. Leaga-l la routerul Digi, fa cateva setari simple (introdu username si parola din  contract) si gata, poti avea viteza chiar si tripla.

Daca echipamentul tau are mai mult de doi ani, ar putea fi timpul pentru o actualizare. Cerceteaza optiunile disponibile pe piata si alege un model care sa corespunda nevoilor tale. Nu uita sa verifici compatibilitatea cu planul tau de internet.

Schimbarea Canalului Wi-Fi

Wi-Fi-urile opereaza pe canale diferite. Daca mai multi vecini folosesc acelasi canal ca tine, acest lucru poate duce la congestie si, in consecinta, la o conexiune mai lenta.

Ce sa faci ca sa ai internet mai rapid pe telefonul mobil

Acceseaza setarile routerului si cauta optiunea care iti permite sa schimbi canalul. Aceasta optiune se gaseste de obicei in sectiunea de setari avansate. Daca nu esti sigur care canal sa alegi, exista aplicatii care pot scana retelele din apropiere si pot recomanda cel mai putin aglomerat canal.

Ce trebuie sa verifici mai intai daca nu ai semnal bun wifi

Utilizarea unui Cablu Ethernet

Conexiunile Wi-Fi sunt convenabile, dar nu sunt intotdeauna cele mai rapide. Utilizarea unui cablu Ethernet poate imbunatati semnificativ viteza de internet.

Conecteaza un cablu Ethernet intre modem si dispozitivele care necesita o conexiune rapida, cum ar fi console de jocuri sau PC-uri. Acest lucru este deosebit de util pentru activitati care necesita o latime de banda mare, cum ar fi streaming-ul video in 4K.

Actualizarea Planului de Internet

Uneori, hardware-ul nu este problema. Daca ai un plan de internet lent, nu vei putea obtine viteze rapide indiferent de cat de mult optimizezi setarile.

Contacteaza furnizorul tau de servicii si discuta despre optiunile de upgrade disponibile. Asigura-te ca noul plan corespunde nevoilor tale si este compatibil cu echipamentul tau.

Inchiderea Aplicatiilor care Consuma Banda Larga

Unele aplicatii si servicii pot consuma o cantitate semnificativa de banda larga, incetinind astfel viteza de internet pentru toate celelalte dispozitive.

Verifica ce aplicatii ruleaza in fundal si inchide orice nu este necesar. Acest lucru este valabil atat pentru computere, cat si pentru dispozitive mobile.