
Vorbesti de mancare pentru pisici si iti sunt afisate reclame? – Nu stiu daca v-ati dat seama ce este cu acest titlu si daca ati inteles ce vreau sa transmit. Plecand de la acest articol si de la unul dintre comentariile de acolo, am facut un test sa vad daca este suficient sa vorbesti langa telefon si apoi sa primesti reclame targetate.
Ce inseamna asta? Pai stiti si voi, in momentul in care cauti ceva pe internet, dupa putin timp, iti apar reclame ce au legatura cu produsul sau serviciul pe care l-ai cautat. Sa spunem ca te intereseaza un medicament. Cauti pe Google si apoi, pe Facebook sau in browser vei incepe sa vezi reclame la medicamente.
Sau orice altceva. Apartamente, masini, telefoane, hoteluri si lista poate continua la nesfarsit. Asta deja stiam. Insa, am vrut sa vad daca este suficient sa vorbesti la telefon cu cineva sau pur si simplu sa vorbesti singur langa telefon si apoi sa incepi sa primesti reclame ce au legatura cu acel subiect.
Nu sunt deloc o persoana care sa creada in teoriile conspiratiei. Nu sunt genul care spune ca 5G ne otraveste sau ca Pamantul este plat. Insa, am banuieli si tind sa cred ca este adevarat, este suficient sa ai o discutie telefonica cu cineva si la scurt timp sa incepi sa vezi pe telefon reclame care au legatura cu ceea ce ai discutat.
[the_ad id=”76867″]
Concret. Am deblocat telefonul si am deschis Google Chrome. Fara sa caut nimic. Pur si simplu am tastat googele.ro si am lasat ecranul aprins cateva minute. La fel am facut si pe Facebook. In aceste cateva minute, am repetat ca o moara stricata: “Mancare pisici, mancare animale, mancare pentru catei, cea mai buna mancare pentru pisici”.
Am repetat cateva minute si apoi am oprit telefonul. Am asteptat cateva minute si apoi am inceput sa rasfoiesc news feed-ul de la Facebook. Si ce credeti! Mi-a aparut reclama pe care o vedeti mai sus!
Nu am pisica, nu am avut niciodata pisici si nici nu cred ca am discutat in viata mea cu cineva in legatura cu mancarea pentru pisici. Ceva asemanator am experimentat si prin vara anului trecut.
Aveam o prooblema minora de sanatate si am discutat la telefon cu cineva in legatura cu un posibil tratament, un medicament. Nu a trecut mult timp si am inceput sa vad reclame pe Facebook, desigur ca erau reclame la medicamente. Am vrut sa scriu atunci un articol pe aceasta tema, insa m-am gandit sa nu fiu luat de nebun.
In concluzie, este posibil ca telefoanele sa fie ascultate si este suficient sa vorbesti la el sau sa porti o conversatie langa telefon pentru ca reclamele targetate sa apara. Puteti face si voi acest experiment, poate sunt eu nebun si mi se pare… La fel de posibil sa fie o pura intamplare si reclama la mancare pentru pisici sa-mi fi aparut si daca nu as fi vorbit despre acest subiect!
Nu esti nebun.
Daca ai fb deschis si telefonul conectat la internet, chiar fiind in buzunar, am patit sa discut despre ceva, ca mai apoi sa imi apara reclame la acel lucru. Cu siguranță cand suntem conectati la internet suntem ascultați.
Salut, foarte des pățesc, o data vorbeam cu prietena mea despre becuri, telefonul în buzunar, am ajuns acasă deschid Facebook-ul, doar reclame cu becuri…mi s-a părut super nasol, adică, nici vorbă de “privacy” .
Exact la fel mi s-a întâmplat și mie!
Eram la facultate am discutat mai multe cu profesorul și apoi au început să apară reclame care aveau legătură cu ce am discutat!
Salut. De multe ori am patit la fel, vorbind cu prietenii si mai apoi sa ajung acasa, sa deschid telefonul si sa vad reclame exact targetate pe discutiile noastre.
Ei nu inregistreaza discutii, doar sunt cuvinte cheie care declanseaza reclame in functie de ce anume vorbesti.
Problema este la astia de comenteaza pe net ca 5G ne controleaza, ca mastile au cip, ei zicand toate astea de pe un smartphone. Un smartphone de pe care ei au dat accept la tot ce vrea facebook, google si altele.
Nu trebuie sa ne mai miram cand patim asa ceva. Datele noastre sunt invartite prin toate serverele, ceea ce vorbim este folosit sa creeze un algoritm mai bun pentru A.I. ca sa fie mai usor de stiut ce ii place omului, ce obiceiuri are, ce urmareste…in esenta sa fie total vulnerabil.
Sint programe gen “bot” care au la baza algoritmi si baze puternice de date. Asta e fleașcă dar imagineaza-ti ca la o sintagma de genul “” intra in actiune un server si te pomenesti ca era sa te calce o babă comunistă pe trecerea de pietoni. Asta e pericolul real!
Sa le zici și la ,, atotștiutori” că nu mai este nevoie de cip sau de alte metode de urmărire a unui individ!
Ma bucur ca ai facut testul si ca ai confirmat ce am zis la articolul la care faci referire. Intamplator am descoperit si eu acest lucru !
Chiar se confirma. Si dupa 24 de ore vazut reclame in Facebook la mancare pt. pisici;))
Si partea proasta este ca asa cum am zis si acolo, adica chiar daca dezactivezi permisiunil Facebook sau pe cele a-le browserului tot se întâmplă asta.
Mai putin la Opera… deocamdată!