baterie

Vrei un telefon OnePlus? Iata cum arata interfata OxygenOS

Vrei un telefon OnePlus? Iata cum arata interfata OxygenOS

Vrei un telefon OnePlus? Iata cum arata interfata OxygenOS, cea pe care o veti regasi pe toate telefoanele produse de catre aceasta companie.

Exceptand producatorii mai mici din China, toate companiile care se respecta, au propria interfata de utilizator. Asa cum ne sugereaza si denumirea “interfata de utilizator” (UI), aceasta este prima pe care o vedem atunci cand pornim un telefon mobil.

Interfata de utilizator, nu trebuie confundata cu sistemul de operare Android. In functie de producatorul modelului de telefon, aceste interfete, pot fi mai bogate in optiuni sau mai sarace.

Se spune ca daca telefonul are un UI mai complex, el va rula putin mai greu fata de cele ce nu au interfata bogata in optiuni. Putem spune ca lucrurile stau chiar asa, nu este nimic gresit cand afirmam asta.

Daca ne raportam la doua telefoane cu specificatii identice dar interfete complet diferite, vom observa un plus de rapiditate pentru cel ce ruleaza pe o interfata mai aerisita.

Mai aerisita, inseamna si mai saraca in setari. Ca exemplu, putem compara MIUI de la Xiaomi, cu OxygenOS de la OnePlus.

Vrei un telefon OnePlus? Iata cum arata interfata OxygenOS

Prima, ofera multe setari si posibilitati de customizare. In schimb, daca vrei sa-ti cumperi un telefon OnePlus, vei primi cam jumatate dintre optiunile pe care ti le ofera Xiaomi.

Dar, vei primi un plus de stabilitate, poate si de performanta. Spun “un plus”, deoarece diferentele sunt aproape insesizabile, dar ele exista.

Detin de jumatate de an un OnePlus 7 PRO si chiar daca la inceput nu prea ma impacam cu interfata, pot spune acum ca m-am obisnuit si este mai mult decat ok.

OxygenOS, nu duce lipsa de posibilitati de configurare, dar acestea sunt mult mai putine in comparatie cu MIUI, OneUI, EMUI, etc. Insa, un sistem de operare mai incarcat, inseamna automat si posibilitatea de a aparea mai multe bug-uri.

Daca vrei sa-ti cumperi un telefon de generatie mai noua produs de catre OnePlus, iata la ce trebuie sa te astepti. Am facut capturi de ecran si mai jos, puteti vedea aproape toate optiunile disponibile.

Inainte de a vedea capturile de ecran, observam care sunt si cele mai raspandite interfete de utilizator, in functie de producator:

  • OPPO – Color OS
  • HTC – HTC Sense
  • SONY – Xperia UI
  • ASUS – ZEN UI
  • LG – LG UX
  • Samsung – TouchWizz, OneUI
  • OnePlus – OxygenOS
  • Xiaomi – MIUI
  • Huawei/Honor – EMUI
  • Google Pixel – Stock Android

Pe langa acestea, mai putem aminti si de Android One sau Android GO.

Revenind acum la OxygenOS, capturile de ecran promise anterior:

OxygenOS

Telefonul acesta, ruleaza Android 10 si o face impecabil. Au fost ceva probleme, insa numai atunci cand s-a facut trecerea de la Android 9 Pie la Android 10 Beta.

Din moment ce am primit versiunea finala a sistemului de operare, nu au mai fost probleme de stabilitate. In schimb, daca va uitati cu atentie la captura ce prezinta setarile pentru ecran, veti observa inclusiv Horizon light.

Aceasta ar trebui sa puna in valoare display-ul Amoled, cel curbat si cu o rata de refresh de 90Hz. Mai exact, lateralele ar trebui sa semnalizeze notificarile primite, printr-un joc de lumini, pe laterale. O functie utila, mai ales ca telefonul nu are LED pentru notificari.

Din nefericire, nu a functionat niciodata, indiferent de setarile pe care le-am facut sau de versiunea sistemului de operare. Este cam singurul amanunt care ma deranjeaza. In rest, totul este ok, fara probleme si fara bug-uri.

In ultima captura, vedeti si aplicatia Oxygen Updater. Desi nu tine de OnePlus, este super utila si utilizata de multi posesori de telefoane de acest gen. Practic, daca ai un OnePlus si o instalezi, vei primi mai devreme actualizari de sistem, capitol la care compania sta bine.

Sa nu uitam ca ei au fost printre primi producatori ce au oferit Android 10, in versiunea stabila. Este adevarat ca nici nu le-a fost foarte greu, nu au multe modele lansate si se pot ocupa mai bine de cele existente.

In concluzie, daca vrei o interfata cu mai putine setari dar toate utile, apeleaza cu incredere la un telefon OnePlus, functionarea este aproape ireprosabila.

Insa, daca vei cauta optiuni peste optiuni, tot felul de senzori sau trucuri, nu vei primi asa ceva!