Stiri despre telefoane
Constructie, design si specificatii, Xiaomi Mi BAND 5
Am sa impart recenzia (scrisa) bratarii Xiaomi Mi Band 5, in 3 capitole. Articolul acesta si deja ati vazut din titlu despre ce este vorba, apoi inca unul in care am sa va prezint meniul ei si cam ce poate.
Update – meniuri si functii
Ultimul se va referi la aplicatia dedicata, Xiaomi Mi Home. Deci, in acest articol, sa vedem despre ce este vorba si cum a evoluat fata de Mi Band 4. Este o evolutie si as spune ca deloc neglijabila. Mai rapida, mai mare, sistem diferit de incarcare, functii in plus.
Cutia produsului nu este neaparat una bogata in accesorii. Manualul de utilizare, bratara si cablul de incarcare. Folii sau bratari de schimb, gasiti aici.
Principala diferenta la nivel de design, este data de faptul ca acum, Mi Band 5, nu mai poate fi scoasa din suportul sau, adica din bratara. Se incarca diferit si asta o face mai solida, mai robusta si mai bine construita.
Pentru incarcare, este suficient sa atasam o parte a cablului intr-un carger al unui telefon mobil. Apoi, capatul magnetic se ataseaza bratarii de fitness. Este un magnet puternic si solutia este mult mai comoda, mai moderna si mai practica.
In partea din spate, sub senzori, exista un loc special in care se ataseaza acesti pini (magnetic). Este imposibil sa fie introdusi invers sau in alta pozitie.
Constructia este una foarte buna. Nu stiu daca “premium” ar fi cuvantul cel mai bun, insa nu este stramba, nu sunt lufturi, nu are niciun joc sau alte defecte care te-ar duce cu gandul la un gadget slab calitativ.
Observam si senzorii care lucreaza aproape non-stop, ei pot monitoriza si inregistra parametrii precum nivelul de stres, functiile cardiace, respiratia, etc. (am sa arat in recenzia tehnica).
Cureaua este bine prinsa de corpul bratarii Xiaomi Mi Band 5, este fabricata din cauciuc si cred ca se potriveste oricarei maini, mai groasa sau mai subtire.
Se introduce in gaica pe care o vedeti mai jos.
Mai departe, se fixeaza in locul dorit cu ajutorul pinului metalic, unul turnat direct in curea.
Ecranul este de calitate si nici nu ar avea cum sa fie altfel. Discutam totusi despre o rezolutie 126 x 294 pixeli, luminozitate de pana la 450 nit, finisaj de tip 2.5D, stica securizata si diagonala de 1.1″. Sa nu uitam cel mai important aspect, este un AMOLED.
Suport full touch si la baza, o tasta capacitiva pentru revenirea la meniul principal. Unghiuri mari de vizualizare, raspuns rapid la comenzi, nu da rateuri, este super ok!
Cam cu 50% mai eleganta in comparatie cu generatia, anterioara. Cel putin, asta este senzatia pe care am avut-o eu. Vedeti mai jos cele mai importante detalii tehnice si in articolul urmator, functiile principale.
- Display – AMOLED, 1.1″, 126 x 294 pixeli, 2.5D, 16bit
- Chipset – DIALOG
- RAM/ROM – 512KB / 16MB
- Bluetooth – 5.0
- GPS integrat – NU
- NFC – NU (versiunea aceasta, globala)
- Rezistenta la apa – DA – 40m
- Acumulator – LiPo, 125 mAh
- Accelerometru, giroscop, barometru
- PPG – (photoplethysmography) – senzorii utilizeaza o tehnologie bazata pe lumina, pentru a percepe rata fluxului de sange controlata de acțiunea de pompare a inimii
- Monitorizarea menstruatiei
- Multiple moduri sport, telecoamnda pentru telefon (diverse functii), etc
- Greutate – 11.9g
- (varianta globala) in Romania
VIDEO Mi BAND 5:

- Stiri despre telefoane3 luni ago
Tot ce trebuie să știi despre Samsung Galaxy S25 Ultra – pareri pro si contra
- Stiri despre telefoane3 luni ago
Stiai care este deosebirea intre 4G si 4G+?
- Tutoriale telefon2 săptămâni ago
Cum să faci poze artistice de tip personaj cu ajutorul ChatGPT – rapid, creativ și gratuit
Herciu Adrian Sorin
iulie 16, 2022 at 20:36
Am un ceas FT-FTY6 as vrea sa știu cum il instalez pe telefon