Connect with us

Stiri despre telefoane

Apple reuseste sa intreaca Samsung la numarul de telefoane vandute

Published

on

Apple a depasit Samsung in vanzarile de smartphone-uri in 2023, devenind astfel numarul unu in topul celor mai mari vanzatori de telefoane inteligente, conform datelor furnizate de firma de cercetare specializata IDC.

AFP spune ca este “o schimbare de putere in varful celei mai mari piete de electronice de consum”, reprezinta un moment semnificativ in industrie, fiind prima oara dupa 2010 cand o companie in afara de Samsung detine prima pozitie pe piata telefoanelor.

Astazi, Samsung isi va lansa modelele vedeta, Galaxy S24 (ora 20:00 / ora Romaniei)

Apple a vandut anul trecut peste 234 de milioane de iPhone-uri, ceea ce reprezinta 20,1% din piata mondiala. Este prima oara cand Apple detine cea mai mare parte a pietei de telefoane, fiind “singurul jucator din Top 3 care a inregistrat o crestere anuala pozitiva”, de 3,7%.

Advertisement

Apple s-a confruntat cu provocari sporite in materie de reglementare si o concurenta chiar surprinzatoare as spune din partea Huawei in China.

“Succesul si rezistenta continua a Apple se datoreaza in mare parte tendintei tot mai accentuate catre dispozitivele high-end, care reprezinta in prezent peste 20% din piata, ofertelor agresive de preluare a modelelor mai vechi si schemelor de finantare cu dobanda zero”. – IDC

“Apple a jucat cu siguranta un rol in declinul Samsung, dar spatiul Android in ansamblu se diversifica. Huawei este in revenire si face progrese rapide in China, marci precum OnePlus, Honor, Google si altele lanseaza dispozitive foarte competitive in gama de preturi inferioara a segmentului de top.” – IDC

Advertisement

Apple reuseste sa intreaca Samsung la numarul de telefoane vandute

Samsung s-a clasat pe locul al doilea, cu peste 226 de milioane de dispozitive vandute, in scadere cu 13,6%, si 19,4% din piata.

Concurenta pe piata telefoanelor este intensa, conform lui Ryan Reith, vicepresedinte al unitatii de cercetare IDC dedicata acestei piete. “Apple a jucat cu siguranta un rol in declinul Samsung, dar spatiul Android in ansamblu se diversifica. Huawei a revenit si face incursiuni rapide in China, marci precum OnePlus, Honor, Google si altele lanseaza dispozitive foarte competitive in gama de preturi mai mici si inalte”.

Americanii s-au remarcat intr-un context nefavorabil: vanzarile mondiale de telefoane au scazut cu 3,2% in 2023, la 1,17 miliarde de unitati, “cel mai mic volum anual din ultimul deceniu, in mare parte din cauza provocarilor macroeconomice”, conform IDC. Cu toate acestea, acestia se asteapta la o redresare in 2024, cu o crestere anuala de 8,5% inregistrata deja in trimestrul al patrulea din 2023.

via

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des