Acasă Tutoriale telefon Cum sa stergi memoria cache si datele aplicatiei in Android Marshmallow

Cum sa stergi memoria cache si datele aplicatiei in Android Marshmallow

3
nofollow

Android Marshmallow este sau pare mai complicat la prima vedere, unele dintre setari sunt mai ascunse, necesita o gramada de permisiuni si aceste aspecte pot deruta un utilizator nou al acestei versiuni a sistemului de operare.

Initial, daca nu stii, poti avea impresia ca anumite actiuni nu mai exista in aceasta noua versiune si ma refer in principal de stergerea memoriei cache si a datelor aplicatiilor, setari pe care este bine sa le folosesti din cand in cand (pentru browser internet) sau le poti folosi cu succes in cazul in care o anumita aplicatie refuza sa functioneze sau nu mai functioneaza asa cum trebuie.

maxresdefault Cum sa stergi memoria cache si datele aplicatiei in Android Marshmallow

Este practic o resetare la valorile initiale ale aplicatiei, aceasta va reveni la setarile de la inceput. Si in acest caz se pot pierde datele personale stocate de aplicatiile pentru care alegi sa stergi memoria cache sau sa stergi datele.

Spre exemplu, daca faci asta aplicatiei Google Play, va trebui apoi sa iti reintroduci contul de Google, sau daca ne referim la un browser de internet, vei pierde si in acest caz contul cu care te-ai logat si restul de setari sau de date pastrate automat in memoria aplicatiei.

Insa, este ok sa faci asa ceva din cand in cand si am sa va arat cum se face acest lucru in Android Marshmallow si cat de diferit se procedeaza fata de Lollipop.

Asa cum vedeti in captura de mai jos, in Marshmallow este mult mai complicat si setarile lipsesc la prima vedere.

Screenshot_2016-08-18-14-04-05 Cum sa stergi memoria cache si datele aplicatiei in Android MarshmallowPentru a ajunge la aceste setari, procedam identic in cazul ambelor variante ale sistemului de operare, adica intram in meniu, cautam “setari”, “aplicatii” si cautam aplicatia dorita.

Daca pentru Lollipop totul era simplu, iata cum sa faceti asta pe Marshmallow:

Screenshot_20160818-164945 Cum sa stergi memoria cache si datele aplicatiei in Android Marshmallow

Este interesant ca acum putem vedea mai rapid cat internet a consumat o anumita aplicatie.

Screenshot_20160818-165001 Cum sa stergi memoria cache si datele aplicatiei in Android Marshmallow

Da, gasim si “clear data” sau “clear cache” insa sunt ceva mai ascunse.

Screenshot_20160818-165020 Cum sa stergi memoria cache si datele aplicatiei in Android Marshmallow

Tot aici, putem avea acces si la alte date sau informatii, utile pentru unii sau inutile pentru altii.

Screenshot_20160818-165042 Cum sa stergi memoria cache si datele aplicatiei in Android Marshmallow

3 COMENTARII

  1. Filmarea cu HDR activ nu are treaba cu actiunile complexe. Fotografia cu HDR activ are treaba cu actiunile complexe.
    Filmarea se face cu HDR activ atunci cand in scena care urmeaza sa fie filmata nu exista tonuri medii (de trecere), mai exact imaginea este foarte contrastanta cu mult alb (cer de toamna sau de iarna) si multe tonuri intunecate. In cazul in care nu se activeaza HDR in aceste situatii, filmarea va iesi arsa pe alb sau pe culorile intunecate.
    Ar trebui un pic de ochi de fotograf, pentru a sti cand trebuie activat HDR. In concluzie: inainte de a filma, priveste pe ecranul telefonului si daca vezi ca scena este cu contrast ridicat (doar cu zone foarte albe si zone intunecate) activeaza HDR. Daca scena are tonuri placute fara contrast excesiv HDR nu trebuie activat.
    Se va evita activarea HDR la fotografiile care vor sa prinda o miscare rapida pentru ca va iesi o varza. La activarea HDR softul camerei va realiza doua fotografii cu expuneri diferite si le va combina automat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here