Connect with us

Stiri despre telefoane

Prima masina Xiaomi cu Qualcomm si Apple Car Play

Published

on

Prima masina Xiaomi cu Qualcomm si Apple Car Play

Xiaomi, cunoscuta companie de tehnologie, a dezvaluit recent doua specificatii importante pentru prima sa masina. Conform bazei de date Bluetooth SIG, masina cu numele de cod “MS 11” va fi echipata cu un cip Qualcomm pentru cockpit, cel mai probabil fiind vorba despre ultimul cip de top, Snapdragon 8295.

In plus, autoturismul electric va suporta Bluetooth 5.2 si Apple CarPlay, oferind astfel o experienta completa pentru utilizator.

Contrar zvonurilor anterioare care sugerau ca masinile Xiaomi vor putea fi conectate doar la telefoanele lor, suportul pentru Apple CarPlay indica faptul ca aceste vehicule vor fi accesibile unui public mai larg, pentru concurenta ;).

Advertisement

Prima masina Xiaomi cu Qualcomm si Apple Car Play

Acest lucru este un pas important, avand in vedere ca aceasta solutie permite utilizatorilor sa efectueze apeluri si sa acceseze alte functii ale telefonului direct din masina, reducand astfel nivelul de distractie in timpul condusului.

Prima masina Xiaomi cu tehnologie Qualcomm si suport Apple Car Play

In legatura cu procesorul Qualcomm Snapdragon 8295, acesta este fabricat folosind tehnologia de proces de 5 nm si ofera o performanta de pana la opt ori mai buna decat generatia anterioara, Snapdragon 8155. Acest cip nu doar ca va gestiona interactiunea dintre om si masina, dar va suporta si parcarea autonoma.

Prima masina Xiaomi cu Qualcomm si Apple Car Play

Masina va fi disponibila in mai multe modele, fiecare cu versiuni diferite de Bluetooth, inclusiv 5.0 si 5.2. In legatura cu bateria, se pare ca Xiaomi a ales furnizori de top din China pentru a asigura o autonomie impresionanta. Cu un acumulator de 101 kWh si un consum energetic de 14.2 kWh la 100 km, se estimeaza ca va avea o autonomie de peste 700 km.

Advertisement

Cu un pret estimat intre 100,000 si 300,000 de yuani (adica maxim 40.000 euro), ramane de vazut daca acest vehicul va reusi sa schimbe dinamica pietei auto, asa cum au facut-o telefoanele Xiaomi, Redmi sau POCO!

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Citite des