Connect with us

Stiri despre telefoane

Romania se pregateste sa interzica TikTok pe unele telefoane

Published

on

Romania se pregateste sa interzica TikTok pe unele telefoane si va adopta modelul altor tari care deja au adoptat aceasta masura drastica. Este un subiect pe care l-am mai abordat si iata ca este foarte aproape ca aceasta decizie sa fie pusa in practica.

Mai multe tari occidentale au adoptat masuri similare din cauza temerilor ca anumite informatii ar putea fi accesate de catre serviciile de securitate din China prin intermediul acestei aplicatii.

Angajatii din sistemul de stat nu vor mai avea permisiunea de a utiliza aplicatia TikTok, dezvoltata de o companie chineza, pe dispozitivele primite de la serviciu. Dar daca va fi lasata sa ruleze in continuare pe restul telefoanelor, oficialii vor sa implementeze o metoda prin care vom fi avertizati asupra riscurilor la care ne supunem.

Advertisement

Aceasta decizie urmeaza sa fie luata saptamana viitoare, in cadrul sedintei consiliului pentru securitate cibernetica. Cu toate acestea, cei care doresc sa foloseasca TikTok vor putea sa o faca in continuare de pe telefoanele lor personale si asta cred ca se va intampla pana in momentul in care aplicatia va fi scoasa din Google Play (daca se va intampla asta).

Ministrul Digitalizarii (Sebastian Burduja) a facut acest anunt:

Miercurea viitoare se intruneste acest consiliu pentru securitate cibernetica. El se intruneste periodic, e convocat la nivelul presedintiei. Am adunat feedback de la institutiile din arcul de securitate cibernetica si vom prezenta concluziile ministerului nostru. O sa aflati de miercuri incolo. Dar e o decizie care se va lua in curand. Intr-o saptamana, o saptamana si jumatate ne putem astepta la o decizie clara si ferma in acest sens.

Advertisement

Nu cred ca se poate pune problema de a interzice la nivelul cetateanului de rand descarcarea unei aplicatii. Ca liberal, am alergie la cuvantul a interzice ceva omului daca isi doreste acest lucru. Asta nu inseamna ca nu vom desfasura un proces de informare a romanilor cu privire la eventualele riscuri la care se supun. Vom vedea cum evolueaza lucrurile.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des