Connect with us

TikTok se schimba in Romania si Europa si asta deoarece, in 2022, Uniunea Europeana a pus la punct niste reguli clare pentru gestionarea platformelor online, printr-o lege numita Actul privind Serviciile Digitale (DSA).

DSA se ocupa de platforme ca retelele sociale, marketplace-urile online si motoarele de cautare. Prin aceasta lege, se iau masuri pentru a opri reclamele online care discrimineaza, se reduce numarul de postari ilegale sau care promoveaza ura pe internet, si se protejeaza mai bine copiii de continutul online care poate fi daunator.

Despre ce este vorba si ce anume implica aceste schimbari pe care le vor simti toti utilizatorii? Potrivit platformei oficiale, aplicatia TikTok este obligata sa introduca o optiune pentru utilizatorii sai din UE care le permite sa dezactiveze personalizarea in feed-ul For You.

TikTok se schimba in Romania si Europa

Mai concret, clipurile care vor fi propuse spre vizionare vor fi selectate in mod generic, luand in considerare criterii precum locatia geografica a utilizatorului.

Pe langa asta, utilizatorii din Europa cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani nu vor mai vedea reclame personalizate bazate pe activitatile lor pe TikTok sau in afara platformei.

TikTok se schimba in Romania si Europa

Dezvoltatorii aplicatiei spun ca vor oferi un alt mod de a descoperi continutul, permitand utilizatorilor sa dezactiveze personalizarea. Asta inseamna ca feed-urile lor For You si LIVE vor arata in schimb videoclipuri populare atat din locurile unde traiesc, cat si din intreaga lume, in loc sa le recomande continut pe baza intereselor personale.

Similar, cand folosesc cautarea nepersonalizata, vor vedea rezultate compuse din continut popular din regiunea lor si in limba preferata. Feed-urile lor Following si Friends vor continua sa arate creatorii pe care ii urmaresc, dar in ordine cronologica, nu pe baza profilului vizualizatorului.

Teoretic, desi nu este ceva rau pentru utilizatori, aplicatia ar putea avea probleme si sa-si piarda din numarul de fani. Motivul este simplu, urmaritorii ar putea sa-si piarda interesul fata de continutul afisat, acesta nu va mai induce senzatia de dependenta si nu vor mai exista motive pentru a deschide foarte des TikTok si de a rasfoi continutul.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!