Connect with us

Stiri despre telefoane

Activeaza acum Apelare WiFi si bucura-te de avantajele cu care vine

Published

on

Telefonul tau are Apelare WiFi, aproape sigur. Nu trebuie sa fie unul foarte scump sau foarte ieftin, majoritatea sunt dotate cu aceasta tehnologie, una chiar utila.

In cazul in care nu stiai de prezenta ei sau ai activat-o dar nu aveai idee ce este, trebuie sa citesti acest articol. Am sa va spun ce inseamna, cum se foloseste, de ce sa o activezi si ce beneficii aduce. Si da, aplelare WiFi poate ajuta la reducerea costurilor convorbirilor telefonice!

Mai este cunoscuta si sub denumirea de VoWiFi (Voice over Wi-Fi, nu confundati cu VoLTE), este o funcție care permite efectuarea si primirea apelurilor telefonice prin intermediul unei retele Wi-Fi un loc de a utiliza reteaua mobila clasica.

Advertisement

Aceasta tehnologie foloseste protocolul VoIP (Voice over Internet Protocol) pentru a transmite apelurile voce peste retelele Wi-Fi (wireless).

Apelarea Wi-Fi este deosebit de utila in zone cu semnal celular slab sau in cazul in care nu exista acoperire celulara. Buna de apelat la ea atunci cand in apartament nu ai semnal ok de la operator! In plus, poate imbunatati calitatea apelurilor.

In anumite situatii, chiar ajuta la reducerea costurilor pentru apelurile internationale, insa totul depinde de operatorul tau de telefonie.

Advertisement

In captura de mai jos vedeti si pictograma (cea de langa iconita WiFi)  care ne arata ca aceasta functie este activa:

Activeaza acum Apelare WiFi si bucura-te de avantajele cu care vine

Desi nu este o regula, trebuie sa mai stii ca in general, apelurile Wi-Fi sunt tarifate similar cu cele normale efectuate prin reteaua celulara. Acest lucru inseamna ca daca ai minute nelimitate pe cartela ta sau in abonament, ar trebui sa fie incluse fara costuri suplimentare.

apelare wifi telefon

Apelare WiFi – Spre exemplu, Digi a anuntat oficial ca abonatii nu platesc nimic in plus pentru acest tip de apel, dar poate fi efectuat doar la nivel national. Nu platesti in plus nici daca esti abonatul altei retele.

Advertisement

Pentru a o folosi apelarea, trebuie sa ai un telefon compatibil si sa te asiguri ca aceasta functie este activata in setarile telefonului.

  • Daca vrei sa o activezi sau sa verifici daca este activa, intra in setarile telefonului – conexiuni-  WiFi –  si cauta acolo.
  • In anumite cazuri, producatorul telefonului ar putea sa o fi inclus in alta zona. Cea mai simpla metoda este sa intri in meniul de setari si sa folosesti functia de cautare.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des