Ce inseamna VoLTE si cum se activeaza?

5383

Ce inseamna VoLTE si cum se activeaza? – Teoretic, raspunsul ar fi simplu! VoLTE inseamna voice over LTE, LTE inseamna Long-Term Evolution. Rezultatul, apeluri telefonice de o calitate excelenta si mai multe detalii, la finalul articolului!

Daca aveti un telefon mai performant si conectivitate 4G, probabil ca vedeti si iconita VoLTE in partea de sus a ecranului (depinde si de operatorul de telefonie mobila sau de telefon)!

ce inseamna volte si cum se activeaza?

Daca nu aveti VoLTE deja activat pe telefon (desi este activat default), puteti incerca sa-l activati voi. Am sa va arat cum sa activati VoLTE, ma folosesc de data aceasta de un telefon 4G ce ruleaza Android Nougat pe o platfortma de la MediaTEK.

ce inseamna volte si cum se activeaza?

Intrati in setarile telefonului, wireless si retele, apasati pe “mai multe” si apoi, apasati pe retele mobile. Din acest meniu, apasati pe “Mod 4G LTE imbunatatit”.

Ce inseamna VoLTE?

VoLTE este un standard pentru comunicațiile wireless de mare viteza pentru telefoanele mobile si terminalele de date. Se bazeaza pe reteaua IP Multimedia Subsystem (IMS), cu profiluri specifice pentru planurile de control și media ale serviciului de voce pe LTE definite de GSMA (asociatie care reprezinta interesele operatorilor de rețele mobile din întreaga lume)

 • In data de 14 septembrie 2015, cei de la Orange Romania au introdus serviciul VoLTE pentru terminalele Samsung compatibile.
 • In septembrie 2017, cei de la DigiMobil au lansat serviciul de apel 4G, prin tehnologia VoLTE, pentru toate abonamentele lor.
 • VoLTE exista si in retelele Vodafone sau Telekom Romania.
 • Poti face download si streaming la viteze 4G in timpul convorbirilor telefonice.

VoLTE poate utiliza mai multa lațime de banda pentru a face apelurile telefonice de o calitate superioara. Atunci cand sunteti intr-un apel cu altcineva care utilizeaza tehnologia VoLTE, veti observa diferența de calitate a apelurilor, sunetul este mai clar si mai natural. Un alt avantaj, ar fi dat de apelurile telefonice care se conecteaza mai repede.

Exista totusi un amanunt important. Pentru a efectua un apel vocal HD, trebuie sa utilizati un telefon care suporta VoLTE, intr-o zona cu servicii 4G, iar persoana de la celalalt capat al firului trebuie sa îndeplineasca aceleași cerințe.

Autonomie a bateriei mai buna cu VoLTE?

CITESTE SI:  Cum faci rost de tracking number cand cumperi din China?

Oricine utilizeaza in prezent 4G, a observat ca durata de viața a bateriei a crescut cu VoLTE activat. Fara aceasta obtiune bifata,  ori de cate ori efectuați sau primiti un apel, telefonul trebuie sa treaca de la 4G la 2G sau 3G, asta inseamna un stres mai mare al acumulatorului. Toate comutarile acestea, plus necesitatea de a cauta un semnal diferit de fiecare data, pot influenta autonomia.

De ce nu exista 4G cu VoLTE tot timpul?

Problema cu Voice over LTE este ca 4G LTE reprezinta o tehnologie de rețea numai pentru date, deci nu suporta nativ apeluri vocale. 3G și 2G au fost concepute in primul rand pentru apeluri de voce. Astfel, a fost necesar sa se creeze noi protocoale pentru a sprijini apelurile de voce 4G, asta necesitand upgrade-uri pe intreaga infrastructura. Nu exista un standard pentru acest lucru, cu diferite rețele care isi creeaza propriile solutii.

Exista insa cateva probleme dar si solutii obisnuite, mai ales cerinta privind continuitatea apelurilor vocale (SRVCC), ceea ce inseamna pur și simplu ca telefonul va putea reveni la un semnal 2G sau 3G daca va deplasați dintr-o zona cu semnal 4G in timpul apelului. Acest lucru trebuie sa se faca fara intreruperea convorbirii.

12 COMENTARII

 1. Toate bune și mai ales frumoase , dar la Digi numai o parte din telefoanele care au volte nativ sunt activate real . Restul ( marea majoritate ) așteaptă și discuta pe forumuri .

 2. Eu am altă problemă și nu știu cum s-o rezolv: in momentul în care activez Volte nu mai pot trimite mesaje text-SMS-uri. Când dezactivez Volte pot trimite SMS. Am umblat in toate setările telefonului , am fost și la cei de la Orange,dar nici la ei nu era problema. Așa că nu activez Volte…

 3. Androidro.ro
  ” Eu nu am sunat, m am informat de la ei de pe site. Inseamna ca nu au si articolul de la ei e asa ca sa fie… ”

  Nu ar fi mai bine sa te informaezi si apoi sa publici? Ai testat vreo retea sa vezi daca merge intradevar VoLTE ? Sau ce ai zis… ia sa-i mai mint p`astia…
  Toti providerii au anuntat de acum 3 ani ca vor lansa tehnologia VoLTE, dar la ora actuala serviciul nu este activ la niciun provider. Momentan se fac teste, teste care vor mai dura. RDS`ul va sparge gheata

 4. @DiiCOT, ar cam trebui tu sa te mai informezi colegutu, Orange si Digi il au functional, perfect functional, asa ca mai usor cu pianul pe scari…Da numai o cautare pe gogu si ai sa te lameresti, cat despre Orange la care sunt eu vrei sa spui ca visez cand imi vad VoLTE pe ecran si delirez cand si functioneaza ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord