Connect with us

Stiri despre telefoane

Asa verifici daca ai spyware in telefon, metoda sigura

Published

on

Asa verifici daca ai spyware in telefon, metoda sigura de a afla daca ceva nu este instalat ok sau daca este acolo si nu ar trebui sa fie. Si se intampla destul de des sa apara probleme de genul acesta, zilnic instalam aplicatii chiar din surse sigure, navigam pe internet, deschidem tot felul de linkuri, etc.

Sunt antivirusi care pot fi instalati si care promit sa scaneze si sa detecteze daca exista fisiere cu probleme, dar si acestea mai pot gresi sau pot sa nu detecteze totul.

Exista din fericire o metoda mai avansata si destul de simpla, una care implica utilizatorul in propoprtie de 100%. Ne vom folosi de modul sigur sau daca vreti, Safe Mode. Toate telefoanele au asa ceva si am sa va arat in cele ce urmeaza cum sa-l accesati si ce sa verificati.

Advertisement

Dar mai intai, sa vedem ce este un spyware si ce poate face el. Este un tip de software rau intentionat care colecteaza informatii despre utilizator si o face fara consimtamantul acestuia. Aceste programe pot fi instalate fara ca noi sa stim si de obicei se intampla prin descarcarea de aplicatii nesigure sau prin vizitarea de site-uri web compromise.

Ok, am lamurit asta, haideti sa vedem cum intram in modul acesta si ce anume trebuie sa facem dupa.

Mai intai, trebuie sa intri in meniul de repornire al telefonului. Pentru a face asta, tine apasat butonul de pornit/oprit pana ajungi in zona respectiva.

Advertisement

Mai departe, atinge si tine apasata iconita prin care opresti telefonul. Trebuie sa o tii apasata pana cand vei vedea pe ecran mesajul de avertizare. Acum, va trebui sa apesi pe ecran inca o data sau sa respecti ceea ce iti cere, poate diferi in functie de producator, au am folosit un Samsung.

Asa verifici daca ai spyware in telefon, metoda sigura

Acum, trebuie sa astepti ca telefonul sa reporneasca in modul de siguranta. Vei observa ca absolut toate aplicatiile pe care tu le-ai instalat vor fi dezactivate si nu le vei putea folosi decat pe cele cu care a plecat telefonul din fabrica.

Dar le vei vedea si pe cele ascunse si rau intentionate, adica cele instalate fara ca tu sa vrei si pe care trebuie sa le stergi. Iata ce trebuie sa faci mai departe, este simplu:

Advertisement

Intra in meniu – setari – aplicatii si cauta in lista de acolo. Daca vezi vreun titlu pe care nu-l recunosti, stergel sau ca sa fii mai sigur si sa nu stergi ceea ce nu trebuie, cauta pe internet mai multe detalii despre el.

Asa verifici daca ai spyware in telefon, metoda sigura

La final, repornesti telefonul ca si cum ai face-o in mod normal. Acest mod de siguranta este bun si pentru a vedea daca terminalul tau ruleaza asa cum trebuie sau daca are spyware. Ar trebui sa fie putin mai vioi.

Dar in general, avand in vedere ca dezactiveaza aplicatiile cu care nu a venit din fabrica (face iconitele gri), este o metoda buna de a vedea daca ceva este instalat fara voia ta. Mod util si atunci cand ai foarte mult continut pe smartphone si vrei sa faci o curatenie temeinica.

Advertisement

Asa verifici daca ai spyware in telefon, metoda sigura

Citeste acum si:

Introduce sau nu WhatsApp reclame in aplicatie?

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171