Connect with us

Tutoriale telefon

De ce ti se descarca prea repede acumulatorul telefonului tau

Published

on

Bateria telefonului se descarca prea repede? Iata 2 motive pentru care este posibil sa se intample asta si ideea articolului mi-a venit dupa ce am primit o intrebare in aceasta sectiune “probeme telefon“. De fapt, ar fi mai mult de 2 motive, insa acestea sunt cele principale.

Cititorul care mi-a adresat intrebarea, spune ca desi a schimbat recent acumulatorul unui J5 2017 de la Samsung, acumulatorul nu tine asa cum ar trebui. Nu-mi spune si ce acumulator a cumparat, daca este original sau nu.

Bateria se descarca mai repede din foarte multe motive. Poate a facut un update recent de software si acesta are un bug (desi nu cred ca acest telefon mai primeste actualizari), nu exclud o problema hardware sau o ca o aplicatie sa-si faca de cap.

Advertisement

Bateria unui telefon arata ca in poza de mai jos (articol dedicat)

Bateria telefonului se descarca prea repede

Problema hardware nu poate fi rezolvata acasa, ne ramane sa ne uitam printre aplicatii si daca nici aici nu descoperim buba, sa dam un hard reset. Dar unde anume in meniul telefonului putem vedea detalii despre fiecare aplicatie si cata baterie consuma?

Bateria telefonului se descarca prea repede? Incearca asta!

Asa cum stim, fiecare producator de telefoane mobile pune peste Android o interfata de utilizator. Acesta este principalul motiv pentru care nu prea pot sa fac un tutorial universal. Insa, am ales sa ma bazez pentru acest articol de un telefon cu un soft mai curat, un Android cat mai aproape de stock.

Advertisement

In mare parte, setarile nu difera foarte mult si in principiu, trebuie sa accesezi meniul de setari, sa cauti “baterie” si sa intri acolo. Vei vedea mai multe optiuni acolo. Spre exemplu, telefonul de care m-am folosit eu imi arata ceva detalii, dar aparent, nu ceea ce ma intereseaza.

[the_ad id=”79971″]

Insa, daca apsam pe cele 3 puncte din partea dreapta/sus, ajungem la un meniu ceva mai avansat (captura de mai jos). La mine scrie “Utilizarea bateriei” si este fix ceea ce ma intereseaza.

Advertisement

Acolo imi apar aplicatiile care au consumat cea mai multa baterie de la ultima incarcare a telefonului. Daca totul ti se pare normal, problema nu este legata de aplicatii si trebuie sa cauti in alta parte. Dar daca vezi ceva suspect, poti apasa pe aplicatia respectiva pentru detalii suplimentare.

Daca este una pe care nu o mai folosesti de mult dar care consuma baterie aiurea, recomand sa o dezinstalezi. Mai ai posibilitatea si de a restrictiona rularea in fundal sau sa accesezi zona de optimizare a bateriei, sa stergi datele sau memoria cache si de ce nu sa reinstalezi aplicatia in cazul in care nu vrei sa o pierzi.

Daca tot nu ai gasit problema, inseamna ca nu aplicatiile sunt vinovate. Daca te-ai asigurat ca acumulatorul este original, poti apela la un hard reset, Asta inseamna ca vei pierde toate datele personale de pe telefon, dar poate scapi de acel bug. Daca nimic nu se schimba, trebuie sa te duci la un service!

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des