Connect with us

Telefoane mobile noi

Cam ce șanse au telefoanele Infinix în Romania

Published

on

Recent, în oferta marilor magazine online au intrat pe căi oficiale telefoanele Infinix. Sunt la eMAG și vândute de eMAG, nu de vreun partener.

Și Infinix Mobile face parte din grupul Transsion Holdings, cu sediul în Shenzhen, un producător chinez de telefoane mobile care mai are sub “aripă” și branduri precum Tecno sau iTel.

Dar momentan, au intrat la noi în țară numai cu Infinix și au adus o serie de terminale nu foarte scumpe. De fapt, sunt modele de la 449 lei și până la 1499 lei.

Advertisement

Cel mai scump este Infinix Note 40 PRO, telefon pe care l-am urmărit încă de când a intrat în oferta eMAG, destul de recent, acum 2 sau 3 săptămâni.

Ciudat este că la ora actuală el apare cu stoc epuizat. Pot fi mai multe explicații. Fie au fost aduse puține unități și chiar au fost vândute toate, fie ceva s-a întâmplat și momentan le-au scos de la vânzare și au pus ei că fiind stoc epuizat.

Dar tind să merg pe prima variantă. Atenție, Note 40 PRO este la noi numai în versiunea cu conectivitate 4G și procesor Mediatek Helio G99 Ultimate, chipset nu foarte vioi, cam 440.000 puncte în AnTuTu.

Advertisement

Există și o versiune ceva mai puternică pe care nu o vom găsi în România. Are același design, dar în plus vine cu 5G și Mediatek Dimensity 7020 (pe 6 nm), acesta reușește cam 480.000 în AnTuTu.

note 40 pro

1500 lei este un preț destul de mare pentru un smartphone 4G cu rezultate mai slăbuțe în AnTuTu, dar are ca avantaj ecranul chiar mare, curbat, un AMOLED cu refresh de 120Hz.

Cel care se vinde la noi are 12GB RAM, cameră principală de 108MP și alt avantaj ar fi dat de difuzoarele stereo tunate de JBL.

Interesant ar fi și cel de 1199 lei, este Infinix Note 40, fără PRO. Acesta vine tot cu display de 6.78 inch, tot AMOLED și tot refresh de 120Hz.

Advertisement

Procesorul rămâne tot un Mediatek Helio G99 Ultimate, dar diferența este în dreptul ecranului, nu este curbat. Cred că acesta ar fi o ofertă mai bună, cel puțin așa o văd eu. Se păstrează chiar și difuzoarele stereo, JBL. Văd că pachetul este complet. Adică pun cablu, incărcător, husă, folie, chiar și căști, mai rar așa ceva!

hot 40i

Modele mai sunt destule la eMAG, venite oficial. Smart 8 cu 449 lei, Hot 40i cu 599 lei, Hot 11s cu preț de 899 lei, Hot 40 PRO cu 999 lei.

Nu știu ce șanse vor avea în România și cât de mult vor rămâne pe aici, eu le doresc succes, dar să ne amintim că Vivo a stat cam 3 ani și s-a retras de la noi din țară, dar ei vindeau parcă ceva mai scump.

Este clar că trebuie să țină prețul jos, chiar foarte jos, să ofere actualizări (văd că multe vin direct cu Android 14) și să încerce să vină cu ceva în plus, poate un design mai deosebit.

Advertisement

Oricum, de urmărit acest brand la noi în țară, să vedem dacă va reuși să facă față unor nume mari precum Samsung, Redmi sau Realme.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citite des