Connect with us

Cat costa 1GB de internet prin lume, cel mai scump si cel mai ieftin – aflam multumita unor statistici extrem de interesante ce vin din partea celor de la cable.co.uk. Practic, asa ne dam seama unde avem cel mai ieftin internet mobil, dar si unde este cel mai acump.

Daca am consuma 1GB de net, ne-ar costa 41 USD in insula Saint Helena (foto jos), o destinatie tropicala si cat se poate de exotica din Oceanul Atlantic. Deci, nu este o idee cam buna sa te duci cu telefonul in zona aceasta! Sau daca te duci, nu abuza ne net. Este cel mai scump internet din lume.

Lista aceasta cuprinde nu mai putin de 233 natiuni si cel mai ieftin internet din lume pare a fi in Israel, numai 0.04 USD / GB! Urmeaza cu preturi mici si tari precum Italia cu 0.12 USD, San Marino cu 0.14 USD, Fiji cu 0.15 si India, aici 1GB de net costa numai 0.17 USD.

cat costa 1gb

Sa ne intoarcem acum la cele mai scumpe regiuni, acolo unde este mai greu sa oferi internet ieftin si motivele sunt usor de inteles. Una este sa pui un releu si sa faci infrastructura intr-o zona usor accesibila si alta este sa implementezi toate acestea pe o insula aflata undeva la “capatul lumii”.

Cat costa 1GB de internet prin lume, cel mai scump si cel mai ieftin

Pe locul 2 – Insulele Malvine, arhipelag aflat in Atlanticul de Sud, la 483 km est de tarmul Americii de Sud și 940 km nord de Antarctica. Daca avem aici pofta de Netflix sau Youtube, trebuie sa platim 38.45 USD / GB! Republica Democrata Sao Tome ofera acces la internet contra sumei de 29.49 USD / GB, adica extrem de scump.

Cat costa 1GB de internet prin lume, cel mai scump si cel mai ieftin

Daca va intrebati cam unde se afla Romania in acest clasament format din 233 regiuni, aflati ca suntem pe pozitia 26, pretul mediu fiind de 0.45 USD / GB. Destul de greu de crezut, trebuie numai sa ne uitam la Digi Mobil si vedem ca operatorul are abonamente care costa numai 2 euro ce includ zeci de GB… Dar este vorba despre un pret mediu si trebuie sa credem pe cuvant sursa respectiva.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra, și sunt pasionat de acest domeniu. Misiunea mea este sa ajut cititorii sa inteleaga mai bine lumea in continua schimbare a tehnologiei mobile si sa le ofer sfaturi utile pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de gadgeturi si aplicatii Sper sa nu te dezamagesc cu niciun articol! Lectura placuta!

2 Comments

2 Comments

 1. Dan

  iulie 28, 2022 at 21:14

  Greșit.
  Dacă mergi în Monaco și ai abonament la Orange 1 GB este 13000 euro.

 2. Cosmin

  iulie 28, 2022 at 23:17

  Nu te contrazic, dar mi se pare enorm. Statisticile din articol reprezinta o medie, asa spune sursa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *