Connect with us

Tutoriale telefon

Ce sa faci cu Chromecast si cum se foloseste la ce e bun

Published

on

Ce inseamna Chromecast si cum folosim aceasta tehnologie? Nu ma refer neaparat la dispozitivele de tip Chromecast de la Google sau altele similare. Ma refer mai mult la functia integrata deja in televizoarele de tip Smart TV, TV BOX-uri, telefoane mobile sau tablete.

Si fac acest articol pentru cei care au vazut scris “Chromecats” in fisa tehnica a unui gadget pe care vor sa-l cumpere si nu stiu ce anume inseamna asta. Si am sa va explic pe scurt si pe intelesul tuturor.

Pentru inceput, cateva diferente intre dispozitivul fizic (foto jos) de tip Chromecast si tehnologia cu acelasi nume care este deja incorporata in toate televizoarele de tip Smart TV. Cu un astfel de televizor, puteti face exact acelasi lucru pe care l-ati face cu dispozitivul atasat. Deci, nu este nevoie sa cumparati asa ceva in cazul in care aveti un Smart TV.

Advertisement

Un Chromecast ca cel din poza de mai sus, este practic o legatura intre televizor și telefon mobil, tableta sau chiar laptop. Desigur, cine doreste poate achizitiona separat acest mic gadget si o va face mai ales daca are un televizor standard, adica unul ce nu este de tip SMART.

Acum, sa vedem ce putem face cu tehnologia deja existenta in dispozitivele noastre. Cel mai mult vom folosi aplicatia YouTube. Asta inseamna ca nu trebuie sa mai pornim aplicatia dedicata pe TV, o vom folosi pe cea de pe smartphone/tableta/laptop. Dispozitivele acestea trebuie sa fie conectate la reteaua WiFi.

Sa spunem ca vrem sa ne uitam la o serie de clipuri pe YouTube, dar ne-am saturat de ecranul mic al telefonului si dorim ca tot continutul sa fie proiectat pe TV. In plus, vom folosi telefonul pe post de telecomanda. Adica vom regla volumul, vom putea derula, cauta continut, canale, etc.

Advertisement

Daca dispozitivele sunt conectate la aceeasi retea WiFi, putem deschide aplicatia YouTube si vom observa o iconita ca cea semnalizata in captura de mai jos.

Ce inseamna Chromecast

Daca vom apasa pe acest simbol, se va afisa o lista cu televizoarele disponibile, cele pe care vom putea proiecta continutul folosindu-ne de Chromecast.

Dar asta nu este tot. In functie de sistemul de operare pe care televizorul nostru in are (Tizen, Android TV, etc), putem proiecta in acelasi mod mai mult continut, inclusiv sa proiectam (si prin miracast/ecran wireless) tot continutul de pe telefon pe TV. Pentru a face asta, trebuie sa activam functia din meniul telefonului.

Advertisement

Aici este putin mai dificil si ma refer la faptul ca modul de activare difera in functie de interfata sistemului de operare. Cel mai simplu este sa intram in setarile telefonului si sa folosim functia de cautare. Scriem acolo termeni precum proiectati, partajate ecran, ecran wirelesss, cast.

Activam functia, selectam televizorul disponibil ce ne apare in lista (acesta trebuie sa fie pornit si conectat la WiFi). Apoi, conectam cele doua dispozitive si absolut tot continutul de pe telefon sau tableta ne este proiectat pe ecranul televizorului.

Un mod bun de a vedea pe un ecran mare filmele sau pozele din galeria personala, ne putem chiar si juca jocuri. Avand in vedere ca televizorul meu nu suporta aplicatia HBO GO, eu o deschid pe telefon si il conectez la TV. Asa pot vedea filmele direct pe ecranul TV-ului.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des