Connect with us

Stiri despre telefoane

Ce NU ne spune Huawei in reclama lui P60 PRO

Published

on

Huawei a inceput sa promoveze destul de intens modelul P60 PRO, am vazut o serie de reclame pe posturile de televiziune. Este un smartphone super performant, are camere foto care pot fi catalogate drept unele dintre cele mai bune din lume si pe deasupra, este un smartphone frumos, elegant.

Nu stiu daca ati observat, dar am impresia ca fiecare unitate este unica, ma refer la panoul spate din sticla. Are un finisaj ce ne duce cu gandul la marmura si niciun model nu seamana cu altul, cred ca amprenta respectiva este unica.

In reclama respectiva se merge foarte mult pe caracteristicile avansate ale camerelor principale. Sunt 3 la numar, 2 de 48MP si una de 13MP.

Advertisement

Am urmarit aprape toate recenziile video de pe net si se poate lua la intrecere cu orice flagship de pe piata. Numai ca, telefonul acesta costa 5799 lei la eMAG (pret valabil la data redactarii acestui articol).

Pretul acesta nu este deloc mic si cred ca cine ar vrea un aparat foto performant, se poate uita la un DSLR sau mirrorless, exista suficiente modele performante la acest pret si cred ca o camera dedicata poate fi mai buna in comparatie cu un smartphone, indiferent de logo-ul lipit pe carcasa.

5799 lei in Romania, dar Huawei nu ne spune in reclama ca P60 PRO ruleaza EMUI 13.1 si din cate m-am interesat, aceasta versiune este bazata pe Android 12, nu pe Android 13! Asta inseamna ca sistemul de operare este ceva mai vechi in comparatie cu cel instalat pe telefoanele concurente, cele de top.

Advertisement

N-ar fi o problema majora, asta nu inseamna ca vor fi aplicatii care nu vor mai rula corect sau chiar deloc. Dar pare a fi un Android 12!

Ce NU ne spune Huawei in reclama lui P60 PRO

Apoi, nu ne spune despre lipsa conectivitatii 5G! Este un telefon scump, performant, dar fara astfel de conectivitate. Nu ca am avea un 5G real in Romania, dar poate ca va fi peste 6 luni sau peste 1 an sau 2. Pret cam mare pentru un telefon Android fara 5G?

Nu ne spune in reclama despre lipsa suportului Google. Mai exact, despre lipsa aplicatiilor Google din meniul telefonului (atunci cand il scoti din cutie). Sunt metode pe internet, am prezentat si eu una dintre ele sau chiar mai multe.

Advertisement

Dar va trebui sa stai sa le instalezi, eventual sa cauti tutoriale si nici nu stiu daca totul va fi 100% functional in materie de aplicatii.

Procesorul este un Snapdragon 8+ Gen 1 4G (pe 4 nm) si nu Gen 2 5G. Adica vom primi un chipset ce a fost flagship al anului 2022. Concurenta se bazeaza pe solutiile Qualcomm ale anului 2023. Asta nu inseamna neaparat ca Huawei P60 Pro nu va oferi performante excelente, probabil ca nici nu vom sesiza diferente.

Insa, vei stii ca ai un procesor de anul trecut. Personal, consider acest telefon a fi unul extrem de bun, de atractiv, frumos si performant. Numai ca, mi-ar fi placut ca pretul sa fie mult mai mic. Cam mult 5799 lei (8GB RAM!).

Advertisement

Citeste acum si:

Telefoanele Xiaomi, Redmi si Poco ce nu vor mai primi update de software

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des