Connect with us

Stiri despre telefoane

Xiaomi se ia de Huawei si cere tribunalului invalidarea unui brevet

Published

on

Xiaomi se ia de Huawei si cere tribunalului invalidarea unui brevet pentru fotografia de tip panorama! Se pare ca este un conflict ceva mai vechi intre acesti doi giganti, ambii ce vin din China.

Si sa nu uitam ca destul de recent, Xiaomi reusit sa atraga de partea sa celebra companie Leica, cea care pana nu de mult fusese un partener serios pentru Huawei! Nu cred ca acest aspect are la baza confruntarea titanilor, este vorba despre brevete si pana la urma, de bani.

Potrivit unui comunicat facut de Administratia Nationala de Proprietate Intelectuala a Chinei (CNIPA), Xiaomi a demarat o cerere in instanta pentru a anula patentul Huawei in ceea ce priveste fotografierea de tip panoramica. Patentul respectiv, “ZL201380073251.6”, este denumit “O metoda si terminal pentru obtinerea de imagini panoramice”.

Advertisement

Xiaomi Huawei

La inceputul anului, CNIPA a publicat o notificare in care se mentiona ca si Huawei a initiat un proces impotriva Xiaomi, acuzand-o de incalcarea a patru dintre brevetele sale. Imaginati-va cate telefoane sunt pe piata si cate stiu sa faca poze de tip panorama. Exact, aproape toate. Si cineva are de castigat de pe urma acestei inventii, sunt bani multi la mijloc.

Cele doua parti negociaza activ in privinta licentelor de brevete, sistemul de protectie a proprietatii intelectuale din China ofera o varietate de mecanisme de rezolutie, inclusiv mediere administrativa si judiciara. Este o practica in industrie sa se rezolve problemele legate de licente prin mecanisme de mediere ale tertilor.

Atat Huawei, cat si Xiaomi considera ca licentierea si cooperarea in domeniul proprietatii intelectuale sunt favorabile promovarii inovatiei si interesului public si cred ca medierea este un canal eficient pentru a ajuta la obtinerea licentelor.

Advertisement

In timp ce continua sa negocieze activ, cele doua parti cauta sa utilizeze o varietate de mecanisme de mediere pentru a asista partile in ajungerea la un acord.” – declaratie Xiaomi.

sursa

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171