Connect with us

Total

Cer demisia lui Sorin Grindeanu: Protestele transportatorilor continua

Published

on

Protestele transportatorilor si agricultorilor din Romania continua, cu reprezentantii acestor grupuri refuzand sa participe la noi discutii cu autoritatile pana cand ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu, nu isi va da demisia.

Dupa aproape patru ore de discutii la Ministerul Finantelor, care nu au dus la niciun acord, fermierii si transportatorii au anuntat continuarea protestelor.

Ieri seara, situatia s-a inflamat in mai multe zone ale tarii, cu blocaje majore in Vama Siret si manifestatii in Piata Constitutiei din Capitala. Se asteapta ca astazi sa aiba loc noi discutii la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Advertisement

Consecintele protestelor sunt vizibile, cu blocaje ale circulatiei in marile orase, inclusiv la Afumati, punctul zero al protestului, unde circulatia a fost paralizata si oamenii au incercat sa intre in Capitala. Portul Constanta a fost de asemenea blocat de un convoi format din tractoare si camioane.

Cer demisia lui Sorin Grindeanu

Problemele au aparut si in Vama Siret si Vama Albita, unde fermierii si transportatorii au protestat impotriva prioritatii acordate cerealelor din Ucraina fata de cele din Romania. Tensiunile dintre protestatari si fortele de ordine au crescut in urma esecului discutiilor de la Ministerul Finantelor.

Printre principalele nemultumiri ale transportatorilor se numara taxele de drum si scumpirea RCA-ului, in timp ce agricultorii solicita o schimbare in politica de import a cerealelor.

Advertisement

Premierul Marcel Ciolacu se va intalni luni dimineata cu vicepremierul Catalin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, Sorin Grindeanu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Florin Barbu, si reprezentanti ai Ministerului Finantelor pentru a discuta aceste probleme.

Fermierii si transportatorii continua protestele la Afumati, refuzand sa elibereze drumul spre Centura Capitalei pentru a cincea noapte consecutiva. Ei sustin ca nu au obtinut nimic concret in urma negocierilor cu Ministerul Finantelor.

Advertisement

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des