Connect with us

Stiri despre telefoane

YouTube devine si mai incet pentru utilizatorii ce blocheaza reclamele

Published

on

YouTube a inceput recent sa implementeze masuri de incetinire a site-ului pentru utilizatorii care folosesc solutii de tip ad-block, o tactica care a starnit ample discutii in randul comunitatii online si oricum, nu ar fi pentru prima data.

Conform unor surse de la Reuters si postari pe Reddit, aceasta miscare a afectat viteza si performanta platformei, determinand ingrijorari cu privire la accesibilitatea continutului.

In incercarea de a a opri mecanismele care blocheaza reclamele, YouTube a introdus mesaje pop-up care informeaza utilizatorii ca utilizarea acestor aplicatii incalca Termenii de Serviciu ai platformei.

Advertisement

Compania a inceput sa reduca viteza de incarcare a site-ului atunci cand detecteaza prezenta unui blocant de reclame, referindu-se la aceasta ca o “vizualizare suboptima”.

YouTube si ad-block nu prea se inteleg

Utilizatorii afectati au raportat ca aplicatia devine lenta si nu raspunde corespunzator, cu videoclipuri care se incarca extrem de incet si previzualizari care nu se incarca corect. Si cum se rezolva problema? Simplu, prin dezactivarea ad-block.

YouTube devine si mai incet pentru utilizatorii ce blocheaza reclamele

Se stie clar ca reclamele video reprezinta o sursa majora de venituri pentru YouTube, iar blocarea acestora afecteaza direct modelul sau de afaceri. Compania ofera optiunea de a evita reclamele prin abonamentul platit YouTube Premium, dar aceasta solutie nu este chiar pe placul tuturor.

Sunt insa si sustinatori, cei ce argumenteaza ca este un pas necesar pentru a mentine sustenabilitatea economica a platformei in fata utilizarii extinse a macanismelor care ascund reclamele.

Advertisement

Dar cum se castiga bani prin YouTube Premium?

Mai exact, daca cineva cu abonament Premium se uita la un clip si acesta nu mai genereaza reclame, creatorul de continut cum mai primeste ceva banuti?

Cand un utilizator se aboneaza la YouTube Premium, o parte din taxa lunara platita de acesta este distribuita creatorilor de continut, in functie de timpul pe care utilizatorul il petrece vizionand videoclipurile lor.

Sistemul este diferit de cel obisnuit, unde veniturile din reclame sunt generate direct de pe urma afisarii reclamelor in timpul videoclipurilor.

Advertisement

In cazul YouTube Premium, veniturile sunt generate din abonamentele platite de utilizatori si nu direct din reclame. YouTube foloseste un algoritm pentru a determina cati bani din abonamentul Premium al fiecarui utilizator sunt distribuiti creatorilor de continut pe care ii urmaresc.

Suma primita de fiecare creator depinde de cat de des videoclipurile lor sunt vizionate de utilizatorii Premium si de durata acestor vizionari.

Chiar daca un utilizator Premium nu vede reclame, creatorii de continut tot primesc o parte din veniturile generate de abonamentul acelui utilizator.

Advertisement

In fine, anul trecut, YouTube a declansat o ampla miscare de a stopa toate extensiile sau aplicatiile care ne lasau sa vedem continut cu ecranul oprit sau fara sa fim deranjati de publicitate. Cred ca asa vor continua si in 2024.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des