Connect with us

Stiri despre telefoane

Cum face telefonul trecerea rapida de la o camera la alta

Published

on

Cum face telefonul trecerea rapida de la o camera la alta si utilizatorul sa nu observe? V-ati gandit de ce nu ne dam seama cand schimbam de la o camera la alta? Zoom, ultrawide, macro, wide, etc? Si de multe ori, sunt chiar 3 sau 4 senzori foto integrati intr-un smartphone.

Deci, cum se face aceasta tranzitie si de ce este atat de neteda? Trecerea neobservata intre camerele foto este o tehnologie avansata care permite telefonului sa selecteze automat (sau nu) cel mai potrivit senzor in functie de scena sau conditii de iluminare.

Un truc pe care telefoanele il folosesc este pre-incarcarea sau buffering-ul. Cand deschizi aplicatia camerei foto, desi vezi imaginea capturata de o singura camera, in fundal, telefonul poate sa preincarce si restul senzorilor.

Advertisement

In momentul in care decizi sa comuti pe alta camera, trecerea este deja pregatita si tu nici nu vei observa. Nu va exista imagine neagra, nu vei vedea intreruperi.

Dar mai conteaza ceva! Puterea de procesare si memoria RAM, aspecte esentiale pentru o experienta fluida. Un procesor rapid va putea prelucra informațiile de la toate camere intr-un timp foarte scurt, iar o memorie RAM generoasa asigura stocarea temporara a datelor necesare pentru comutare. Mai exact, conteaza si cat de scump este acel smartphone.

Si pentru ce platim in plus? Pentru soft, el este la fel de important ca hardware-ul. Producatorii trebuie sa se asigure ca aplicatia camerei este optimizata pentru a folosi resursele interne la maxim. Asta implica adesea algoritmi avansati care pot decide care camera sa fie activata in funcție de situatie. Pare complicat 😉

Advertisement

Mai putem discuta si despre reducerea latentei la minim, cea care este esentiala pentru a asigura o comutare lina, despre algoritmi de invatare automata sau despre design-ul si comportamentul interfetei de utilizator. Toate acestea trebuie dezvoltate aproape perfect de catre dezvoltator si desigur, sunt integrate in pretul final al telefonului.

Mulțumesc pentru vizită! Scriu cu plăcere pe acest site și o fac de peste 10 ani. Telefonul meu de zi cu zi este acum un Samsung Galaxy S22 Ultra.

Advertisement

Citite des

Copyright © 2012 - 2024 androidro Portalul tău de noutăți și stiri din lumea telefoanelor mobile. Aici vei găsi cele mai recente informații despre telefoane, aplicații, actualizări software, dar și sfaturi utile. Telefon: 0768.779.750, Adresa: Strada Nicolae Labis 42, Brasov, Cod postal 500171